maritbet girişmaritbet
Metris Kışlası yerine 15 Temmuz Şehitler Parkı geliyor!

Metris Kışlası yerine 15 Temmuz Şehitler Parkı geliyor!

Metris Kışlası'nı boşaltan askeriyenin yerine, yıl sonuna kadar 15 Temmuz Şehitler Parkı açılacak.

Metris Kışlası ile ilgili açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu buraya şehitlerin anısına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı' ismini vereceklerini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsünün ardından alınan karar gereği, şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı alanlar halkın hizmetine sunulmaya başlıyor. Bu hamlenin ilk durağı olan Esenler'de yapımına başlananan şehir parkı yıl sonunda açılması planlanıyor. Esenler-Atışalanı'nda bulunan ve burada yapılan atış talimlerinden dolayı bölgeye Atışalanı ismi verilmesini sağlayan Metris Kışlası 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği 170 dönümlük arazi park haline getiriliyor. Yapılacak parkın içerisinde kütüphane vadisi de yer alacak.

15 Temmuz Şehitler Parkı

15 Temmuz'da Esenler'in 10 şehit verdiğini ve 40'ın üzerinde de gazisinin bulunduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını Esenler'de ebediyyen yaşatmak istiyoruz. İlçemizde birçok okul, meydan ve otobüs duraklarına şehitlerimizin isimlerini verdik. Askeriyemizin boşalttığı ilk alanlardan birisi olan bu arazide güzel bir şehir parkı yapacağız ve 15 Temmuz Şehitler Parkı ismini vereceğiz" dedi. 170 dönümlük arazinin büyük bir kısmının doğal yeşilliklerle kaplı olduğunu hatırlatan Göksu, 2 ay içinde burasını Esenler halkının hizmetine sunacaklarını belirtti. Esenler 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda kütüphane vadisinin yanı sıra, yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlikler, piknik, çocuk oyun ve eğlence, sosyal etkinlik alanları ile açık hava kitap okuma mekanları yer alacak.

8.7 milyon metrekarelik arazi

Askeriyenin boşalttığı bu alan dışında Esenler Belediyesi'ne devredilen 8.7 milyon metrekare büyüklüğündeki askeri alanda uygulanacak İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında 2.5 milyon metrekare büyüklüğünde ayrı bir şehir parkı daha yapılacak. Çevre ilçelerdekilerle birlikte yaklaşık 3.5 milyon nüfusun yürüme mesafesine ulaşabileceği şehir parkı, kentsel dönüşüm alanında üretilen dünyanın en büyüğü, alan büyüklüğü itibarıyla ise dünyanın üçüncüsü olacak. Şehir parkı içinde çeşitli müzeler, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası ve daha pek çok donatı yer alacak. Park, içinde klasik ve dijital kütüphanelerin de bulunduğu dev bir Kütüphane Vadisi'ne de ev sahipliği yapacak.

Yeşil alan 20 kat artacak

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı'nda dünyanın en büyük sanat eserleri müzesi de yer alacak. Şu anda depolarda bekleyen tarihi sanat eserleri, burada sergilenme imkânı bulacak. Müzeyi her yıl yaklaşık 10 milyon turistin ziyaret etmesi hedefleniyor. Parkta ülkemizin iklim örtüsü ve kültürünü yansıtan mini bir Türkiye haritası da olacak. Bu şehir parkı, dünyadaki örnekleri ile yarışacak. Şu anda Esenler'in 335 bin metrekare olan yeşil alanı, 6.8 milyon metrekareye çıkarak yaklaşık 20 kat artacak.

Simülasyon merkezi de var

Başkan M. Tevfik Göksu, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda şehitlerin anıtları ve kitabelerinin de bulunacağının altını çizdi. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde milletin kahramanlık destanı yazdığını hatırlatan Başkan Göksu, "Bu parkta ayrıca 15 Temmuz Simülasyon Merkezi de yer alacak. Bu parkı ziyaret edenler 15 Temmuz'da Türkiye'de ne yaşandıysa bu merkezde izleyebilecek ve bu tarih hiçbir zaman unutulmayacak" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

Tevfik Göksu gözüyle Esenler'de kentsel dönüşüm
  • 06.11.2013 14:06

Tevfik Göksu gözüyle Esenler'de kentsel dönüşüm

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışma ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...

İş Bankası kentsel dönüşüm kredisi Esenler’de tanıtıldı!
  • 17.10.2012 17:01

İş Bankası kentsel dönüşüm kredisi Esenler’de tanıtıldı!

İş Bankası’nın Esenler’de başlayan kentsel dönüşüm için özel kredi planı hazırla ...

İşte en çok tercih edilen dekoratif yastık modelleri!
  • 19.09.2020 11:23

İşte en çok tercih edilen dekoratif yastık modelleri!

Klasik, country, modern başta olmak üzere tüm dekorasyon tarzlarının temasında y ...