maritbet girişmaritbet
Kuzey Bahçeşehir, Cityscape Dubai'de büyük ilgi gördü

Kuzey Bahçeşehir, Cityscape Dubai'de büyük ilgi gördü

Soyak; 8-10 Eylül tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015 fuarında yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördü.

İstanbul ve İzmir'deki projelerini fuar ziyaretçileriyle buluşturan Soyak'ın en dikkat çekici projesi ise 5000 konutluk Kuzey Bahçeşehir oldu. Yaklaşık 12 milyon dolar eşdeğerinde 120 ön talep toplayan proje, 100 farklı ülkeden gelen yatırımcılar ve 400 körfez yatırımcısı tarafından yoğun ilgi gördü.

3. Havalimanına ve 3.Köprü bağlantı yollarına yakın lokasyonu, LEED Sertifikası'na uygun bina kriterleri ile toplam 5 bin konuttan oluşacak Kuzey Bahçeşehir projesinde özellikle 2+1 ve 3+1 daireler ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İlk etabının 2017 yılında teslim edilmesi hedeflenen Soyak Kuzey Bahçeşehir'de, 50m2 ile 150m2 aralığındaki dairelerin fiyatları 150-400 bin TL fiyat aralığında bulunuyor.

Kuzey Bahçeşehir

“Fırsatlar arttıkça sektöre yatırımlar büyür”

Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı'nda yeni proje ön tanıtımına ve mevcut projelerine yabancı yatırımcıların gösterdiği ilginin memnuniyetini ve fuarla ilgili görüşlerini dile getiren Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel; “Gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere hızlı şehirleşme ve demografik değişimlerin etkisiyle 2020 yılına kadar gayrimenkul sektörünün dünya genelinde önemli bir büyüme yaşacağını ve sektördeki fırsatlar arttıkça da sektöre yapılan yatırımların büyümesini bekliyoruz. Türkiye; büyüyen ekonomisi, demografik özellikleri, nitelikli iş gücü, yeniliklere açık bir yatırım ortamı, coğrafi konumu, Avrupa'nın enerji koridoru, düşük vergileri ve sahip olduğu büyük iç pazar payı ile yabancı yatırımcılar için bir çok avantaja sahip bir ülke.” dedi. İstanbul Finans Merkezi, 3.Köprü ve yeni havalimanı gibi projelerle Türk gayrimenkul sektörünün küresel ölçekte yeni bir boyut kazanacağını ifade eden Çamlıbel sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilirliği ve yeniliği bir araya getiren çalışmalara imza atan bir marka olarak, dinamiği yüksek Ortadoğu pazarına Dubai Cityscape Global 2015 fuarıyla giriş yaptık. Burada hem satışı devam eden mevcut projelerimizi hem de Kuzey Bahçeşehir projemizin detaylarını yabancı yatırımcılarla paylaşma imkanı bulduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kuzey Bahçeşehir

Dolar kurundaki artışla Körfez ilgisinin arttığına işaret eden Çamlıbel, şöyle konuştu: “Oturma izni, yabancılar için konut kredisi, yabancıya satış bürokrasisi bizim için çok önemli 3 konu. Körfez'den talebi sürdürülebilir kılmak için bu 3 konuda devletin desteğine ihtiyaç var. Bu 3 konuda kaydadeğer iyileştirme yapılırsa bugün yıllık 4-5 milyar dolar olan gayrimenkul kaynaklı dış sermaye girişi hızla 10-15 milyar dolarlar seviyesine yükselecektir. Türkiyeden konut alan yabacılar yine Türk havayollarını kullanarak geliyor, geldiklerinde memleketimizden perakende alışveriş yapıyor ve diğer illeri de turist olarak ziyaret ederek ekonomiye genel katkıda bulunuyorlar. Ayrıca yabancılara satılan konutlar üretilirken memleketimizde üretilen malzemelerin kullanıldığını, bunun da sanayi üretimini desteklediğini unutmayalım. Yabancılara konut satışının hem sanayi üretimine hem turizme hem de istihdama katkısı göz ardı edilmemeli.” ifadelerini kullandı.

Soyak Kuzey Bahçeşehir'de Mega Yeşil Projesini Gerçekleştiriyor…

Soyak'ın ilk etabı 2017 yılında teslim edilmesi planlanan, 5.000 konuttan oluşan mega projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Dr. Çamlıbel; “Yeni projemizi İstanbul'un gelişen bölgesi olarak görülen 3. Köprü ve 3. Havalimanı bölgesinde, Arnavutköy ilçesinde hayata geçiriyoruz. Amacımız gelişmekte bu bölgede enerji tasarruflu, alışveriş ve spor alanları bulunan, toplam 5.000 konuttan oluşacak Türkiye'nin en büyük ‘yeşil bina' projelerinden birine imza atmak. Kuzey Bahçeşehir'deki Projemizin ön tanıtımını Dubai City Scape Fuarı'nda yaptık ve hem yabancı hem de yerli yatırımcılardan aldığımız geri dönüşler bizi çok memnun etti.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Konforia'da 3 bin 900 lira taksitle daire!
  • 28.09.2017 10:57

Soyak Konforia'da 3 bin 900 lira taksitle daire!

SOYAK, 27 Eylül - 17 Ekim tarihleri arasında peşinat ve ara ödeme olmaksızın, s ...

Soyak Konforia'dan ev alana araba hediye!
  • 31.03.2017 14:22

Soyak Konforia'dan ev alana araba hediye!

Soyak Yapı, yatırımın yeni adresi ve İstanbul'un yükselen değeri Kuzey Bahçeşehi ...

Kuzey Bahçeşehir, Cityscape Dubai'de büyük ilgi gördü
  • 10.09.2015 17:16

Kuzey Bahçeşehir, Cityscape Dubai'de büyük ilgi gördü

Soyak; 8-10 Eylül tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015 f ...