maritbet girişmaritbet
Mar Yapı, Körfez’in yatırım modelini getiriyor

Mar Yapı, Körfez’in yatırım modelini getiriyor

İnşaat sektörüne giriş yaparak peşpeşe markalı proje geliştiren Mar Yapı, Güneşli’nin en önemli gayrimenkul geliştiricisi oldu.

Güneşli'de G Plus, Divan Residence ve Gyoo gibi dünyaca ünlü markalarla çalışma başarısını gösteren Mar Yapı, katma değere oluşturacak arsalarda yeni projeler geliştiriyor. Mar Yapı, sattığı gayrimenkulleri kiralama yöntemi ile elinde tutarak yeni bir kazanç yöntemini de Türkiye'ye getiriyor. Ayrıca bölgede yer almaları ile birlikte arsa metrekare fiyatlarının 2 bin 500 dolar civarına yükseldiğini kaydeden Mar Yapı Satış ve Pazarlama MüdürüRobert Varon, “Biz geldikten sonra bölgede fiyatlar arttı. Şu anda Gyoo'nun ve TriG'nin olduğu yerlerde yeni arsalara bakıyoruz. Marka olduğumuz için iyi arsalar geliyor ve seçici oluyoruz. Doğru adımlar atılması lazım” dedi.

Eylül için planlamalar var

Yurtdışından farklı ve ciddi firmaların Mar Yapı'nın projeleriyle yakından ilgilendiklerini ve blok alım yapmak istediklerini dile getiren Varon, küçük tüyolar da aktardı. “TriG belki de komple satılabilir” diyen Varon, “Güzel bir paket olacak. Projenin yüzde 40'ına ortak olan Rotana Grubu Abu Dabi'li. Eğer lansman yapılırsa Dubai'de olacak” diye devam etti. Mar Yapı'nın Dubai'de 152 odalı bir otele ortak olduğunu hatırlatan Varon, “Burasının ayrıca bir de 153 rezidanslı otel apartmanı olan Arjaan markasının yönettiği bir kısım var. Buradan alım yapanlar orasını kullanmayacaklar ama gelir edilecekler.  Ve gelirleri ilerleyen zamanlarda artacak” diyerek yurtdışında kârlı bir yatırım fırsatını Türkiye piyasasına sundu. 

“GYoo'nun Kuleleri'ne toptan alım teklifi var”

İstanbul'da böyle bir yatırım fırsatı olmadığına vurgu yapan Varon, “Türkiye'de gayrimenkul alıcısının varlığını tamamen bina işletmesine aktardığı bir sistem yok. TriG'de de bir yapı olacak. GYoo'da da birinci kule satışta ve yüzde 50'si satıldı.  PhilippeStarck, Divan, Rotana gibi markaları hayata geçiren bir şirkete dışarıda çok daha ciddi bakılıyor. O zaman farklı kesimler müşteri olarak yöneliyor. Yaşanabilir ve sürdürülebilir markalar olduğu takdirde insana verdiği etkiler var. Dünyadan bunu tanıyanlar bu lüksü Türkiye'de yaşamak istiyor. Geliyor ve satın alıyorlar” dedi.

Marka getirmek kazandırıyor

Dünyanın tanınmış markalarının projelerde yer almasının dünyanın her yerinden müşteri çektiğinin altını çizen Varon, “Yurtdışında bizim hedefimiz Körfez ülkelerinin yatırımcıları. Ciddi paraları ve iş teklifleri var. Türkiye'ye inanıyorlar. Ama biz sadece kurumsal alıcılar ile görüşüyoruz. Bu süreç uzun sürüyor. G Yoo'dakiikinci kulenin alımı için Azerbaycan, İran ve Ortadoğu'dan gelen talepler var” diyerek durumu özetledi.

Rotana ve Divan kazandıran isimler oldu 

Rotana ile iki yıl görüştükten sonra Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiklerini hatırlatan Varon, “Sermaye aktarımı aşamasında büyük değerlemeler, finansal araçlar, beklentilerin karşılanması gibi konuların karşılık bulması gerekiyor. Biz markalarımızı öne çıkararak çalışıyoruz. Seçici ve şeffaf satışlar yapıyoruz. Bu tür markalar satışları ve tanıtımı kolaylaştırıyor. Piyasalar bu markalar ile size farklı bakıyorlar” diye konuştu.

Yabancıya tek fiyat verilmeli

Yabancıya satışta ülke olarak itibarın korunması gerektiğini belirten Varon, satıştan sonra rakam çıkarılmasını şık bulmadıklarını belirtti. Varon, “Yabancılara anahtar teslimi tek bir tek fiyat çıkarıyoruz. Sonradan maliyet çıkarmıyoruz. Böyle bir anlayış geliştirmeye çalışıyoruz. Biz her şeyi bankadan yaparak işleri şeffaflaştırıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı
  • 26.11.2014 17:24

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, yeni satışa sundukları G - YOO Inspi ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

Corner Life örnek daire görselleri
  • 13.11.2013 15:52

Corner Life örnek daire görselleri

Güneşli'de inşa edilen Corner Life örnek dairesinden kareler ...