maritbet girişmaritbet
Opera binasına ikinci ihale yapıldı, 4 teklif geldi!

Opera binasına ikinci ihale yapıldı, 4 teklif geldi!

İzmir'de inşa edilecek olan Türkiye'nin operaya özel ilk binası için tekrar ihaleye çıkıldı.

Opera binası için çıkılan 2. ihalede Yenigün& Deda, Çağdan& Wagner -Bıro Austria Stage Systems AG, Ermit&Mapavri ve Taca A.Ş. & A-Grup Ltd. Şti Konsorsiyumu katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projesini 'Ulusal Mimari Yarışması' ile belirlediği, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacak yeni opera binası için yeni bir yapım ihalesi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan ve 5 firmanın teklif verdiği ihalenin inceleme ve değerlendirme süreci sonrası İhale Komisyonu, sunulan tekliflerin hiçbirini geçerli bulmamıştı. Yenilenen ihaleye bu kez 5 firma katıldı ve bunlardan dördü tekliflerini sundu. 

opera binası

Karşıyaka'da yapılacak opera binası, Cumhuriyet tarihinde 'Opera sanatına özel olarak inşa edilen ilk tesis' olacak. Ulusal mimari yarışması yöntemi ile elde edilen proje kapsamında, 1435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahnesi, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi ile prova salonları, opera bölümü, bale bölümü bulunuyor. 73 bin 800 metrekarelik inşaat alanına sahip olan tesiste 350 seyirci kapasiteli avlu - açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler ve otopark yer alıyor. 

İhalede, Yenigün A.Ş. & Deda Ltd. Şti Konsorsiyumu: 379 milyon 600 bin TL, Çağdan A.Ş. & Wagner -Bıro Austria Stage Systems AG Konsorsiyumu: 429 milyon TL, Ermit Ltd. Şti. & Mapavri A.Ş. Konsorsiyumu: 337 milyon TL, Taca A.Ş. & A-Grup Ltd. Şti Konsorsiyumu: 327 milyon 490 bin TL'lik teklif verdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Opera Binası'na Türk-Avusturya imzası!
  • 28.05.2017 10:03

İzmir Opera Binası'na Türk-Avusturya imzası!

İzmir'de yapılacak olan Türkiye'nin opera sanatına özel ilk binasının ihalesini ...

Opera binasına ikinci ihale yapıldı, 4 teklif geldi!
  • 27.04.2017 09:23

Opera binasına ikinci ihale yapıldı, 4 teklif geldi!

İzmir'de inşa edilecek olan Türkiye'nin operaya özel ilk binası için tekrar ihal ...