maritbet girişmaritbet
Nakliyecilerin 3. köprü zammı!

Nakliyecilerin 3. köprü zammı!

İstanbul'a ürün taşıyan nakliyeciler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücretini öne sürerek taşıma fiyatlarına yüzde 20'ye varan zam yaptı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü (3. Köprü) kullanarak İstanbul'a ürün taşıyan nakliyeciler köprü ücretini bahane etti damacana sudan meyve ve sebzeye kadar pek çok üründe fiyat artışı yaşandı. Nakliyecilerin taşıma fiyatlarına yaptığı köprü zammı, damacana sudan meyve ve sebzeye, mobilyadan nakliyeye kadar pek çok üründe fiyat artışına neden oldu.

SUYA 0.60 KURUŞLUK ZAM

Danone Hayat Su Beylikdüzü bayisi yetkilisi, "2 gün önce 9.75 olan 19 litrelik damacana su 10.40 TL oldu. Firmadan bize aktarılan bilgiye göre köprü geçiş ücretlerinin yüksek olması nedeniyle damacana başına 0.60 kuruşluk zam yapıldı" diye konuştu. Danone Hayat Su müşteri hizmetleri yetkilileri de zammı doğruladı.

MEYVE VE SEBZEYE DE YANSIDI

Üretici ile market arasında fiyatları artıran zincir halkasında artık köprü ücreti bahanesi de var. Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, "Antalya'dan İstanbul Hali'nin kapısına bin 500 liraya gelen araç bugün 3. Köprü nedeniyle bin 800 liraya geliyorsa bu durumu ürüne yansıtmak zorundayım. Artan mazot da olsa, köprü de olsa yol da olsa değişmez. Bu fiyat artışı ürüne yansır" dedi. Er, bu durumun market rafında da zam olarak yansımasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

TAŞIMA MALİYETİMİZ ARTTI

3. Köprü ücretlerini yansıtanlardan biri de mobilyacılar. Anadolu yakasında satış yapan mobilyacılar da nakliyeden kaynaklanan 300 liralık ücreti ürünlere yansıtmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Sancaktepe'de mobilyacılık yapan Hakan Ayas, hem uzayan yol hem de geçiş ücretinin yüksekliği nedeniyle mobilya nakliye ve taşıma maliyetlerinin arttığını bunu da ürüne yüzde 10 olarak yansıttıklarını söyledi.

'MOBİLYACILAR ZOR DURUMDA'

Mobilyacılar, birim başına maliyeti karşılamanın mümkün olmadığını buna karşın tüketiciye yapılan zammın gerekçesini söylediklerini ve müşterinin de bunu makul karşıladığını belirtiyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, özellikle nakliye firmalarının mobilya firmalarından artan maliyetlerini talep ettiklerini mobilyacıların da bu yüzden sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. "Bazı firmalar zam yaptı bazılarıysa direniyor. Nakliye firmaları fiyatları yüzde 10-15 arası artırmak istiyor" diyen Güleç, görüşmelerin sürdüğünü ama zam gelmesinin muhtemel olduğunu kaydetti.

MALİYET ARTTI %20 ZAM GELDİ

Kat edilen mesafenin artması ve geçiş ücretinin katlanması sonrası nakliye firmaları mevcut mesafe ücretlerine çoktan zam yaptı. Maliyetleri minimum 300 lira artan firmalarda en kısa mesafe ücreti yüzde 10-20 arasında zamlandı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!
  • 26.08.2022 16:49

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mega projelerden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ...

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı
  • 02.07.2022 11:17

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Denizcilik ve K ...

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti
  • 18.06.2022 09:41

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri, skolyoz hastalı ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Münih Teknik Üniversitesi öğrencilerini ağırladı
  • 18.05.2022 11:23

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Münih Teknik Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

Münih Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri Yavuz Sultan Selim Köp ...

FSM ve YSS köprüleri "Polis Haftası" için kırmızı ve maviyle ışıklandırıldı
  • 05.04.2022 10:34

FSM ve YSS köprüleri "Polis Haftası" için kırmızı ve maviyle ışıklandırıldı

İstanbul'un simge noktalarından Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Yavuz Sultan Selim ...