maritbet girişmaritbet
Maltepe’ye 232 bin metrekarelik dev kompleks geliyor

Maltepe’ye 232 bin metrekarelik dev kompleks geliyor

İller Bankası’nın Maltepe’de Rönesans Gayrimenkul’e yaptıracağı arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin ilk çizgileri belli oldu

İller Bankası'nın 250 milyon lira yatırım değeri biçtiği Maltepe AVM, konut ve iş merkezi kompleksini Rönesans Holding'e bağlı olan Salacak Gayrimenkul gerçekleştirecek. 

Maltepe Cevizli Mahallesi'nde yer alan proje 30 bin 603 metrekare arsa üzerine toplam 232 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Kompleks dahilinde 5 katlı alışveriş merkezi (AVM), 27 katlı bir iş merkezi, konutların yer alacağı her biri 14 kattan oluşan iki adet blok ve tamamı kapalı olarak tasarlanmış 3 katlı bir otopark yer alacak. Her bir blokta 168 adet olmak üzere toplamda 336 konut ve 2200 araçlık otopark yer alacak.

İnşaatı 33 ayda bitirilmesi planlanan komplekste AVM 82 bin 500 metrekare, iş merkezi 40 bin metrekare ve konut blokları da toplamda 20 bin metrekare inşaat alanından oluşacak. Kompleks için otopark 90 bin metrekare olarak planlandı.

Mülkiyeti İller Bankası A.Ş. ait olan arsa, uygulama ve nazım imar planlarında ticaret+konut alanı olarak görünüyor. Daha önce proje alanı üzerinde İller Bankası'na ait eski 1. Bölge Müdürlüğü tesisleri bulunurken alınan maktaydı. Ruhsatlarla yıkılarak kaldırılmaya başlandı.

Yakınlarında hangi merkezler var?

Projenin batı sınırında Carrefour - Maltepe Park AVM, güney kesiminde Cevizli Mahallesi, Diktaş Tekstil Fabrikası ve Ofisim İstanbul İş Merkezleri, kuzey kesiminde Esenkent Mahallesi, D-100 Karayolu ve Esenkent metro istasyonu, güneydoğu kesiminde hastane binaları (Kartal Devlet, Kalp Damar ve Eğitim ve Araştırma hastaneleri) ve kuzeydoğu kesiminde de askeri alan bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"
  • 24.03.2022 17:04

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıs ...

İller Bankası’ndan Göktürk ve Pendik’te arsa ihalesi!
  • 16.11.2021 09:25

İller Bankası’ndan Göktürk ve Pendik’te arsa ihalesi!

İller Bankası, Göktürk ve Pendik'te toplam 5 parsel taşınmazı, arsa satışı karşı ...

"3 milyon kişinin suya erişimini kolaylaştıracağız"
  • 06.07.2021 17:35

"3 milyon kişinin suya erişimini kolaylaştıracağız"

Bakan Kurum, "İller Bankası ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması" imza tö ...