maritbet girişmaritbet
Markalı konutlar hız kesmiyor

Markalı konutlar hız kesmiyor

İstanbul markalı konut projelerinin üssü olmaya devam ediyor. Diğer yıllarda olduğu gibi 2016'da da kentte birbiri ardına markalı konut projesi yüksel

Nitekim istatistikler de bu durumu destekliyor. En son EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan '2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması' verileri, İstanbul'un markalı konutta açık ara önde olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmaya göre bir önceki yıla kıyasla İstanbul'da markalı konut projelerinin yüzde 23 arttığı gözlendi. Markalı konut sayısındaki artış ise yüzde 16 olarak belirlendi. Bu anlamda İstanbul'da yükselişe geçen bölgelerden bazıları şöyle...

Bakırköy'de fiyatlar yükseliyor

İstanbul'da konut fiyatlarının her yıl düzenli artış gösterdiği bölgelerin başında Bakırköy'de geliyor. İstanbul'un en gelişmiş ilçelerinden biri olan bölgede 2015'te bir önceki yıla göre konut fiyatları yüzde 30 artmıştı. Uzmanlar bu artışın 2016'da da süreceğini söylüyor. Bakırköy, sahili, metro, metrobüs, havalimanı gibi ulaşım alternatiflerinin çokluğu ile gerek yatırımcının gerek konut alıcısının gözde bölgelerinden biri.

Topkapı'da konuta talep büyüyor

İstanbul'un eski sanayi bölgesi Topkapı-Ataköy hattı, son dönemde yatırımcının ilgisini üzerinde toplamayı başardı. Konuta olan talebin her geçen gün arttığı bölgede AVM, ofis ve otel projeleri yükseliyor. Merkezi konumu, ulaşım araçları ve havalimanına yakınlığı bölgenin cazibesini artıran en önemli etkenlerden. Yabancı yatırımcının da ilgi gösterdiği Topkapı-Ataköy bölgesinde konutların metrekaresi 15 bin liraya kadar çıkıyor.

Küçükçekmece'de gelişim sürüyor

İstanbul'da markalı konut deyince akla gelen bölgelerden biri de Küçükçekmece. Son yıllarda markalı evlerin sayısının giderek arttığı bölge, yatırımcıların uğrak noktası haline geldi. Büyük firmalar tarafından tercih edilen bölgede 3 milyon dolara konut görmek bile mümkün. Uzmanlar, önümüzdeki süreçte İstanbul'da yapılacak mega ulaşım projelerinden Küçükcekmece'nin de nasibini alacağını ve inşa edilecek metroyla değerinin daha da artacağı konusunda hem fikir.

Yorum Yaz