maritbet girişmaritbet
Maqro Construction'dan Gürcistan'a proje!

Maqro Construction'dan Gürcistan'a proje!

Maqro Construction Gürcistan’da 150 milyon dolarlık yatırımla 2 bin konutluk yeni bir projeye başlıyor.

Türk sermayeli inşaat şirketi Maqro Construction Gürcistan'da 351 konuttan oluşan ilk projesi Green Budapest'te daire teslimlerine başladı. Şirket şimdi Tiflis'te 70 bin metrekare arazi üzerinde dev bir projeye hazırlanıyor. 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan projede toplam 2 bin konut bulunuyor. Mayıs ayında Türkiye'de lansmanı yapılacak yeni projenin tanıtımı için ünlü Gürcü futbolcu kardeşler Arçil ve Şota ile anlaşan Maqro Construction, yeni projesi Green Diamond'da amortisman süresini 6-7 yıla indirmeyi hedefliyor. Şirketin ilk projesi Green Budapest'te de konutlar kira gelirleri ile kendisini 8 yılda amorti edebilecek. İstanbul'da konut yatırımlarının kira ile kendini amorti etme süresinin 17-20 yıla kadar çıktığına işaret eden Maqro Construction Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kaan Karaer, hızlı kiraya verilmesi, yüksek inşaat kalitesine sahip olması ve konut bedeline göre cazip kira getirisine sahip olması nedeniyle Gürcistan'da inşa ettikleri konutlarda rekor amortisman sürelerine imza attıklarını açıkladı.

4 AY ERKEN TESLİM

Gürcistan'a yatırım sürecini 2013 yılında başlatan Maqro Construction, ilk projesi Green Budapest'i 4 ay erken teslim ederek Gürcistan konut pazarında ezber bozdu. Green Budapest, Gürcistan Milli İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, doğrudan yabancı yatırım projeleri arasında ilk on sırada yer aldı. Belarus, Ukrayna ve Gürcistan'da iş planları olan Maqro Construction, geleceğine inandığı Gürcistan pazarında bugüne kadar 70 milyon dolar yatırım yaptı. Karaer, Gürcistan'da sağlıklı ve istikrarlı bir yatırım ortamı bulunduğunu söyledi.

HEDEF GLOBAL MARKA OLMAK

Global marka olma hedefiyle hareket eden Maqro, Gürcistan'da bugüne kadar farklı sektörlerde de yatırımlar gerçekleştirdi. Bellisa isimli mobilya fabrikasına da sahip olan şirketin Gürcistan'da başka girişimleri de olacak. Şirket, Türk işadamı Emin Uçar tarafından Gürcistan ve Belarus'ta inşaat, mobilya, gıda ve perakende alanına yatırım ve faaliyetlerde bulunmak üzere kuruldu.

Yorum Yaz