maritbet girişmaritbet
Limak, Kuzey Irak’ta Gali Zakho Tüneli’ni inşa edecek!

Limak, Kuzey Irak’ta Gali Zakho Tüneli’ni inşa edecek!

Türkiye’de ve yurt dışında inşaat sektöründe büyük projelere imza atan Limak İnşaat, Kuzey Irak’ta Gali Zakho Tüneli’nin tasarım ve inşaat işleri için sözleşme imzaladı. Limak İnşaat’ın 136 milyon dolarlık teklifle ihalesini kazandığı projenin 12 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen temel atma törenine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı İmad Ahmed, Konut ve İmar Bakanı Kamaran Ahmed Abdullah, Planlama Bakanı Ali Sindi, Sağlık Bakanı Rekawt Hama Raşid,

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Limak İnşaat, Kuzey Irak'ta tünel inşaatına başladı. Yapımı 30 ay sürecek olan Gali Zakho Tüneli'nin temel atma töreni, 12 Haziran 2013 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı İmad Ahmed, Konut ve İmar Bakanı Kamaran Ahmed Abdullah, Planlama Bakanı Ali Sindi, Sağlık Bakanı Rekawt Hama Raşid, Duhok Valisi Tamer Ramazan ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katılımıyla gerçekleştirildi. 

Gali Zakho Tüneli için 136 milyon dolarlık teklif

Limak İnşaat, Gali Zakho Tüneli'nin uygulama projelerinin hazırlanması ve yapımı işinin sözleşmesini 136 milyon dolarlık teklifle kazandı.2x2 şeritli olacak karayolu tüneli, Duhok şehri ile kuzey batısında yer alan Zakho'yu birbirine bağlayacak. Dağın içerisinden geçecek tünel,3.590metrelik iki ayrı tüpten oluşacak. Proje kapsamında elektromekanik, havalandırma, aydınlatma, yangın söndürme ve çeşitli kontrol sistemleri imalatları da gerçekleştirilecek. Gali Zakho Tüneli'nin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ticaret yolunda güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacak.  

Nihat Özdemir: “Gali Zakho Tüneli, bölgenin ticari ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak”

Temel atma töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Gali Zakho Tünel projesinin Limak İnşaat'ın bölgedeki ilk inşaat projesi olması dolayısıyla duydukları heyecandan bahsetti. 1976 yılından bu yana Afganistan'dan Pakistan'a, Suudi Arabistan'dan Hindistan'a, birçok büyük ölçekli uluslararası projeyi öngörülen zamanlardan önce başarılı ile tamamladıklarını belirten Özdemir; Mısır, Kosova, Suudi Arabistan ve Pakistan'da devam eden projelerinin olduğunu söyledi. Özdemir, “Tüm deneyimimiz ve mühendislik bilgimizle bu işi 30 aylık bir süre içerisinde en son teknolojik donanım ve modern ekipmanımızla inşa etmeyi hedefliyoruz. Gali Zakho Tüneli'nin bu bölge için hem ticari, hem sosyal olarak önemli bir motivasyon olacağına inanıyoruz. Bu tünelin inşasının bölgenin genel ekonomik gelişiminin yanı sıra modernleşme sürecinde önemli bir adım olduğunu görüyoruz. Gali Zakho Tüneli'ninsağlayacağı katkıyı dikkate alarak, sözleşme imzasının hemen ardından bölgede şantiye ve makina-ekipman olarak mobilize olmuş durumdayız. Çalışmalarımız hızla başlayacak ve belki de beklenenden de daha kısa bir sürede tünelin inşasını başarıyla tamamlayacağız” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...