maritbet girişmaritbet
Özyurtlar İnşaat yönünü Gaziantep’e çevirdi

Özyurtlar İnşaat yönünü Gaziantep’e çevirdi

Özyurtlar İnşaat, artık kabına sığmıyor. Yabancılar için 1Costal City’i üreten firmanın hedefi Gaziantep’te 3 bin konutluk proje geliştirmek.

Esenyurt'ta yaşanan sorunlardan büyüyerek çıkmasını bilen Özyurtlar İnşaat, artık kabına sığmıyor. Yabancılar için 1Costal City'i üreten firmanın hedefi Gaziantep'te 3 bin konutluk proje geliştirmek.

Esenyurt'un markalaşmasında önemli bir rol üstlenen Özyurtlar İnşaat, teslim ettiği 39 bin konutun haklı gururunu yaşıyor. İmar sorunlarından alnının akıyla çıkmasını bilen şirket, zarar etmesine rağmen teslim ettiği konutlarla güven tazeledi. Artık bölgede arsası olan da onlara geliyor, projesinin tamamlanmasını isteyende. Hatta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, misafirlerini gezdirirken Özyurtlar İnşaat'ın projelerini gösteriyor.

Geçtiğimiz yılı 5 projede teslim ile kapayan Özyurtlar İnşaat, bu yıla da hızlı girdi. Sadece NLogo ve 1CostalCity'de satışlara devam eden firmanın hedefleri artık daha büyük. Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt'un yıllardır kurduğu hayali gerçekleştirmek için kolları sıvayan firma, Gaziantep'te 2-3 bin konuttan oluşan markalı bir proje gerçekleştirmek istiyor. Satışlara başlamak için yılın son çeyreği planlanıyor. 

Esenyurt'un temsilcisi oldular

Esenyurt'ta artık sözlerinin geçtiğini ve bu durumdan duydukları memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Özyurtlar İnşaat'ın Satış ve Pazarlama KoordinatörüEbru Özyurt, hareketli bir yılı geride bıraktıklarını, gelecek yılda önemli projelere imza atmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Geçtiğimiz Mayıs ayında satışa çıkan NLogo'nun ilk etabında hemen hemen satışların tamamlandığını belirten Özyurt, 5 Mart'ta 2. etabın relansmanının yapılacağını söyledi. İlk etaptan konut alamayan insanların kendilerini aradıklarını ifade eden Özyurt, “NLogo'da Türk yatırımcılara ağırlık verildi ve 500 konut bir ayda satıldı. Kampanya düzenlenecek ve ödemede de kolaylık sağlanacak. Burada konut sahibi yaptığımız insanlara reel bazda yüzde 100'den fazla kazandırdık. İkinci etapla 800 civarında konut satışa çıkarılacak. Belki 3. etaptan da bir blok bunlara eklenebilir. Müşterilerimiz fırsattan yararlanmak istiyor. Yabancıdan talep geldiğinde ‘yok' denmiyor” şeklinde konuştu.

Körfezli yatırımcı için özel olarak tasarlandı

Satışa devam ettikleri 1Costal City'i Körfezli yatırımcıların isteklerine göre tasarladıklarını ve bunun Türkiye'de ilk olduğunu ileri süren Özyurt, “Orası diğer projelerden ayrıcalıklı olarak Körfezli yatırımcıların tercihleri ve kullanım alışkanlıkları doğrultusunda planlandı ve geliştirildi. Avangard iç mimari ile kaliteli malzeme kullanıldı. Dolayısıyla orada alıcıların yüzde 90'ı yabancı. Alım yapanlar da evlerini kullanacak. Yatırımcı profili söz konusu değil. Buradan konut almak isteyen yerli yatarımcılara NLogo'dan daire veriyoruz” dedi.   

Yıl sonuna kadar bitecek

1Costalcity'de işlerin iyi gittiğini belirten Özyurt, “Satışlar beklendiği ve hedeflendiği gibi ve yüzde 30'a ulaşıldı. Ayda 5-10 daire satılıyor. Yıl sonuna kadar tamamının satılacağını tahmin ediyoruz. İnşaatta planlandığı gibi ilerliyor, 8. kata ulaşıldı” diye konuyu özetledi.

İmar sorunları firmaya güven tazeletti

Esenyurt'ta yaşanan imar sorunlarına da değinen Özyurt, olayların arkada bırakılması gerektiğini belirterek kendilerinin bu dönemde zarar ettiklerini ama güven tazelediklerini söyledi. Firmanın, Esenyurt'un ismini kurtardığına işaret eden Özyurt, “İyi ki biz varmışız. Bu zor durumdan başarı ile çıktık ve ilçenin itibarı kurtuldu. Yoksa bölge için daha kötü olgılar oluşabilirdi” dedi. 

