maritbet girişmaritbet
Maltepe Sahili'nde dolgu çalışmaları durduruldu!

Maltepe Sahili'nde dolgu çalışmaları durduruldu!

65 milyon liraya ihale edilen Maltepe sahil düzenleme çalışmaları zabıtalar tarafından durduruldu

 

 

65 milyon liraya ihale edilen Maltepe sahil düzenleme çalışmaları zabıtalar tarafından durduruldu. Belediye Başkanı Mustafa Zengin deprem nedeniyle sahile dolgu alanı yapılamayacağını söyledi 
 
Maltepe Sahili'ne yapılan dolgu çalışması sırasında denize toprak hafriyat dökülmesi tepkilere neden olmuştu.
 
İstanbul Maltepe Sahili'nde yapılan dolgu çalışmaları sırasında yaşanan çevre katliamı sonrası yetkililer harekete geçti. 65 milyon lira ihale bedeliyle İBB tarafından özel bir şirkete yaptırılan sahil düzenleme çalışmaları durduruldu. Tarafın gündeme getirdiği haberin ardından açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Mustafa Zengin "Deprem tehlikesi nedeniyle sahile dolgu alanı yapılamaz" dedi. İBB tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan Maltepe sahil düzenleme ihalesini AKM Cengiz İnşaat 65 milyon lira bedelle kazandı. İhale şartnamesinde; dalgakıran, balıkçı barınağı, su sporları baseni dalgakıranı yapılması planlanırken, kullanılacak dolgu malzemesinin ise tamamen taş olması şartı koşuldu. Ayrıca dolgu işinde kullanılacak taşların sağlamlık ve aşınma deneyi sonucunda yeterlilik gösteren kayaların kullanılması isteniyordu. Bu dolgu sırasında dolgu işinin erozyona uğramaması için yüklenici firmanın da gerekli tüm önlemleri alma zorunluluğu önemle vurgulanıyordu. Ancak tüm bu şartlara rağmen ihaleyi alan firma denize toprak malzeme dökerken zabıta ekipleri tarafından görüntülendi. Yapılan araştırmalarda, gece dökülen toprak hafriyatın üzerinin sabah saatlerinde kontroller sırasında fark edilmemesi için taş malzeme ile kapatıldığı belirlendi. Ayrıca Maltepe zabıta ekipleri çalışmaların kenfdilerine bildirilmediğini belirterek çalışmaları durdurdu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. 65 milyon liraya ihale edilen çalışmanın ne olacağına ise mahkeme karar verecek. 
 
Belediye Başkanı Mustafa Zengin iptal kararını olumlu buldu.
 
Sahilin rantı yüksek 
Tarafa konuşan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Mustafa Zengin "İBB'nin sahil kesimine böyle bir toplanma alanı yapması çok yanlış ve tehlikeli. Çünkü sahilin hemen ilerisinden fay hattı geçmektedir. Bu dolgu alanı ilk depremde denizin içerisine çöker. Deprem tehlikesi nedeniyle burası toplanma ve eğlence mekânı olamaz. Maltepe'nin birçok yerinde bu tesislere ihtiyaç var. Öncelikli yerler buralar olmalıdır. Sahil kesiminin rantı fazla olduğu için burada sahil düzenlemesi yapmak doğru bir anlayış değildir" diye konuştu. 
Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Mudanya sahili çalışmaları devam ediyor!
  • 09.05.2017 15:14

Bursa Mudanya sahili çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mudanya sahili düzenleme çalışmal ...

Maltepe Sahili'nde dolgu çalışmaları durduruldu!
  • 29.06.2012 17:06

Maltepe Sahili'nde dolgu çalışmaları durduruldu!

65 milyon liraya ihale edilen Maltepe sahil düzenleme çalışmaları zabıtalar tara ...