maritbet girişmaritbet
Milyoner ünlülerden ada sahibi olmaya büyük ilgi!

Milyoner ünlülerden ada sahibi olmaya büyük ilgi!

Ünlüler ada sahibi olmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar

Ünlüler ada sahibi olmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Larry Ellison
 
Larry Ellison, Forbes'un en zenginler listesinde 36 milyar dolarlık servetiyle 6'ncı sırada. Hawai'nin 6. büyük adası olan Lana'i 365 kilometrekarelik büyüklüğe sahip. Oracle'ın en büyük rakiplerinden biri olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eşi Melinda ile 1994 yılında bu adada evlenmişti. Oracle'ın gerçekleştireceği satın alımın kapsamında iki otel, şampiyonaların düzenlendiği iki golf sahası ve kulüp binaları, 600 dönümden fazla yerleşim birimi içeren 88 bin dönümlük arazi, bir güneş enerjisi santralı ve parklar yer alıyor.
 
Roman Abramovich
 
Dünyanın en zenginleri arasında yer alan, Chelsea futbol kulübüne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken ve şatafatlı hayatıyla her daim gündemde olan Roman Abramovich, sevgilisi Dasha Jukova için St. Petersburg'daki New Holland adasını sanat merkezi haline getirecek. Abramovich'in Millhouse LLC yatırım şirketinin bir kolu olan New Holland Development, projeyi üstlenecek. Sanat merkezi için Abramovich, 12 milyar ruble yani yaklaşık 700 milyon lira ayırdı.
 
 
Aristotle Onassis
 
Yunan artamör Aristotle Onassis, 1962 yılında Yunanimtan aıklarındaki Scoprio Adası'nı 10 bin dolara satın almıştı. 1968'de sevgilisi Jackie ile burada evlenmişti. Bu adanın şimdiki sahibi Onassis'in tek torunu olan Athina. Athina Onassis ise şimdilerde bu adayı satmayı düşünüyor. İstediği fiyat 300 Milyon Euro. Talipler arasında Madonna ve Richard Gere bulunuyor.
 
Richard Branson
 
Virgin Grubu'nun sahibi Richard Branson, Karayipler'deki Necker Adası'nı 1970'li yıllarda 500 bin dolara satın aldı. Bugün adanın değeri 60 milyon dolar! Ada bu haline gelene kadar birçok operasyondan geçti. Kayalıklar patlatıldı, kıyıya mercan taşındı ve deniz suyunu kullanıma hazır hale getiren bir desalinasyon istasyonu kuruldu. Branson kendisi adada olmadığı zamanlarda buradan para kazanmanın yolunu da buldu. Adadaki 10 odalık ana bina ve 5 küçük ev, isteyenlere kiralanıyor. İki kişinin burada bir hafta kalması 24 bin dolar!
 
David Copperfield
 
Bahamalar'ın güneyinde bulunan Musha Cay adlı ada ünlü sihirbaz David Copperfield'a ait. Adanın en ilginç özelliği ise bir kezde sadece 24 kişinin girebilmesi.
 
Mel Gibson
 
Mel Gibson üç yıl önce Pasifik okyanusunda 15 milyon dolar değerinde bir ada satın aldı. 2 bin 160 hektarlık Mago Adası'nı alan Gibson adanın yerlileriyle de bu nedenle mahkemelik oldu.
 
Mıchael Schumacher
 
Kariyeri boyunca 7 kez Dünya Şampiyonu olan Alman Formula 1 pilotu Mıchael Schumacher`in Dubai`deki adası
 
Johnny Depp
 
Johnny Depp, “Karayip Korsanları” serisinin ilk filminden kazandığı parayla kendine Bahamalar'daki bu adayı aldı. Little Hall's Pond Cay isimli adacık 2 hektar ve 6 ayrı doğal plajı var. Depp ve segilisi Vanesa Paradis buraya yalnızca bir elektrik santrali inşa etti. Şimdilik havlularını serip adada güneşlenmekle yetiniyorlar. Adanın 3.6 milyon dolar değerinde olduğu düşünülüyor.
 
Leonardo DiCaprio
 
Ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Meksika ve Guatemala arasındaki Beliza'ya bağlı Blackadore Cay Adası'ndan 104 dönüm arazi satın aldı.
 
Peter Thiel
 
Silikon Vadisi zenginlerinden Peter Thiel, serbest piyasa kapitalizmini anlatan Ayn Rand'in kitabı Atlas Shrugged'tan etkilenmiş gibi görünüyor. Zira Thiel geçtiğimiz günlerde The Seasteading Institute'a 1.25 milyon dolarlık bir kaynak aktardı. Söz konusu şirket uluslararası sularda yüzen bir koloni oluşturmayı hedefliyor. Böylece özgürlükçü düşünceye sahip insanlar kafa yapılarına daha uygun bir devlette yaşamlarını sürdürebilecek.
 
Perihan Çarkacı / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amber Heard, ödeyeceği tazminat için evini 1 milyon dolara sattı!
  • 02.08.2022 11:08

Amber Heard, ödeyeceği tazminat için evini 1 milyon dolara sattı!

Eski eşi Johnny Depp'e karşı 8,3 milyon dolarlık davayı kaybeden Amber Heard, Ka ...

Johnny Depp'in Los Angeles'taki evine hırsız girdi!
  • 09.01.2021 11:05

Johnny Depp'in Los Angeles'taki evine hırsız girdi!

Johnny Depp'in Los Angeles şehrindeki Hollywood Hills bölgesinde yer alan evi so ...

Robyn Moore, parayı gayrimenkule yatırıyor!
  • 03.12.2020 16:10

Robyn Moore, parayı gayrimenkule yatırıyor!

Ünlü oyuncu Mel Gibson'ın eski eşi Robyn Moore, elindeki parayla emlak yatırımla ...

Johnny Depp, evini 9 ay içinde 3'üncü kez satışa çıkardı
  • 31.08.2017 15:04

Johnny Depp, evini 9 ay içinde 3'üncü kez satışa çıkardı

Johnny Depp, ABD’nin Kentucky eyaletindeki 7 odalı 6 banyolu evini 3’üncü kez aç ...

Johnny Depp evini satıyor!
  • 21.10.2016 09:43

Johnny Depp evini satıyor!

Olaylı bir şekilde boşandığı Amber Heard ile yaşadığı evi satışa açan Johnny Dep ...

David Copperfield yeni evine servet ödedi!
  • 21.07.2016 11:19

David Copperfield yeni evine servet ödedi!

Las Vegas'ta yeni ev alan David Copperfield 17 milyon dolar ödedi. ...