maritbet girişmaritbet
Moody's Türkiye'nin notunu korudu

Moody's Türkiye'nin notunu korudu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1" olarak teyit etti ve görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin "Ba1" seviyesindeki  kredi notunun korunduğu bildirildi.

Kredi notunun teyit edilmesinde, Türk hükümetinin ekonomik ve finansal  gücü ile ülke ekonomisinin yapısal dinamizminin önemli rol oynadığı belirtilen  açıklamada, "Moody's ekonomideki dinamizmin, yapısal reformlar uygulamaya  konulması ve politik belirsizliğin artması durumunda kuvvet kazanacağını  bekliyor." değerlendirmesine yer verildi.

Türkiye'nin "durağan" not görünümünün "negatif"e çekildiği duyurulan  açıklamada, bu karara gerekçe olarak, "Türkiye'nin kurumsal gücündeki aşınmanın  sürmesi, zayıflayan büyüme görünümü, kamu ve dış hesaplara yönelik artan baskı  ile bunların sonucunda artan kredi şoku riski" gösterildi.

Açıklamada, jeopolitik ve iç siyasetten kaynaklanan siyasi risklerin  azalması ve kurumsal çevrenin güçlenmesinin Türkiye'nin kredi notunu olumlu  etkileyebileceği vurgulandı.

Moody's, Türkiye analistinin artık Avrupa Birliği (AB) dışından  raporlama yapacağını gerekçe göstererek, 2017 yılına ilişkin kredi derecelendirme  takviminde Türkiye'nin potansiyel değerlendirme tarihlerine yer vermemişti.

Yorum Yaz