maritbet girişmaritbet
Lütfü Bakırcı'nın 2 bin 616 yıla kadar hapsi isteniyor!

Lütfü Bakırcı'nın 2 bin 616 yıla kadar hapsi isteniyor!

İnşaatçı Lütfü Bakırcı'nın kurmuş olduğu Makrom İnşaat için açılan davada 13 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Makrom İnşaat firmasıyla maket üzerinden bir çok projesinin satışını yapan Lütfü Bakırcı, daha sonra bu evlerin hiçbirini teslim etmeyince 12 kişi ile birlikte hakkında dava açıldı. Reklamlarında ünlü şarkıcı Petek Dinçöz'ün oynadığı bu projelerin mağdurları yaşadıklarını anlattı.

Esenyurt ve Tuzla'da 2011 yılında 6 farklı projeye ilişkin maket üzerinden satışını yaptıkları ve bu daireleri sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla 13 kişinin yargılanmasına devam edildi.


Makrom İnşaat'ın Petek Dinçöz'lü reklamı

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Abdulvahap Turgut, Emine Turgut ve Muhammet Mazhar Bakıcı ile çok sayıda şikayetçi katıldı.

Duruşmada ifade veren şikayetçi Mehmet Çete, Esenyurt Esmiya Projesi'nden 1 adet daireyi 76 bin lira bedelle satın aldığını, 59 bin lirasını peşin verdiğini ancak ne dairesini ne de parasını aldığını, zararının giderilmediğini söyledi.

Bir başka şikayetçi Volkan Duygu da şirketin Tuzla projesinden 42 bin liraya daire satın aldığını ifade ederek, ''1,5 yıl geçmesine rağmen projeye hiç başlanılmadı. Defalarca Esenyurt'taki ofislerine gittik, oyaladılar, sürekli bahaneler uydurdular. 'Bizi mahkemeye verin fark etmez. 2-3 sene yatar sonra çıkarız. Siz de avucunuzu yalarsınız' dediler. Zararım kısmen de olsa giderilmemiştir. Verdikleri senetlerin karşılıksız çıktığını duyunca herhangi bir senet de alamadım. Dairemi de paramı da alamadım'' dedi.

Duruşmada ifade veren şikayetçi Hacı Ali Tanrıöven de 41 bin lira karşılığında daire aldığını belirterek, ''Parayı ödedikten sonra yurtdışına gittim. 2 sene sonra geri geldim. Firmanın kapısında 4-5 tane kabadayı tipli adam vardı. 'İstanbul'da 40 bin TL'ye köpek yuvası alınmıyor. Sen nasıl daire alacaksın? Aklın varsa geri dön' dediler. Ben de çıktım geri geldim. Ondan sonra aramama rağmen kimseye ulaşamadım. Paramı ve daireyi alamadım.'' diye konuştu.

Söz alan şikayetçiler de paralarını ve dairelerini alamadıklarını dile getirerek, sanıkların taşınmazları üzerine tedbir konulmasını ve tutuklanmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma talepleri ve taşınmazları üzerine tedbir konulması taleplerinin reddine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 394 kişi müşteki olarak yer alırken, çekilen reklam filmi ile değişik televizyon, gazeteler ve internet sitesinde yoğun şekilde firmanın yaptığı projeler, konut alımında sağladığı kolaylıklar, uygun fiyat ve şartlarla lüks konut alınabileceği hususunda aldatıcı reklamlar yapıldığı belirtildi.

Reklamlarda “Myesgarden projesinden bir ev alana ikincisi bedava”, ”Çılgın bedavalar, çılgın indirimler”, ''Projelerden ev almak isteyenlere 30 aya varan sürelerle kira ödüyor” şeklinde ev sahibi olmak isteyen veya küçük birikimleri ile yatırım yapmak isteyen insanları cezbedici sloganlar kullanıldığı ifade edilen iddianamede, firmanın kuruluş yılı nedeniyle çekiliş programları düzenlenip katılanlara konutlar hediye edildiği, bu programların bazılarına bir ilçe belediye başkanının katılımının sağlandığı böylece tüketici üzerinde etkili ve aldatıcı mahiyette reklamlarla konut satışı kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Mağdurların firmadan Esenyurt'taki satış ofisine müracaat ederek sözleşme imzaladıkları ancak mağdurların satın aldığı daireleri vadedilen sürede teslim almadıkları, firma yetkililerinin kağıt üzerinde yeni yeni projeler üreterek daire satışına devam ettiği tespitlerinde bulunulan iddianamede, satın aldıkları dairede süresince bitirilmediği için parasını isteyen müştekilere yeni projelerden daire teklif edip oyaladıkları belirtildi.

İddianamede, sanıklardan Lütfü Bakırcı hakkında ''Suç işlemek için örgüt kurmak'' ve ''Nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından toplam 740 yıldan 2 bin 616 yıla kadar, diğer 12 şüphelinin de “Dolandırıcılık” ve “Kurulan örgüte üye olmak” suçlarından 7 yıl ile 2 bin yıl arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lütfü Bakırcı'nın 2 bin 616 yıla kadar hapsi isteniyor!
  • 22.02.2017 12:54

Lütfü Bakırcı'nın 2 bin 616 yıla kadar hapsi isteniyor!

İnşaatçı Lütfü Bakırcı'nın kurmuş olduğu Makrom İnşaat için açılan davada 13 kiş ...

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’
  • 15.12.2015 09:54

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’

Esenyurt’ta yüzlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Makrom Yapı ile ilgili id ...

Makrom Yapı’dan açıklama
  • 01.10.2015 20:32

Makrom Yapı’dan açıklama

Makrom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı gerçek mağdurların haklarının ö ...