maritbet girişmaritbet
Megabuild 50 bin emlak profesyonelini ağırlayacak

Megabuild 50 bin emlak profesyonelini ağırlayacak

2023'te dünya üçüncülüğüne oynayan Türk inşaat malzemeleri sanayi, CNR Ekspo Fuarcılık ile hayata geçirilecek Megabuild Fuarı ile hedefine hız verecek. 8-11 Eylül'de yapılacak fuarın teması 'Dünya yeniden kuruluyor'

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) ve CNR Ekspo Fuarcılık, İstanbul'u dünyanın yapı sektöründe en stratejik küresel işbirliği noktası haline getirmek amacıyla Megabuild Fuarı için 7 yıllık sözleşme imzaladı. 8-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuarla, inşaat sanayiiinde üretim üssü olarak konumlanan Türkiye'ye Ortadoğu, Afrika, Körfez ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri gibi dış pazarlarda yeni ufuklar açılması hedefleniyor.
 
İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, inşaat sektörünün 2010 yılının 3. çeyreğinde yüzde 24,6 oranında büyüyerek, Türkiye'de en hızlı büyüyen sektör olduğunu kaydetti. 2010 yılının, inşaat sektörü için kayıpların telafi edilerek büyümeye geçiş dönemi olduğuna işaret eden Turan, gelecek 5 yılda inşaat sektörünün her yıl ortalama yüzde 13,6 büyüme kaydedeceğini söyledi. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te 100 milyar dolar yurt dışı müteahhitlik geliri, 100 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğü ve 100 milyar doları inşaat malzemeleri ihracatı hedefleri olduğunu belirten Turan, Türk inşaat malzemesi sanayisinin dünya ihracat ligindeki yedinciliğini 2023'te  100 milyar dolar ihracatla üçüncülüğe taşımayı hedeflediklerini belirtti.
 
Turan, 'Türk inşaat sanayiisi olarak Çin'den İtalya'ya uzanan geniş bir coğrafyada rakibimiz yok. Artık üreticilerimiz kaçınılmaz olarak gelişen pazarlarda yerinde üretim de yapacaklar. Tam bu noktada; sektörün tüm taraflarının hedeflerine yönelik, küresel gücümüze yakışan bir vizyonla Megabuild Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'nı projelendirdik. Bu konuda 2010 yılı boyunca kapsamlı bir değerlendirme süreci yaşadık ve CNR ile işbirliğimizi başlattık'' diye konuştu.
 
2013'TE DÜNYADA İK 3'E GİRERİZ
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, İstanbul'u dünya yapı malzemeleri ticaretinin merkezi haline getirmek istediklerini belirterek,  ''Sloganımız 'Megabuild ile Dünya Yeniden Kuruluyor'. hedefimiz ise 120 bin metrekare alanda binden fazla katılımcıyı 50 bin profesyonel ziyaretçi ile buluşturmak. 2013'te konusunda dünyanın en büyük 3 fuarı arasında yer almak istiyoruz'' dedi. 7 yıl boyunca yapılacak Megabuild Fuarı'nın Çin, Hindistan ve Brezilya gibi yükselen pazarların hedef alındığı belirtildi
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz