maritbet girişmaritbet
Murat Goldştayn: Herkesin gayrimenkul danışmanı olmalı!

Murat Goldştayn: Herkesin gayrimenkul danışmanı olmalı!

RE/MAX Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, son yıllarda, Türkiye'deki RE/MAX gayrimenkul danışmanlarının olağanüstü bir satış grafiği yakaladığını söylüyor. Goldştayn, "Vizyonumuzu 'ileride her ailenin bir gayrimenkul danışmanı olması' şeklinde tanımlıyoruz" diyor.

 

Gayrimenkul sektörünün kazandığı ivme emlak sektörüne olan ilgiyi artırdı. Dünyada 89 ülkede 6 bin 500 ofis, Türkiye'de ise 225 ofisiyle faaliyet gösteren RE/MAX, Türkiye'de 15'inci yılını kutluyor. RE/MAX Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, kendi vizyonlarını 'ileride her ailenin bir gayrimenkul danışmanı olması' şeklinde tanımlıyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde hedeflerinin 600 franchise ofis ve 10 bin gayrimenkul danışmanından oluşan bir camiaya ulaşmak olduğunu belirten Goldştayn, sorularımızı şöyle yanıtladı: 
 
Öncelikle RE/MAX'in bugün global anlamda ulaştığı büyüklüğü ve Türkiye'nin bu yapılanma içerisindeki yeri hakkında bilgi verir misiniz? 
 
RE/MAX, 1973 yılında ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Denver şehrinde kurulmuş, yaklaşık 40 yıllık bir firma. RE/MAX'in en önemli özelliklerinden biri, büyümesini kendi işini kurmayı hedefleyen girişimcilerle ve franchise sistemi sayesinde başarmış olması. Bugün RE/MAX 89 ülkede yaklaşık 6 bin 500 ofis ve 90 bin gayrimenkul danışmanı ile faaliyet gösteriyor. Türkiye'de ise RE/MAX'i 1997 yılında kurduk. 
 
Türkiye'ye yönelik hedefleriniz nedir? 
 
RE/MAX Türkiye olarak vizyonumuzu 'ileride her ailenin bir gayrimenkul danışmanı olması' şeklinde tanımlıyoruz. Aynen herkesin birer aile hekimi, ticaret yapanlann birer mali müşaviri olması gerektiği gibi, ailelerin de birer gayrimenkul danışmanıyla çalışmayı benimsemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içindeki hedefimiz 600 franchise ofis ve 10 bin gayrimenkul danışmanından ulaşan bir camia olmak. 
 
Franchisingin emlak sektörüne kattığı ivme nedir? 
 
Aslında Türkiye'de gayrimenkul sektörü sürekli gelişiyor, rakamlar hep yukarı doğru gidiyor. Tapu verilerine göre geçen yıl Türkiye'de iki milyona yakın gayrimenkul işlemi gerçekleşti. Bu rakam, büyük ölçüde bireyler arasında, yani herhangi bir gayrimenkul profesyonelinin yardımı olmaksızın yapılan işlemlerden oluşuyor. O yüzden, sektörde profesyonelliğe önem veren, eğitimli, müşteri memnuniyeti prensipleri çerçevesinde hareket eden girişimcilere çok ihtiyaç var. Böyle bir yapı ise ancak franchise sistemi sayesinde kurulabiliyor. 
 
Global bir marka olmanız Türk girişimcilere nasıl bir sinerji katıyor? 
 
Türkiye'deki bir RE/MAX ofis sahibi, örneğin, ABD'de, Kanada'da veya Portekiz'deki başarılı bir RE/MAX ofis sahibinin başarının sırlarına kolayca ulaşabiliyor. Bu bilgi paylaşımını, sürekli düzenlediğimiz şirket içi toplantıları, konferanslar ve eğitim seminerleri ile mümkün hale getiriyoruz. Ayrıca şu anda Türkiye'deki RE/MAX'liler içinde de olağanüstü satış ve gelir hedeflerine ulaşmış olanlar var. 
 
YEREL İŞLETMELERDEN YOĞUN İLGİ 
 
Franchise sisteminin gayrimenkul sektöründe giderek daha fazla paya sahip olacağını söyleyen Murat Goldştayn, sektörde faaliyet gösteren yerel işletmeler içinde RE/MAX franchise'ı almak için başvuranların sayısının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Goldştayn, "Bizim amacımız ise kendi işini kurmayı isteyen, vizyonumuzu paylaşan, üniversite mezunu, bir sektörü kökünden değiştirmek ve yüksek gelir hedeflerine ulaşmak isteyen bireyleri aramızda görmek" diyor.
 
Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

RE/MAX Türkiye, 25. yaşını sanal evrende açtığı ofisle kutluyor
  • 08.02.2022 17:01

RE/MAX Türkiye, 25. yaşını sanal evrende açtığı ofisle kutluyor

Eğlenceden çalışma hayatına, sosyal etkinliklerden alışverişe birçok gerçek haya ...

Bakan Kurum, Beşinci İklim Eylemi Bakanlar Zirvesi’ne katıldı
  • 24.03.2021 09:29

Bakan Kurum, Beşinci İklim Eylemi Bakanlar Zirvesi’ne katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği, Çin ve Kanada ortaklığın ...

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı
  • 08.05.2021 11:00

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı

Ülkemizde pek çok sektör cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek için çalışmalarını ...

Türk hava sahasından 27 saniyede bir uçak geçti!
  • 07.05.2021 16:25

Türk hava sahasından 27 saniyede bir uçak geçti!

Tüm dünyada uçak seferlerinin kısıtlanmasına rağmen bu yılın 4 aylık döneminde T ...

İstanbul'da havalimanı ve otogarlarda tam kapanma öncesi yoğunluk
  • 27.04.2021 15:54

İstanbul'da havalimanı ve otogarlarda tam kapanma öncesi yoğunluk

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yoğunluk nedeniyle bazı firmalar ek s ...

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!
  • 16.03.2021 10:51

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!

Bilkent Center 16 - 20 Mart tarihleri arasında aynı gün içinde 200 TL ve üzeri a ...