maritbet girişmaritbet
Onur Marketleri ve Onurex 300 şubeye çıkacak

Onur Marketleri ve Onurex 300 şubeye çıkacak

Özen Grup'a bağlı Onur Marketler'in CEO'su Cemal Özen, 2012 yılını 'yatırım yılı' olarak ilan ettiklerini belirtti

Özen Grup'a bağlı Onur Marketler'in CEO'su Cemal Özen, 2012 yılını 'yatırım yılı' olarak ilan ettiklerini belirtti. 41.5 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını belirten Özen, '2012 yılında toplamda ulaşacağımız 300 Onur Süpermarketleri ve Onurex'lerle Marmara bölgesinin kılcal damarlarına yayılacağız' dedi

Özen Grup çatısı altında faaliyet gösteren Onur Süpermarketleri ve Onurex'lerin CEO'su Cemal Özen, 2012 yılının kendileri için 'yatırım yılı' olduğunu ifade ederek, 2012 içinde toplamda 41,5 milyon TL'lik yatırımla mağaza sayılarına 300'e çıkaracaklarını söyledi. Özen, yatırımlarla birlikte bin yeni istihdam sağlayacaklarını belirterek, 'Yılın ilk üç ayında 30'a yakın mağaza açtık. Açacağımız yeni marketlerle birlikte Marmara bölgesinin kılcal damarlarına yayılmış olacağız. Mağaza yatırımlarımızın haricinde, bölgesel depolarımız ve mağazalarımız için et entegre tesislerimiz olacak' dedi. 2012 yatırım planlarını Yeni Şafak'la paylaşan Özen, 'Şu anda mevcut durumda 52 süper market ve 110 Onurex marketlerimiz mevcut. Onurex için Anadolu yakasında bir depo açacağız. Onur Süpermarketleri için de Hadımköy'de depo, Sefaköy de ise 'et entegre sistemi' kuracağız' dedi.

 2023 HEDEFİ İLK BEŞE GİRMEK

Özen, 2023 yılına kadar Türkiye'nin en büyük beş perakende firmasının arasına gireceklerini ve bunun için çok çalıştıklarını söyleyerek, 'Perakende sektöründe faaliyet gösteren Türk şirketlerine özellikle Ortadoğu ve Avrupa şirketlerinden ciddi bir ilgi var. Ortak olmak ya da şirketleri satın almak istiyorlar. Bize de birçok teklif geliyor. Fakat şuan yabancı yatırımcı düşünmüyoruz' şeklinde konuştu. Sektör olarak kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini dile getiren Özen, bunun sebeplerini şöyle açıkladı: 'Kendi yasamızın olmayışı en önemli problemimiz. Bu konuyla ilgili girişimlerimiz oldu fakat henüz bir sonuç alamadık. Bu sorunun biran önce çözülmesini bekliyoruz. Bizim sektörümüz, sektörden ziyade 'geçiş aşaması' olarak görülüyor. Birkaç sene kalan personel, daha sonra kafasındaki ana mesleğe gidiyor. Her defasında sıfırdan alıp yetiştiriyoruz.'

Yeni satın almalar yapabiliriz

 'Kırsal perakende anlayışında organize perakende anlayışına doğru bir kayış var ki bu güzel bir şey, doğru yolda olduğumuzun göstergesi' diyen Özen, sözlerini şöyle sürdürdü: '2012 yılında birleşme ve satın almalar kaçınılmaz. Rekabet gücüne ulaşmak için birleşmeler olacak. Özen Grup olarak Yunus Marketlerin dört şubesini yakın bir zamanda aldık. Böyle fırsatlar çıkarsa değerlendirmek isteriz. Bu konuda açığız. 2013'de Batı Karadeniz'den yola çıkarak Türkiye'ye yayılacağız."

Doğu'ya yatırım için alt yapının tam olması şart!

 Aslen Ağrılı olan Özen, Doğu bölgesine yatırım için alt yapının tam olması gerektiğine dikkat çekerek, 'Doğu Anadolu Bölgesine yatırım yapmak için, alt yapının sağlam ve tamamlanmış olması gerekiyor. Tabiri caizse 'yapmış olmak için yapmamak lazım.' Elbette orta ve uzun vadede Türkiye'nin her tarafına yayılmayı planlıyoruz. Fakat bu yakın zamanda mümkün değil. Sıra sıra gidiyoruz. Bolu'yu tamamlamadan Ankara'ya geçmeyeceğiz. Bütün illerimizi atlamadan birer birer, emin adımlarla gideceğiz' diye konuştu.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özen Grup Venara ile Çorlu'ya geliyor!
  • 07.11.2014 14:35

Özen Grup Venara ile Çorlu'ya geliyor!

Gıda perakendesinde Onur Marketler ile dikkat çeken Özen Grup, deneyim ve başarı ...

Onur Marketleri Küçükçekmece'deki yeni genel müdürlük binasına taşındı!
  • 11.09.2012 12:02

Onur Marketleri Küçükçekmece'deki yeni genel müdürlük binasına taşındı!

Kurulduğu günden bu yana alışverişte yenilikçilik prensibi doğrultusunda yatırım ...

Carrefour'un yeni talipleri Hadim Marketleri ve Onurex oldu!
  • 08.09.2012 11:35

Carrefour'un yeni talipleri Hadim Marketleri ve Onurex oldu!

Dünyanın önde gelen perakende zincirleri Fransız Carrefour ve Alman Metro Group' ...

Onur Marketleri ve Onurex 300 şubeye çıkacak
  • 30.04.2012 13:44

Onur Marketleri ve Onurex 300 şubeye çıkacak

Özen Grup'a bağlı Onur Marketler'in CEO'su Cemal Özen, 2012 yılını 'yatırım yılı ...