maritbet girişmaritbet
Mutfak sektörü gelecek vaad ediyor

Mutfak sektörü gelecek vaad ediyor

Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) verilerine göre mutfak mobilya sektörü 2011 yılında yüzde 11 büyüdü.

Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) verilerine göre mutfak mobilya sektörü 2011 yılında yüzde 11 büyüdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan MUDER Yönetim Kurulu Başkanı Seyfi Ayaskan 2010 yılında ivme kaybeden sektörün 2011 yılında toparlanarak yüzde 11'lik bir büyüme oranıyla 825 bin adede ve 1 milyar 800 milyon TL'lik bir pazar büyüklüğüne ulaştığını söyledi.

2011 yılında yüzde 11'lik büyüme oranının içindeki, mevcut konutlardaki eski mutfakların yenilenmesi ile oluşan yenileme pazar payının yüzde 40 olduğuna da dikkat çeken Ayaskan,  eskiden Türkiye'de mutfak yenileme süresinin 15 -  20 iken artık genç nüfusun gelir düzeyindeki artışa paralel olarak mutfağını 12 – 15 yıl gibi daha kısa aralıkla değiştireceğini ifade etti.

Ayaskan Türkiye ekonomisinin 2011 yılının ilk 9 ayında yüzde 8.2 oranında bir büyüme gerçekleştirdiğini, yıllık rakamlar açıklanmamış olmasına rağmen büyüme hızının yıllık yüzde 7–7.5 civarında olacağının tahmin edildiğini ve Konut Satışlarının ise 2010 yılındaki önemli düşüş sonrası 2011 yılının ilk dokuz ayında önceki yıla göre yüzde 21.6 oranında yükseldiğini ve sektöre olumlu yansımalarının gerçekleştiğini hatırlattı.

 Daha Fazla İstihdam İhtiyacı

10 yıl içinde Türkiye'deki 19 milyonluk konut stokunun 7 ila 9 milyonunun kentsel dönüşüm projesi içinde yıkılıp yeniden yapılacağının belirtildiğini söyleyen MUDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayaskan, “Tüm bu ekonomik gelişmelere paralel olarak sektörümüzün önümüzdeki dönemde çok daha yüksek büyüme oranlarını yaşayacağı, daha fazla istihdam ihtiyacıyla daha büyük bir iç pazara hizmet vereceği kuşkusuz” dedi.

“Türkiye'nin 75 milyonluk önemli bir Pazar alım gücü, Asya ve Avrupa'nın ortasında köprü vazifesi gören ve bize taşıma ve lojistik avantajı sunan önemli bir coğrafyada bulunması değerlendirilmesi gereken fırsatlar.” diye konuşan Ayaskan, Türkiye'nin bu fırsatları devlet desteğini de arkasına alarak değerlendirebilir, yüksek kapasitede üretim ve işgücü maliyet avantajı getiren genç nüfus üstünlüğünü iyi kullanabilir ve yurtdışı pazarlarda rekabet şansını iyi değerlendirebilirse uluslararası pazarlarda da söz sahibi olacağına inandığını kaydetti.

KITCHEN WORLD 2012 Fuarı Yeni İş İmkânları Yaratacak

2012 yılında ekonomideki gelişmelere paralel olarak mutfak mobilya sektörü için de iyi bir yıl olacağını ve 2012 Mart ayında sektör olarak büyük bir fuara hazırlandıklarını belirten Ayaskan “Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz bu fuar bölgenin en büyük ve en kapsamlı mutfak mobilya ve ankastre cihaz fuarı. Bu sene fuarda sektörümüzün sesini daha büyük bir alana duyurmayı hedefledik. Bu nedenle yurt içinden alıcıların ve ziyaretçilerin yanı sıra Dış Ticaret Müsteşarlığı organizasyonuyla yurtdışından gelecek pek çok ticaret heyetine de ev sahipliği yaparak onları Türk üreticisiyle buluşturacağız” diyen Ayaskan, sözlerini şöyle tamamladı;

“Mutfak mobilya sektöründeki son tasarımlar, evye, davlumbaz, tezgâh,  batarya gibi mutfağa dair yüzlerce ürünün yanı sıra hayatınızı kolaylaştıracak son teknolojiyle donatılmış ankastre cihazların sergileneceği bu fuarda diğer fuarlardan farklı olarak sadece mutfak alıcıları için değil sektörümüze girmek isteyen mimar, tasarımcı, potansiyel bayiler ile mimarlık ve tasarım öğrencilerine de yeni ufuklar iş imkânları yaratacak”

KITCHEN WORLD 2012 fuarını ziyaret etmek isteyenler www.muder.org sitesinden fuar davetiyelerini ücretsiz olarak temin edebilirler.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

International Home & Housewares Fuarı, mutfak ve ev eşyaları sektörünü ağırladı
  • 20.03.2014 11:48

International Home & Housewares Fuarı, mutfak ve ev eşyaları sektörünü ağırladı

Türk mutfak ve ev eşyaları sektöründen 26 firma Şikago’daydı ...

Mutfak eşyasında Türkiye dünya ikincisi!
  • 24.04.2012 10:58

Mutfak eşyasında Türkiye dünya ikincisi!

Küresel krizde pazar payını artıran mutfak ve eşyaları sektörü, İtalya'yı geride ...

Mutfak sektörü gelecek vaad ediyor
  • 22.02.2012 17:37

Mutfak sektörü gelecek vaad ediyor

Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) verile ...