maritbet girişmaritbet
PAGEV’in desteği ile kurulan meslek liseleri büyük ilgi görüyor

PAGEV’in desteği ile kurulan meslek liseleri büyük ilgi görüyor

PAGEV mezun sayısını daha da artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

İstihdam hacmi 300 bini aşan Türk plastik sektörünün eğitimli eleman ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Sektörün eleman ihtiyacı şu anda 25 bin kişi. Eğitim misyonu doğrultusunda sektöre her yıl 700 civarında eğitimli eleman kazandıran PAGEV, bununla yetinmeyerek mezun sayısını daha da artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte eğitim çalışmalarına hız verdi. 2003 yılında Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni öğretim hayatına kazandıran PAGEV, bu sene Halkalı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'ni de eğitim kurumları zincirine ilave etti.

PAGEV, ilk öğrencilerini bu dönem kabul eden Halkalı Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ile yetinmeyerek, değişik meslek liselerinde “plastik” bölümü açılması yönünde çalışmalar da yaptı. Kocaeli Kartepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde açılan “Plastik Teknolojisi” bölümü bu çalışmaların ilk örneği. İstanbul Bayrampaşa İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ise bu okulu takip etti. Son olarak Zeytinburnu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile işbirliği protokolu imzalandı, bu okuldaki bölümün de önümüzdeki yıl ilk öğrencilerini kabul etmesi hedefleniyor. 

Tüm bu çalışmalar neticesinde; Gebze ve Halkalı Endüstri Meslek Liseleri ve çeşitli liselerde açılan “plastik teknoloji bölümleri” ile PAGEV, yıllık ortalama 700 yetişmiş elemanı plastik sektörüne kazandıracak.  

Eğitim ile ilgili çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde yeni projelerle devam edeceklerini açıklayan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, “plastik sektörü olarak vasıflı, eğitimli işgücüne ihtiyacımız çok büyük. PAGEV olarak bu açığı kapatabilmek için adımlar atıyoruz. Sektörümüze eğitimli elemanlar kazandırmak amacıyla endüstri meslek liselerimizin sayısını artırmaya çalışıyoruz. Ancak yeni bir okulu hayata geçirmek oldukça meşakkatli bir süreç gerektiriyor. Bu nedenle mevcut meslek liselerinde plastik bölümlerinin açılması yönünde anlaşmalar yapıyoruz.  Amacımız mezun sayımızı her geçen gün biraz daha artırmak ve eleman ihtiyacımızı bu okullardan mezun olanlarla karşılayabilmek” dedi. 

Mesleki eğitimin yanı sıra plastik sektörü ve geri dönüşüm konusunda da okullara yönelik eğitim programları uyguladıklarını belirten Uysal, “bu sene vakıf olarak ambalaj atıklarının geri kazanımı, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çevremize verdiğimiz değer doğrultusunda PAGÇEV'i kurduk. PAGÇEV de ilk çalışmalarına eğitimle başladı. “Geri Dönüşüm ile Büyüyoruz” projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4 bin öğrenci ve 90 öğretmene eğitim verdik.  Geri dönüşüm bilincinde en önemli konu kaynağında ayrım; bu konuda bilinçlendirme çalışmalarında ilkokul ve ortaokul öğrencileri önceliğimizi oluşturuyor. İstanbul'da başladığımız projeyi tüm Türkiye'ye yayarak 2013-2014 eğitim dönemi sonuna kadar 136 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da toplu ulaşım bayram boyunca ücretsiz olacak!
  • 30.07.2020 09:54

İstanbul'da toplu ulaşım bayram boyunca ücretsiz olacak!

İBB’nin geleneksel hale gelen bayram ücretsiz uygulaması, 31 Temmuz-3 Ağustos ta ...

Plastik Mükemmeliyet Merkezi için ilk adım atılıyor
  • 15.08.2016 09:48

Plastik Mükemmeliyet Merkezi için ilk adım atılıyor

Plastik sektörünü katma değerli üretim yapısına geçirerek küresel pazarda rekabe ...

Sürdürülebilir çevre için bu önerilere dikkat!
  • 04.09.2014 13:25

Sürdürülebilir çevre için bu önerilere dikkat!

Plastikler mi, yoksa plastikleri bilinçsizce kullananlar mı çevre için tehdit ol ...

Boğaz’da büyük temizlik başlıyor!
  • 04.08.2014 17:17

Boğaz’da büyük temizlik başlıyor!

Dünya denizleri katı atıkların tehdidi altında… ...

Pagev, Avrupa projelerini Türkiye’ye taşıyor
  • 11.06.2014 12:39

Pagev, Avrupa projelerini Türkiye’ye taşıyor

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu 0EuPC İcra Kurulu Üyeliği’ne tekrar seçildi ...

PAGÇEV’in geri dönüşümü ekonomiye 300 milyon lira kazandırdı
  • 15.04.2014 11:48

PAGÇEV’in geri dönüşümü ekonomiye 300 milyon lira kazandırdı

PAGEV, PAGÇEV’i (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı ...