maritbet girişmaritbet
Özyeğin Üniversitesi Liseler İçin Yapı Tasarımı Yarışması düzenliyor

Özyeğin Üniversitesi Liseler İçin Yapı Tasarımı Yarışması düzenliyor

Liseliler ilk mimari tecrübelerini Özyeğin Üniversitesi'nin projesinde yaşayacak

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin üniversite adayları ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği “Liseler için Yapı Tasarımı Yarışması”na başvurular başladı. Bu yarışma ile öğrencilerin mimarlık ve tasarım disiplinlerinde yapılan çalışmalardan yapı tasarımını deneyimlemeleri, başarılı tasarımlar geliştirmeleri ve tasarlama, eleştirel düşünme becerileri kazanmaları hedefleniyor. Yarışma, öğrencilerin  1 kilogram ağırlığı taşıyabilecek bir köprü tasarlamaları esasına dayanıyor. Son başvuru tarihi 15 Mart olan yarışma, 9 Mayıs' ta gerçekleşecek finalle sona erecek. Lise öğrencilerinin mimarlık ve tasarım disiplinlerindeki çalışmalardan ‘yapı tasarımı'nı deneyimlemelerini ve bu alanda başarılı tasarımlar geliştirmelerini sağlamak;   tasarlama ve eleştirel düşünme becerileri kazanmaları konusunda ilk ivmeyi oluşturmak amacıyla Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Liseler İçin Yapı Tasarımı Yarışması” na başvurular başladı. Tüm liseli ve üniversite adayı öğrencilerin bireysel olarak katılabilecekleri yarışma, ahşap çubuklardan 1 kilogram ağırlığı taşıyabilecek bir köprü yapma esasına dayanıyor. İki aşamadan oluşan yarışmanın ilk aşamasında liseli öğrenciler  1/5 ölçekli olarak, 4 cm x 0.2 cm x 0.2 cm boyutlarındaki çubuklarla ilk köprü tasarımlarını yapacak. 

Bu tasarımların fotoğrafları ve yapım aşamasında çekilmiş videosu ile yarışmaya online başvuran projelerden jüri değerlendirmesi sonucu ikinci aşamaya katılmaya hak kazanan 10 projenin sahibi, tasarımlarını bu kez Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'ne gelerek jüri gözetiminde 1/1 ölçekli olarak yapacak. Bu çalışma sonucunda 2 metrelik yatay açıklığı maksimum 20 cm x 1 cm x 1 cm boyutlarında ahşap çubuklardan oluşan bir taşıyıcı sistem ile geçen;  genişliği en az 40 cm en fazla 50 cm olan köprülerini inşa etmeyi hedefleyecekler. 
Jürinin ikinci aşamaya ve internet üzerinden değerlendirmeye katılmasını uygun gördüğü projeler sosyal medyada yarışma rumuzları ile oylamaya açılacak. Bu oylama sonucu en çok oyu alan bir adet proje, sosyal medya özel ödülü alacak.
Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleşecek uygulamalı 2. aşama sonunda ilk üçe giren tasarım sahiplerinden birinciye  Özyeğin Üniversitesi Liseliler İçin Yaz Okulu Programı'na tam burslu katılım imkanı verilirken, ikinci iPad 2,  üçüncü iPad Mini kazanacak.  Sosyal Medyada yapılan oylamanın birincisi ise sosyal medya özel ödülü alacak. 

Jüri üyeliğini Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Şahin, Y. Doç. Dr. Semra Tokay, Y. Doç. Dr. İlker Fatih Özorhon, Y. Doç. Dr. Güliz Özorhon, Y. Doç. Dr. Işılay Akkoyun Tekçe, Y. Doç. Dr. Ayşe Özbil Torun ve  Y. Doç. Dr. Sevil Yazıcı' nın yapacağı yarışmanın son başvuru tarihi 15 Mart.

Yarışma ile ilgili detaylara ozyegin.edu.tr/lisetasarimyarismasi adresinden, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/mimarlik-ve-tasarim-fakultesi adresinden ulaşılabilir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan
  • 20.04.2022 14:18

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan

Mimarlık tarihinin en önemli isimlerinden olan Mimar Sinan, yüzyıllar sonra da a ...

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım
  • 07.03.2022 14:09

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım

IAIA, Şarjah BAE'de, minimal bir yaklaşımla bir villa tasarladı. İşte villadan d ...

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!
  • 04.03.2022 10:35

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!

Haziran ayında Rotterdam Mimarlık Ayı Festivali için hazırlıklara başlayan MVRDV ...

Güneş enerji sistemleri ve mimari tasarımlar birlikte yürüyor!
  • 21.04.2021 11:12

Güneş enerji sistemleri ve mimari tasarımlar birlikte yürüyor!

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması, güneş panellerinin bina tasarımlarında ye ...

Lumion programı ile üretilen en güzel görseller
  • 02.04.2021 10:25

Lumion programı ile üretilen en güzel görseller

3 boyutlu görüntü üretim programı Lumion ile birçok alanda gerçekçi görseller el ...

Park Avenue için yeni tasarım fikirleri
  • 28.02.2018 19:18

Park Avenue için yeni tasarım fikirleri

Park Avenue orta alan çalışması için açılan yarışmaya birçok yarışmacı katıldı. ...