maritbet girişmaritbet
“ÖNCE 3. KÖPRÜ SONRA OTOYOL”

“ÖNCE 3. KÖPRÜ SONRA OTOYOL”

Babacan, İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle ilgili konuştu: Başbakan haritaları aldı, önüne şöyle bir talimatı oldu: 3. köprüyle bağlantı yollarını ayrı bir proje olarak ayırıyoruz' dedi

Babacan, İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle ilgili konuştu: Başbakan haritaları aldı, önüne şöyle bir talimatı oldu: 3. köprüyle bağlantı yollarını ayrı bir proje olarak ayırıyoruz' dedi

Başbakan Yardımcısı Babacan, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle ilgili konuşan Babacan, "Başbakan haritaları aldı, önüne şöyle bir talimatı oldu: 3. köprüyle bağlantı yollarını ayrı bir proje olarak ayırıyoruz.

Projeyi acil ihtiyacımız olan üçüncü köprü ve sadece bağlantı yolu haliyle yap-işlet-devret ihalesine çıkma kararı aldık. Ağır taşıt trafiğinin 3. köprüye yönlendirilmesi gerekiyor.

Ağır taşıt trafiğinin yönlendirileceğiyle ilgili düzenleme yapıp yeni bir ihaleye çıkılacak. Otoyol sistemleriyle ilgili farklı bir şey olacak. Projeyi daraltıp sadece 3. köprü ve bağlantı yoluyla sınırlayıp ihaleye çıkmak.

Proje böylece 6 milyar dolardan, 2.5 milyar dolarlık bir rakama inmiş oluyor. Yatırıma finansman bulunamadı gibi bir tablo yok. Bu eski bir proje önemli olan yola devam etmek" dedi.

Euro Bölgesi'ndeki krize ilişkin değerlendirme yapan Babacan şunları kaydetti: "Dünya ekonomisi görülmemiş süreçler yaşıyor. Önümüzdeki 4-5 hafta kriz için çaba gösterilecek yoğun dönem olacak.

Bizim tahminlerimizle ilgili herhangi bir revizyona ihtiyaç görmüyoruz. Farklı parametreler nedeniyle farklı tahminler oluşabiliyor. IMF daha karamsar, Dünya Bankası biraz daha iyimser.

Euro Bölgesi'ne yönelik tahminler hafif bir resesyon olacağı yönünde. 2012 yılı her senaryo için hazır olmamız gereken bir yıl. Davos'ta bu yıl ortak bir kanaat yok. Çok sayıda kötümser var ama bu beklenmedik bir şey değil. Türkiye olarak iyi ve olumsuz senaryolara hazırlıklı olmamız lazım.

Merkez Bankası günün gereği olan politika faizini belirliyor. 2012'de Türkiye'yi asla resesyona sokmak istemiyoruz. Biz kendimize dikkat edeceğiz. İyi politikalar uygulayacağız. Türkiye olumlu bir şekilde ayrıştırılmış durumda.

Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmelere etkisi tartışılıyor. Avrupa'nın geleceği konuşuluyor, Türkiye orada. Küresel ekonominin geleceği konuşuluyor, Türkiye orada. Panellere bakın 4-5 konuşmacıdan biri Türkiye'den gelmiş. Çok göz önünde bir ülke haline geldik."

Faiz tartışmalarına ilişkin konuşan Babacan "2012 yılı her açıdan dikkatli görülmesi gereken bir yıl. 2012, 2011'e göre risk primlerinin yüksek seyredeceği bir yıl. 2011'in başında sağlam görülen Almanya'nın risk priminde bile artış var. Hem risk primindeki artış hem de enflasyondaki artışla TL bazındaki faizlerde artış odu. Biz bundan memnun değiliz. Piyasa koşullarının gereği böyle koşullar ortaya çıkabiliyor.

cnbc-e

Yorum Yaz