maritbet girişmaritbet
Mersin’de 2 sanayi sitesi kurulacak!

Mersin’de 2 sanayi sitesi kurulacak!

Mersin Mezitli Belediyesi Mezitli’de mobilyacılar ile oto galericiler için olmak üzere 2 sanayi sitesi inşa edecek.

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Sanayi Sitesi'ni yerleşim merkezlerinin dışına taşıyacaklarını, mobilyacılar ile oto galericiler için de sanayi sitesi kuracaklarını söyledi.

Sanayi yanında tarıma da önem verdiklerini vurgulayan Tarhan, gerek ilçedeki Şeftali Üreticileri Birliği gerekse ziraat odası ile birlikte soğuk hava deposu yatırımı planladıklarını dile getirdi.

DÜKKAN VE EVLERİN FİYATI ARTIYOR

Göreve gelirken, "Mezitli'ye değer katacağız" sloganıyla yola çıktıklarını, değişime Mezitli'de müteahhit profilini değiştirerek başladıklarını aktaran Tarhan. "Bunun sonucunda da inşaat kalitesi arttı, kalite artınca talep arttı. Talep artınca arsa değerleri ve daire, dükkan fiyatları yükseldi. Tüm bu gelişmeler sonucunda da halkın kazancı ve refah seviyesi yükseldi" dedi.

Merkezi idareye bağlı bazı kurumları Mezitli'ye getirerek de bölgedeki konut ve dükkanların değerlerini artırma mücadelesi verdiklerine dikkat çeken Tarhan, Tapu Müdürlüğü'nü ilçeye getirmek üzere olduklarını, bu nedenle Kuyuluk ve Fındıkpınarı'ndaki dükkan ve evlerin fiyatlarının artmaya başladığını anlattı.

NAZIM PLANININ ÇIKMASI BEKLENİYOR

Mobilyacılardan site kurulmasına yönelik talepler geldiğini kaydeden Tarhan, "Mersin'de 30'a yakın ihracat yapan büyük mobilya üreticisi bir araya gelerek bu taleplerini dile getirdi. Taleplere yanıt verebilmek için Büyükşehir Belediyesi'nden nazım planının çıkmasını bekliyoruz. Sanayi sitemizi ilçe merkezinin dışına taşımak istiyoruz. Yine mobilyacılar için bir site kurma projemiz ile oto galericiler sitesi üzerinde çalışıyoruz" diye açıklama yaptı. 

Mezitli'nin otomotiv sektöründe çok geliştiğini, birkaç firma dışındaki tüm otomotiv bayilerinin ilçede yer aldığını anımsatan Tarhan, bu firmaların ikinci el araçları için oto galericiler sitesi talebi olduğunu anlattı. Tüm bu çalışmaların tamamlanması halinde ilçede ciddi bir istihdam artışı olacağına işaret eden Tarhan, ayrıca bu sektörleri destekleyecek yan sektörlerin de gelişeceğini ve ekonominin canlanacağını belirtti.

2 KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

İlçede 2 kadın üretici pazarı açtıklarını aktaran Tarhan. "Buralarda 500 kadınımız satış yapıyor. Büyük bölümü yetiştirdiği sebze meyveleri bazıları da el emeklerini satıyor. Bu pazarlarımız için kurumsal bir yapı oluşturduk. Belediye Meclisi kararıyla yönetmeliği var. Bu pazarların önümüzdeki günlerde sayısını artırmayı düşünüyoruz. Bu arada kent kart uygulamasına da başlayacağız. Kart sahibi alışverişlerde, belli spor okullarında, sanat kurslarında, hastanelerde indirimli hizmetlerden yararlanılabilecek. Mezitli dışında yaşayanlar da bu karttan yararlanabilecek çünkü Mezitli dışındaki iş yerleriyle de anlaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin’de 2 sanayi sitesi kurulacak!
  • 13.04.2015 09:58

Mersin’de 2 sanayi sitesi kurulacak!

Mersin Mezitli Belediyesi Mezitli’de mobilyacılar ile oto galericiler için olmak ...