maritbet girişmaritbet
Nurol GYO Seyrantepe'deki 50 katlı binasını satışa çıkarmaya hazırlanıyor!

Nurol GYO Seyrantepe'deki 50 katlı binasını satışa çıkarmaya hazırlanıyor!

450'ye aşkın rezidansın 105-110 milyon dolarlık Seyrantepe projesinde talep toplamaya ekimde başlayacakların belirten Musa Aykaç, kasım gibi de satışa çıkacaklarını söyledi.

Bu yıl içinde Hürriyet Gazetesi'nin Güneşli'deki eski arazisinde hayata geçirdiği 340 milyon dolarlık Nurol Park projesini satışa çıkaran Nurol GYO şimdi de Seyrantepe'de inşa edeceği 50 katlı projesini satışa çıkarmayı hazırlanıyor. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Seyrantepe'de Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki arazide yapacakları Seyrantepe projesiyle ilgili ayrıntılar verdi. 125 bin metrekare inşaat alanına sahip Seyrantepe projesinin 200 metrelik 50 katlı bir kule ve çarşıya sahip olacağını belirten Aykaç şu bilgiyi verdi: "Projenin kule kısmında 450'ye aşkın rezidans olacak. Rezidanslar hareketli mobilya dışında banyo ve mutfağı bitmiş olarak teslim edilecek. Ruhsatı 2012'de alındığı için yüzde 1 KDV ile satılacak. Ulaşılabilir rekabetçi fiyatlarla satılacağı için çabuk satılacağını düşünüyoruz. Bu yüzden rakiplerimizi üzebiliriz."  105-110 milyon dolarlık yatırım maliyeti olacak projeyi 2.5 ile 3 yıl içinde bitireceklerini kaydeden Aykaç, "Ekim'de ön satışlara başlıyoruz,  ekim sonu kasım gibi satışa çıkacağız" dedi. 

 Milyon dolarlık dairelerin yarısını sattı

İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'ne yürüme mesafesinde inşa ettikleri Nurol Tower projesini metrekare üzerinden yüzde 40'nı sattıklarını aktaran Aykaç, "Home ofislerin metrekaresini ortalama 6 bin dolardan sattık. Bina çıktıkça satışlarımızda da artan bir trend sözkonusu. Dolarla sattığımız halde satışlarımızda artmaya devam ediyor. Her daim yüksek kira getirisi sözkonusu olacağı için bizde acele etmiyoruz" dedi. Home ofislerin olduğu kuleyi satışa çıkardıklarını belirten Aykaç, 36 mağazadan oluşan çarşı ile tavan yüksekliği 8 metre olan 3 bin 100 metrekarelik bir ofis alanını ise kiraya vereceklerini söyledi. 2014 yılının Temmuz-Ağustos ayında bitecek projeden alıcılar arasında avukatlar ve yatırımcıların ilk sırada olduğunu kaydeden Aykaç, "Ama yatırımcılar sonunda kiraya verecekler. Onlarında kiracıları arasında ağırlıkla avukatların olacağını düşünüyoruz" dedi.  Toplam 30 katlı olacak Nurol Tower'ın inşaatında şu anda 19'ıncı katına geldikleri aktaran Aykaç, projede fiyatların ise 74 metrekarelik bir dairede 491 bin dolardan başladığını kaydetti. 1 milyon 200 bin dolara 193 metrekarelik daire satışı yaptıklarını anlatan Aykaç, "Fiyatı 1 milyonun üzerinde olan daire sayısı 27 ve bunların da yarısını sattık" dedi. Aykaç, projenin bitiminde metrekare satış fiyatlarının 6 bin 500 dolarlar seviyesine geleceğini öngördü.  Zeytinburnu'da Ambarlar olarak bilinen Seyitnizam bölgesindeki Nakliyeciler Birliği (NAKO) arazinde yapılacak proje hakkında bilgi veren Aykaç, "128 dönümlük arazide 500 bin metrekarelik inşaat alanı olan arazide konut yapmayı planlıyoruz. Hali hazırda görüşmelerimiz devam ediyor. Aksi bir durum olsa Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (CAP) açıklama yapardık" dedi.
 
