maritbet girişmaritbet
Mapic Fuarı’nda Türkiye’deki yatırım fırsatları konuşuldu

Mapic Fuarı’nda Türkiye’deki yatırım fırsatları konuşuldu

Alkaş’ın Türkiye Temsilciliğini yürüttüğü Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşen dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarının ikinci gününde Türkiye oturumları ilgiyle izleniyor

Mapic fuarında Türkiye programı kapsamında bugün gerçekleşen bir diğer oturumda Fiba Grup CEO'su Yurdaer Kahraman'ın moderatörlüğünde Türkiye'deki yatırım fırsatları ele alındı. Oturuma konuşmacı olarak ise Aerium Turkey Başkanı Anthony Khoi Hilmi, Rönesans Yatırım Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Canbaş ve Turkmall Uluslar arası Projeler Direktörü Özgür Yavuz katıldı.

Sırayla söz alan konuşmacılardan Aerium Turkey Başkanı Anthony Khoi, Fransa'da bir AVM yatırımının geri dönüşünün belki 30 yıl sürebileceğini ancak Türkiye'ye de bu sürenin çok daha kısa olduğunu söyledi. Değişen tüketici taleplerine bağlı olarak tüketicilerin özelikle AVM'lere yöneliminin giderek arttığını ve bunun artarak devam edeceğini de ekledi. Türk Markalarının gücüne dikkat çeken Khoi, uluslararası birçok markanın, bu güçlü rekabet dolayısıyla yatırımdan çekindiğini söyleyerek Fransız Auchan firmasının Avrupa'daki AVM yatırımlarına Türkiyeli firmaları davet ettiğine dikkat çekti.

Diğer bir konuşmacı olan Turkmall Uluslararası Projeler Direktörü Özgür Yavuz, Türkiye'de modern ticaretin, perakendenin ve AVM'lerin gelişimi ile ilgili bilgiler verirken Rönesans Yatırım Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Canbaş ise; AVM yatırımları konusunda artık geliştirme değil yönetmenin önemli hale geldiğine belirterek var olan yatırımların alanlarının daha verimli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Yurtdışında bireysel emeklilik fonlarının AVM'lere yatırım yapabildiğini vurgulayan Canbaş, Türkiye'de böylesi bir yatırımın sıfır “0” olduğunu belirtti.

Oturumun moderatörlüğünü üstlenen Fiba Grup CEO'su Yurdaer Kahraman da, Türkiye'deki ekonomik gelişmeye dair rakamları katılımcılarla paylaştı. Türkiye'nin ticari gayrimenkul yönetimi üzerine 25 yıllın üzerinde bir deneyimi olduğuna vurgu yapan Kahraman, profesyonel yönetimin ve eğitimin önemine dikkat çekerek; Avi Alkaş'ın geçtiğimiz yıl genç yaşta vefat eden oğlu Alp Alkaş anısına, Alkaş ailesi ve Özyeğin Üniversitesi ile birlikte oluşturulan Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi'nin Ocak ayında eğitime başlayacağının müjdesini verdi.

Ayrıca Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım'da fuarı ziyaret ederek Türk yatırımcı ve iş adamlarına desteğini gösterdi. Başkonsolos Barım, MAPIC fuarının, Türkiye'ye yatırım imkanlarının ve ülkenin ekonomik gücünün anlatılmasında önemli bir platform oluşturduğunu belirtti. Türk ve yabancı şirketlerin fuara ilgisinin memnuniyet verici olduğunun altını çizen Barım fuarın, Türkiye'nin ve ekonomisinin tanıtımı ve işadamlarımızın profesyonelliğinin gösterilmesi açısından son derece yararlı olduğunu da belirtti. Son olarak, şirket ve işadamlarımızın başarısının, Güney Fransa ‘da yaşayan vatandaşlarımız için örnek teşkil ettiğini ve gurur kaynağı olduğunu ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir bir bağlantı yoluna daha kavuşuyor
  • 14.08.2020 09:10

Başakşehir bir bağlantı yoluna daha kavuşuyor

Güvercintepe-Kayaşehir KİPTAŞ Konutları arasında inşa edilecek bağlantı yolunun ...

Yabancıların yatırım tercihinde Trabzon öne çıkıyor
  • 06.02.2019 16:14

Yabancıların yatırım tercihinde Trabzon öne çıkıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme‘nin araştırmasına göre yabancıya konut satışında Trabz ...

Konut Avrupa'da yüzde 11, Türkiye'de yüzde 142 kazandırdı
  • 12.07.2018 09:33

Konut Avrupa'da yüzde 11, Türkiye'de yüzde 142 kazandırdı

Son 7 yılda Avrupa'da konut fiyatları yüzde 11 artış gösterdi. Aynı dönemde Türk ...