Hızlı hareket ederek müşteriyi bilgilendirdiler

Yaşanan sıkıntılar karşısında en hızlı harekete geçen firma olduğunu belirten Özyurt, o günleri şöyle anlattı. “Ntowers'ta 2011'de imar sorunları çıktığında satış ofisini kapatarak birebir 300 müşteri ile muhatap olduk. Konuyu anlattık. Üç bloğun iptal edildiğini, isteyene başka projeden konut, isteyene faiziyle parasını verebileceğimizi söyledik. İki aylık görüşmelerden tam mutabakat ile çıktık. Tepki göstermekte insanlar haklı. Zorlukla bir ev almaya çalışıyorlar ve onlara evlerinin yapılamayacağını söylüyoruz. Ama bunların tamamını aştık. Ciddi zarar edildi. Firma kazanmadı ama müşteriler bu dönemde iyi kazandı. Bölgede yarım kalan projeler var ama biz hepsini teslim ettik.”

Esenyurt ve Bahçeşehir'de 2 butik proje geliyor

Özyurtlar İnşaat İstanbul'da iki butik proje gerçekleştiriyor. İlki Akbatı AVM'nin karşısında yer alıyor. 140 daireli olacak. İnşaatı başlamak üzere olan butik proje tek blokta yükselecek ve kat karşılığı yapılacak. Diğeri ise Bahçeşehir'de home office ve konut olmak üzere 2 blokta yükselecek. Bu iki projenin satışına üç ay içinde başlanacak. 

Gaziantep'e markalı konut götürecek

Esenyurt artık dar geldiği için kabına sığmayan firmanın Gaziantep projesi eylül ayı gibi hayata geçecek. Görüşmeleri devam eden projede 2 - 3 bin konut düşünülüyor ve çalışmalar devam ediyor. Bölge insanın kullanımına göre proje yapılıyor. Geniş, oturmak planlanan proje G. Antep'teki Prime Mall AVM'nin hemen yanında yükselecek. Bölgede başka markalı konut projeleri de yükseliyor. G. Antep'e ciddi bir talep olduğuna değinen Özyurt, “Bilgi sahibi olanlar ne zaman başlanacağını sormaya başladı. Orada insanlar evlerine ve arabalarına düşkünler. Ekonomik durumları yerinde. Büyük balkon, kiler, dolap gibi unsurlara dikkat ediyorlar. Küçük daire düşünülmüyor bile. Bizde şimdilik gözlem yapıyoruz” diye konuştu. 

Ukra City ile görüşülüyor

Beylikdüzü'ndeki Ukra İnşaat'ın başladığı Ukra City hakkında da bilgi aktaran Özyurt, görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Yarım kalan bir proje olduğu için risk barındırdığına işaret eden Özyurt, kişisel olarak bölgedeki sıkıntılara yeniden girmek istemediğini dile getirdi. 

Hanımlar mutlaka yer almalı

Konut sektörüne hanım bakışının mutlaka olması gerektiğini belirten Özyurt, özellikle satış, pazarlama ve planlama aşamalarında kadın bakışına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 10 yıldan beri inşaat dünyasının içinde olduğunu belirten Özyurt, “Sevdiğim bir sektör. Kendi işim olan ayakkabıcılığı bırakarak buraya geldim. Bence satış ve pazarlamada hanımlar çalışmalı. Projeye hanım ruhu değmeli. Hanımların taleplerini bildikleri için ona göre seçim yapıyorlar. Örnek daireler bile ona göre tasarlanıyor. Ayrıntılı ve farklı olunuyor. Projeyi daha da sahipleniyor' diye konuştu. 

Ebru Özyurt'a göre başarının sırları:

  1. Hızlı hareket etmek ve çözüm üretmek
  2. İmar izni değiştirilen konutları teslim etmek
  3. Bizzat müşteri ile ilgilenmek 
  4. İşin içinde olmak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor
  • 23.03.2022 11:26

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi, yeni projeleri 'Meydan Ispartakule'nin lansmanı ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!
  • 14.09.2013 14:51

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!

Özyurtlar İnşaat, NCity, NCadde ve N5 suites projelerinin basın lansmanını gerçe ...

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!
  • 31.07.2012 12:56

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Ntowers projesinin tüm det ...

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!
  • 17.10.2020 10:36

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!

Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu ve ikizleri Vera ile Oğul'la Arnavutköy’de bulunan ...