Gayrimenkul hissesi uzun vadeli düşünülerek alınmalı 

Musa Aykaç borsa yatırımcısına da seslendi. Nurol Holding'in 1997'de kurduğu ve 1999 yılında halka açtığı Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'yla ilgili forumlarda bazı kişilerin borsadaki dalgalanmalara bakıp kendilerine karşı söylemler içine girdiğini kaydetti. "Eğer benim kağıdını alıyorsanız bir gayrimenkul yatırımı yapıyorsunuz. Sabah alayım akşama yüzde 5 karla satayım olmuyor" diyen Aykaç konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Nasıl bir konut alındığında akşama yada 6 ay sonra satayım denmiyorsa, borsaya yapılan adı da gayrimenkul yatırımı. Benim borsaya müdahale etme hakkım yok. Ben işimi hedeflerimi doğrultusunda yapıyorum ve işimi başarılı bir şekilde sürdürdüğüm sürece muhakkak ki bu da hissenin performansına yansıyacaktır. Dönemsel dalgalanmalar olabilir. Eğer borsa 99 binlerde 66 binlere geldiyse ve benim hisselerimde buna uyduysa bu benim kabahatim olamaz. Beni hedeflerimizden ne savaş, ne dolar alıkoymuş değil. Ben hedeflerim doğrultusunda projelerimizi yapıyorum." Hissenin performansının şirketin performansını göstermediğini aktaran Aykaç, "Ben iş yaptığım sürece günün birinde borsada dalgalanmalar bitip işler rayına oturur ve insanlarda bekledikleri performansı alır. Dolayısıyla günü birlik al-satlar yerine gayrimenkul alımında olduğu gibi hissesini burada 2-3 yıl unutacak kişiler gelsin" dedi.

Orta ve uzun vadeli yatırımcı borsaya gelsin

Borsada oyun oynamayı hedefleyenlerin gayrimenkul hissesi yerine başka hisselere odaklanması gerektiğini öneren Aykaç, "Biz üretmeye devam edeceğiz. Sağlıklı proje ürettiğimiz sürece şirketin performansına yansıyacak. Yansıdığı sürece karlılık çok doğal olarak gelecek" dedi. Gayrimenkulde satılan bir projenin faturasını ancak 3 yıl sonra proje bittiğinde kesebildikleri aktaran Aykaç şöyle konuştu: "Dolaysısıyla bilançoya karı zararı da bittikten sonra yansıyabiliyor. Bundan dolayı orta ve uzun vadeli yatırımcısına mutlaka para kazandıracak. Kar sürekli yukarı çıksa da Türk insanın kısa vadeli beklentisinden dolayı sıkıntılar yaşanıyor" dedi. Borsada 4.70'ten işlem gördüklerini aktaran Aykaç, "3.30'dan başladık. 19'a geldik. 36-40'lara kadar gitti.  Benim yatırımlarıma giren hala 6 misli karda. Ancak ben 30 liradan aldım, 20 liralara düştü diyorsan beklemek zorunda" diye konuştu.
 
Hürriyet projesinin yarısını 6 ayda satacak

Güneşli'de Hürriyet Towers'ın yerine 55 bin metrekare üzerine inşa edilen Nurol Park projesinde toplam 1.118 konut, 70'e yakın sokak mağazasının yanı sıra 20 bin metrekare alana sahip ofis bloğu ve otelin yer aldığını aktaran Musa Aykaç,  mayıs ayı sonunda çıktıkları lansmanda konutların 770 adetini satışa sunduklarını bunlardan 500 tanesi ile rezervasyon sözleşmesi yaptıklarını kaydetti.  "20 günden bu yana da bu sözleşmeleri satış vaadine çeviriyoruz" diyen Aykaç,"Şu anda 240'ya yakın satış vadi sözleşmesi yaptık. Her gün randevularla satışları sürdürüyoruz. 2 ay sonunda ise 500 adet satış rakamına ulaşmayı düşünüyoruz. Böylece satışa sunulan konutların yüzde 70'ni tüm konutların yüzde 50'sini satmış konuma geleceğiz" diye konuştu. Kazıkların çakıldığı projede teslimler ise 2016 yılının şubat ayında gerçekleşecek.

Leyla İLHAN/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

"Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz"
  • 19.12.2020 11:05

"Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane Meydanı'nın açılışına Vahd ...

Nurol GYO'nun projeleri ne durumda?
  • 23.12.2015 17:22

Nurol GYO'nun projeleri ne durumda?

Nurol GYO; Nurol Park, Nurol Life ve Nurol Tower projelerinin son durumu masaya ...

NurolPark Güneşli satışa çıktı! Metrekaresi 2.900 TL!
  • 23.05.2013 11:43

NurolPark Güneşli satışa çıktı! Metrekaresi 2.900 TL!

Nurol Park Güneşli metrekaresi 2 bin 900 liradan satışa çıktı. 2016 yılının Şuba ...

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!
  • 14.03.2013 15:11

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı emlaktasondakika.com mikro ...

Corner Life örnek daire görselleri
  • 13.11.2013 15:52

Corner Life örnek daire görselleri

Güneşli'de inşa edilen Corner Life örnek dairesinden kareler ...