maritbet girişmaritbet
Libya Türk şirketlerin zararını karşılayacak

Libya Türk şirketlerin zararını karşılayacak

Libya Ulusan Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil, Libya’da yaşanan devrimin ardından Türk firmalarının yaşadıkları zararları karşılayacaklarını söyledi

Libya Ulusan Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil, Libya'da yaşanan devrimin ardından Türk firmalarının yaşadıkları zararları karşılayacaklarını söyledi. Konuyla ilgili bağımsız bir komite kurduklarını ifade eden Celil, “Durmuş olan tüm işler başlayacak. Türk firmalarının gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve berberindeki kalabalık Türk müteahhit heyeti, Libya'da yaşanan devrimin ardından zarar eden Türk İnşaat sektörünün geleceğini görüşmek üzere dün Libya'ya çıkarma yaptı.

Trablus'ta Libya Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri tarafından Matina Havaalanı'nda karşılanan heyet, daha sonra Türk İnşaat Firması “Summa İnşaat” tarafından tadilatı yapılan Tajura Okulu'nun açılışını yaptı.

Bakan Çağlayan ve yanındaki heyet yaptıkları açılışın ardından, Başbakanlık'a Geçerek Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil ile görüştü.

Celil ve Bakan Çağlayan yaptıkları yarım saatlik görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. UGB Başkanı Celil, kaos ortamında zarar gören binaların tadilatlarını yaptığı için Türk inşaat firmalarına teşekkür etti. Devrim boyunca ve sonrasında Türkiye'yi sürekli yanında gördüklerinin altını çizen Celil, yaşanan gerilimli günler sırasında ülkesinden kaçan Türk firmalarının bir an evvel dönmesini beklediklerini söyledi. Türk firmalarının kalitelerinin ortada olduğunu kaydeden Celil, “İslami değerleri ve aynı kültürleri paylaşıyoruz. Libya'nın imarında kalitesini yaptığı işlerle ortaya koyan Türk müteahhitlik firmalarını ülkemize davet ediyoruz. Devrimden önce, zarar gören Türk firmalarının zararlarını belirlemek için ortak bir komisyon oluşturuyoruz. Bu konuyla ilgili bu gün Maliye Bakanı ile görüşeceğiz. Bildiğiniz gibi bir takım ulusal sıkıntılar yaşadık. Libya halkı Türk firmalarını beklemektedir. Durmuş olan tüm işlerimiz başlayacak.” diye konuştu.

"FİRMALARIMIZIN İSTİSMARINA GÖZ YUMULMAYACAK"

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan ise Türkiye ve Libya arasındaki ilişkilerin Kaddafi'nin ardından pekiştirilmesi amacıyla yapılacak çalışmalara değindi. Kendisinin devrimin ardından 4. defa Libya'ya geldiğinin belirten Bakan Çağlayan, her gelişinde farklı ve mutlu bir Libya ile karşılaşmaktan mutluluk duyduğunun altını çizdi, Türk firmalarının işlerinin başına dönmek için sabırsızlandığını vurguladı. Yaptıkları ziyaret sırasında Celil'in görüşlerinden istifade ettiklerini kaydeden Bakan Çağlayan, "Firmalarımız süratle işlerinin başlarına dönecek ve işlerine süratle başlayacaklar. Zarar gören firmaların haklarının teslim edilmesi ile ilgili de istismara göz yumulmayacak,” dedi.

Libya ekonomisinin gelişmesinin de yanında olduklarını kaydeden Bakan Çağlayan, şöyle konuştu: "Ülkenizin imarında, Türk firmalarının bitirdiği binanın açılışını yaptık. Bunlar sizlere demokrasi hediyemiz olsun. Libya bizim için kıymetli bir ülke. Zor günlerde yanınızda olduğumuz ülke. Çok eski tarihimiz var. Şükürler olsun aynı kültürü ve dini paylaşıyoruz."

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Libya'dan çatışmalara rağmen işi bırakmayan ENKA'ya ödül!
  • 20.05.2022 10:31

Libya'dan çatışmalara rağmen işi bırakmayan ENKA'ya ödül!

Libya, çatışmalara rağmen işi bırakmayan Türk şirketi ENKA ve Alman şirketi Siem ...

Libya'nın yeniden inşası
  • 01.12.2011 11:40

Libya'nın yeniden inşası

Libya'nın yeniden inşasında Türk müteahhitleri büyük rol oynayacaklar. ...

Türk müteahhitler Libya'dan çekilmiyor
  • 25.11.2011 18:04

Türk müteahhitler Libya'dan çekilmiyor

Libya Baharı'nda çıkan iç çatışmalardan maddi zarar görmesine rağmen Türk müteah ...

Türk müteahhitler Libya'da
  • 05.11.2011 13:36

Türk müteahhitler Libya'da

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte 270 Türk işadamı Libya'ya çıkarma yap ...

Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı
  • 07.07.2021 16:06

Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türk müteahhitlere Lib ...

Libya'nın yeniden yapılanmasına Türk müteahhit imzası!
  • 12.05.2021 09:23

Libya'nın yeniden yapılanmasına Türk müteahhit imzası!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın yeniden yapıla ...