maritbet girişmaritbet
Mehmet Urcu, MIPIM'de Antalya'nın projelerini anlattı

Mehmet Urcu, MIPIM'de Antalya'nın projelerini anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Antalya'da hayata geçirilen projelerin detaylarını açıkladı.

Fransa - Cannes'ta düzenlenen MIPIM Fuarı'na projeleriyle katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, "Antalya turizmin başkenti, fakat 2014 yılında Menderes başkanın seçilmesiyle yeni bir hedef kondu. Antalya artık sadece bir turizm kenti değil, yatırım kendi olarak da anılmalı ve bu şekilde devam etmeli" şeklinde konuştu.

MIPIM'e 3 yıldır aralıksız katıldıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu şu ifadelerini kullandı;

Yatırımcılarla buluşuyoruz ve projelerimizi eksiksiz tüm yatırımcılara anlatmaya çalışıyoruz. Şimdi Menderes Türel'in ortaya koyduğu bir Antalya vizyonu var ve bu vizyon zaten seçim dönemindeki projelerle ortaya konmuştu. Ekip olarak herkes bu projelerin üzerinden detaylı olarak çalışıyor ve yatırımcılarla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu projelerden ilki Kepez Santral projesi, bu projenin geliştiricisi bu projenin finansörü hepsi ortada ve yatırım yapılabilir hale getirilmiş durumda.

Balbey projesinin detaylarını anlatan Urcu, "Balbey'de kentsel dönüşüm projesi yine ama aynı zamanda bir sit alanı ve kültürel dönüşüm. Bunun dışında Antalya'nın bir Boğaçayı projesi var. Boğaçayı'da bir marina var 426 yat kapasiteli bir marina bu Boğaçayı bir sel kontrol projesiyle ortaya çıkıp bizim teknik üniversitelerin çalışmalarıyla, önce sel kontrol nasıl yapılır? bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı. Peki bu bölge nasıl dönüştürülebilir? Yani Antalya'ya gelen bir turistin kalma süresi nasıl uzatılabilir? Antalya'nın yakın çevrelerinde bulunan insanlarımızın nasıl daha keyifli zaman geçirebilecekleri, daha düşük ücretlerle çocuklarını ailelerini birlikte getirebilecekleri yerler oluşturulabilir? Tamamen bunun çalışmaları içindeyiz. Boğaçayı projesi için tamamen bu işi bilen firmalarla çalışıyoruz. Bir tarafta marina bir tarafta konut alanı ve ticari alanlar ve dere boyunca insanların yürüyüp alışveriş yapabilecekleri, vakit geçirebilecekleri kafelerin olacağı güzel bir proje" ifadelerini kullandı.

Urcu, Konyaaltı projesi ile ilgili şunları söyledi; Konyaaltı projesi ödül kazanmış bir proje. Bunun içerisinde de eski beach parkı tekrar canlandırmak, 9-10 tane burada plaj yapmak istiyoruz. Burada teknelerin gelebileceği, yanabileceği, 50 civarında büfenin olduğu insanların oturabileceği kafelerin olduğu bütün bunlar Antalya'nın yeni dinamikleri. Başkanın çizmiş olduğu vizyon çerçevesinde devam eden projeler.

Eski Minicity'de sokak alışveriş konsepti

Eski Minicity olarak anılan  alanda, yeni bir açık alan alışveriş merkezi, sokak alışveriş konsepti yapılacağını belirten Urcu,  "AVM değil bu, bunun ortaya konması ve tamamıyla bu projenin devreye alınması projesi mevcut" diye konuştu.

Urcu diğer projeler hakkında şöyle konuştu; Bunları ek olarak Lara'da bir proje var. O da kruvaziye liman olarak tasarlanıyor. 250 -300 milyon dolar civarında yatırım içeriyor, bir tüp geçiş olacak akvaryumlu. İnsanlar kruvaziyeden inip şehre gelirken, insanlar çevrelerinde bir akvaryum olacak. Bu projede de 4 tane 333 metrekarelik kruvaziye gemisini Antalya'ya getireceğiz. Bunlar kişi başı para harcama rakamlarını yukarı çekebilecek işler. 2016 bir takım nedenlerle turizm açısında pek parlak bir yıl değildi. Ama 2017 yılında Antalya hak ettiği 12,5 - 13 milyon turisti tekrar çekecek. Şimdi Tünektepe'de bir teleferik projesi tamamlandı. İnsanlar akın akın Tünektepe'ye geliyorlar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi
  • 11.08.2022 16:31

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesince kentin deprem master planı hazırlıkları kapsamı ...

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!
  • 25.03.2017 16:15

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizme ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

Güneş enerji sistemiyle 80 bin TL ek gelir sağlandı
  • 15.09.2020 08:00

Güneş enerji sistemiyle 80 bin TL ek gelir sağlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, güneş enerji sistemi Ekim 2019’dan bu yana 80 bin ...

Muğla'da turizm Karavan Park projesiyle canlanacak
  • 13.09.2020 09:45

Muğla'da turizm Karavan Park projesiyle canlanacak

MÜSİAD'ın Karavan Park projesiyle Muğla’nın karavan turizminin gelişmesi amaçlan ...