maritbet girişmaritbet
'MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat'

'MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat'

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (Beyoğlu Investors Group-BIG) üyesi sektör temsilcileri, Fransa'da düzenlenecek MIPIM Fuarı öncesi basınla bir araya geldi.

Beyoğlu'nda yatırımları bulunan şirketlerden oluşan BIG üyesi sektör temsilcileri, Ahmet Misbah Demircan'la birlikte 14-17 Mart'ta Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 öncesinde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Demircan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, hem 15 Temmuz darbe girişiminin hem de terör saldırılarının Türkiye'de ticarete önemli darbe vurduğunu gördüklerini ama bundan da çıkacaklarını kaydetti.

Turizmde de bir kaybın söz konusu olduğuna işaret eden Demircan, 45 bin yatağı olan Beyoğlu'nda turizme yönelik kayıplar yaşandığını dile getirdi.

Demircan, Beyoğlu'nun dört bir tarafında 35 firma ile 47 projenin sürdüğüne işaret ederek, "Bunların en büyüğü Taksim Tarlabaşı projesi, şu anda teslime yaklaştı. Bana göre dünyanın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birisi." diye konuştu.

Galataport projesinin de çok büyük bir proje olduğunu anımsatan Demircan, binlerce insanı hava limanı gibi burada karşılayacaklarının altını çizdi.

"BIG bir şirket değil, platform"

Demircan, Beyoğlu'nda yeni AVM'lerin sinemalarının sunduğu imkanları sunamadıkları için sinema müşterilerini kaybettiklerini, şimdi Emek Sineması ile onu da yeniden yakalamaya çalışacaklarını vurguladı.

BIG'in bir şirket değil, platform olduğuna dikkati çeken Demircan şunları kaydetti:

"Biz de bir belediyeyiz, herkes bizimle ilişkili. Derdimiz, tasamız önce Beyoğlu'nu ihya etmektir. Bu ortak inisiyatif geliştirebilmek, ortak fotoğrafı verebilmek Beyoğlu'nun bir ihtiyacı. BIG bu ihtiyacın sonucunda ortaya çıktı. Beyoğlu'ndaki bütün yatırımlar bizim. Bir üyelik söz konusu değil ama kendini ifadelendirmek, kendini konumlayabilmek adına çıkardığımız bir sözdür. Beyoğlu olarak MIPIM'e gidiyoruz. Bütün fuarlara da katılmaya çalışıyoruz."

Demircan, "Yapmaya çalıştığımız şu; Türkiye'de medya üzerinden dünyada özellikle turizmi etkileyen bir yaklaşım var. Olumsuz bir tablo çiziliyor. O olumsuz bir tablonun olmadığını her şeyin planlandığı gibi devam ettiğini söylemeye ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

"Süleymaniye'de ciddi bir yenileme yapacağız"

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise Süleymaniye'de ciddi bir yenileme yapacaklarından bahsetti.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da geçenlerde yayınlanan bir araştırmaya göre Türkiye'nin emlak konusunda en değerli ilçesinin Beyoğlu olduğunu hatırlattı.

12-13 yaşlarında, küçükken, Beyoğlu'na geleceği zaman annesinin kendisine takım elbise ve kravat giydirip öyle yolladığını aktaran Polat, "Yani buraya gelmek bir ayrıcalıktı." dedi.

Polat, Piyalepaşa'da kentsel dönüşüm yapmanın gerçekten zor bir iş olduğunu ama Ahmet Misbah Demircan'ın kendilerine her adımlarında yardımcı olduğunu dile getirdi.

MIPIM'de Türkiye'yi bu yıl ağırlıklı olarak Beyoğlu olarak kendilerinin temsil edeceği bilgisini veren Polat, konuya ilişkin iyi hazırlıklar yapıldığının altını çizdi.

"MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat"

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, yatırımcıları bir araya getiren bir yerel yönetimin olmasının önemine değinerek, "Beyoğlu'na yatırımımızın mübalağasız 12-13 katı yatırım yaptığımız ilçeler de var ama böyle birleştirici bir yaklaşımla Beyoğlu'na böyle bir vizyon katılması çok değerli. Yatırımcıyı da motive ediyor." dedi.

Bu dönemde anlatılacak herşeyin çok önemli olduğuna işaret eden Timur, "Çünkü çok net bir dezenformasyon var. Bunun da müsebbibi elbette ki biziz. Sonuçta kötü enformasyon yapana fırsat vermememiz gerekir. Daha fazla bilgilendirme yapmamız lazım. Bunu 15 Temmuz veya terör olayları diye anlattığımız duymayan insanlara da hatırlatmış oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Timur, Türkiye'de yenilenen sanat ve kültürün, kültür aktivitelerinin, yatırımların ve inovasyonun anlatılması gerektiğini vurgulayarak, MIPIM'in bunların anlatılması için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

"İstanbul'un merkezi Beyoğlu'dur"

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye'yi MIPIM'de temsil etmenin hem ülke hem de Beyoğlu'nun tanıtımı için çok önemli bir girişim olduğuna işaret ederek, "Beyoğlu'nda kentsel yenileme olarak çok önemli bir projede çok uzun zaman da alsa zevkle çalışıyoruz. Aslında bir adresi anlatacağınız ya da projeyi yapacağınız zaman Taksim'e, Beyoğlu'na uzaklığına göre hesaplarsınız. İstanbul'un merkezi de Beyoğlu'dur." yorumunu yaptı.

Bilgili Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Beyoğlu'nun İstanbul için en önemli semtlerin başında geldiğini belirterek, "Bizler de yatırımcılar olarak Beyoğlu'nu yenilemekteyiz, tarihi eserleri, tarihi dokuyu korumak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı
  • 19.07.2018 16:25

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ...