maritbet girişmaritbet
Özyurtlar İnşaat iki yeni proje ile geliyor!

Özyurtlar İnşaat iki yeni proje ile geliyor!

Bu yıl içerisinde Özyurtlar Plaza ve Nİstanbul Residence projelerini hayata geçirmeye hazırlanan Özyurtlar İnşaat, Bayrampaşa’daki projesiyle kentsel dönüşüme de adım atmış olacak

Esenyurt'ta inşa ettiği Gardencity, Ntepe, Ntowers, Nmerkez, Özyurtlar Residence gibi projelerle adından söz ettiren Özyurtlar İnşaat, kentsel dönüşüme odaklanacak. Bu yıl içerisinde Özyurtlar Plaza ve Nİstanbul Residence projelerini hayata geçireceklerini belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Bayrampaşa'da yapacağımız residence ile kentsel dönüşüme de girmiş olacağız. 2013'ün iyi bir yıl olacağına inanıyorum. Faizler düştü. Daha da düşeceğini düşünüyorum. Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra Körfez ülkelerinin yanı sıra Suriye, Kuveyt, Suudi Arabistan ve İran'dan çok talep alıyoruz. Türkiye'den ev alanlara oturma izninin de verilmesiyle birlikte konut satışlarının 10 kat artacağını düşünüyorum. Bakanlığında bu konuda çalışma içerisinde olduğunu duyuyoruz. Çünkü Türkiye'den ev alan yabancılar, oturma izni de almak istiyor” diye konuştu.

Esenyurt'ta yaşanan mağduriyetlere de değinen Özyurt, sürecin açılın bir dava sonucunda 2008 planlarının iptal edilmesiyle başladığını söyledi. Projeleri yeni plana göre revize ettiklerini vurgulayan Özyurt konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “2008 planı Esenyurt'u hızlı bir şekilde geliştirip, kalkındırmak için çeşitli avantajlar sağlıyordu. 2010 planında ise bu avantajlar ortadan kalktı. 2010 yılı itibari ile devam eden ve 2008 planına göre projelendirilen inşaatlar bu vesile ile sıkıntıya girmiş oldu. Biz de Özyurtlar olarak bu yeni imar planına göre Ntowers ve Nmerkez projelerimizi revize ettik ve yolumuza devam ediyoruz. Biz de her hangi bir sıkıntı yok. Esenyurt'ta hâlâ problem yaşayan şirketler imar planına göre projelerini revize edemeyenlerdir. Şuanda Esenyurt'ta yeni imar planına göre yapılan konut projelerinin hiç birinde sorun yok ve inşaatlar devam ediyor.” Esenyurt bölgesinde inşa ettikleri konutları metrekaresiortalama 1500 liradan satışa sunduklarını dile getiren Özyurt, yeni imar planıyla Esenyurt bölgesinde arsa maliyetlerinin yükseldiğini bildirdi. Bunun da ev fiyatlarına yansıyacağını dile getiren Özyurt, yaz aylarında bölgedeki metrekare fiyatlarının 2 bin lirayı görebileceğini söyledi. 
 
6 BİN AİLEYİ KONUT SAHİBİ YAPTI 
Bugüne kadar 6 bin aileyi konut sahibi yaptıklarını anlatan Tamer Özyurt, 2012'nin son projesi Nşehir'de satışların devam ettiğini söyledi. Özyurt, “Esenyurt'ta inşa edilen Esenyurt Nşehir, 6 blokta 579 konuttan oluşuyor. Yapımına başlanan Esenyurt Nşehir'de daire teslimlerini Eylül 2014'te yapacağız” dedi. 
 
Adil Küçük/ Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor
  • 23.03.2022 11:26

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi, yeni projeleri 'Meydan Ispartakule'nin lansmanı ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!
  • 14.09.2013 14:51

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!

Özyurtlar İnşaat, NCity, NCadde ve N5 suites projelerinin basın lansmanını gerçe ...

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!
  • 31.07.2012 12:56

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Ntowers projesinin tüm det ...

Esenyurt Ncity proje görselleri
  • 04.02.2014 16:28

Esenyurt Ncity proje görselleri

Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt'da inşa edilen Ncity projesinden kareler ...

Nşehir Esenyurt hava görseli
  • 21.12.2013 13:36

Nşehir Esenyurt hava görseli

Özyurtlar İnşaat'ın inşa ettiği Nşehir projesinin havadan görseli ...