maritbet girişmaritbet
'Ordu'da emlak sektörü çok güzel bir yıl yaşadı'

'Ordu'da emlak sektörü çok güzel bir yıl yaşadı'

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, 2015 yılında Ordu’nun gayrimenkul sektöründe çok güzel bir yıl geçirdiğini söyledi.

Ordu'da 2015 yılında hayata geçen yatırımlarla birlikte gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşandı. Gayrimenkul sektöründe 2015 yılında Ordu'da yaşanan değişiklikleri anlatan Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "2015 yılında Ordu'da emlak piyasası güzel bir yıl geçirdi. İlimize yapılan merkezi yatırımlar yeni otobanlar, çevre yolları ve Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı ilimize artı bir değer kazandırdı. İlimizdeki gayrimenkul sektörüne, arsa ve daireye olan ilgiyi arttırdı. Bu arada yıl içerisinde döviz kurlarının yükselmesinden dolayı ve artan talepten dolayı arazi fiyatlarında yükseliş yaşandı. Arazi fiyatlarındaki bu yükseliş ister istemez konut fiyatlarına yansımış oldu. Dolayısıyla 2015 yılı Ordu ilinde emlak sektörü altın bir yıl yaşamasa bile çok güzel bir yıl yaşadı" dedi.

"SEKTÖRÜN KIRILMA NOKTASI ORDU-GİRESUN HAVALİMANI OLDU"

2015 yılında gayrimenkul sektöründe yaşanan artışın Ordu-Giresun Havalimanın açılması ile başladığını ifade eden Yüce, "2015 yılının Mayıs ayında açılan Ordu-Giresun Havalimanı gayrimenkul piyasasını etkileyen en önemli faktör oldu. Ordulu olup da dışarıdan yaşayan gurbetçilerin ilgisi havalimanı ile artış gösterdi. Havalimanı açıldıktan sonra gurbetçilerimizin Ordu'da aldığı arsa ve konut oranları her geçen gün artmaya başladı. Ayrıca Ordulu olmayanlarında ilgisini çeken bir il haline geldik. Çünkü ilimiz bir tarafı deniz olan, diğer tarafının ise yeşil olması Ordu'ya yakın olan İç Anadolu illerinde yaşayanlarında ilgisini arttırdı. Ordu artık küçük gözüken yatırım yapılmayacak bir il konumundan çıktı. Yatırım yapılarak kar elde edilebilecek bir il haline geldi" diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Ordu'da emlak sektörü çok güzel bir yıl yaşadı'
  • 31.12.2015 11:28

'Ordu'da emlak sektörü çok güzel bir yıl yaşadı'

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, 2015 yılında Ordu’nun gayrimen ...