maritbet girişmaritbet
Kuzey Afrika ile Katar, Yapı Fuarı'yla Türkiye'ye geliyor

Kuzey Afrika ile Katar, Yapı Fuarı'yla Türkiye'ye geliyor

40. yılını kutlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl Kuzey Afrika Bölgesi ile Katar'ı ağırlayacak.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri kapsamında, “Konuk Bölge Projesi”nde, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkeleri, “Hedef Pazar Projesi”nde ise 2030 Ulusal Vizyon Programı Projeleriyle büyük potansiyel taşıyan ve 2022 Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapacak olan Katar ağırlanıyor. 

ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, bu yıl 40. yılını kutlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'da düzenlenecek etkinlikler, yenilikler ve en son veriler ışığında Türk yapı sektörüne dair görüşlerini paylaştı. 

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ihtisas fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 40. yılını kutluyor. Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan ve Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl, 100.000 m2 kapalı ve açık alanda, 1.250 katılımcı firmanın sergileyeceği 18.640 ürünü, 105 ülkeden 111.000 yerli, yabancı ziyaretçi ile buluşturacak. Fuar bu yıl 23-27 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. 

Burcu Başer

ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, düzenlenen toplantıda, bu yıl Konuk Bölge Projesi'nde Kuzey Afrika; Hedef Pazar Projesi'nde Katar'ı ağırlayacaklarını aktarırken, Türk yapı sektörüne dair geçtiğimiz yılın değerlendirmelerini ve 2017 öngörülerini paylaştı.

40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'da bu yıl “Konuk Bölge Projesi”nde ağırlanacak Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik açıdan hızla toparlanan, istikrarlı bir büyüme sergilediğini vurgulayan Burcu Başer; bölgenin alt yapı, ulaştırma, lojistik, sağlık, turizm gibi alanlarda artan yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğinin altını çizdi. “Hedef Pazar” Katar'da ise 2017-18 döneminde, inşaat sektörünün yüzde 9,0 büyüme göstermesini beklediklerini, Katar'ın 2030 Ulusal Vizyon Programı ve özellikle 2022 Dünya Kupası için olmak üzere spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarında önemli projelere sahip olduğunu belirtti. Başer, bu ülkelerde açıklanan projelerin ve olumlu ekonomik gelişmelerin, Türk yapı sektörüne yeni iş ve işbirliği fırsatları doğurduğunu sözlerine ekledi. 

“Kuzey Afrika yeniden Türk yapı sektörünün odağında…”

Arap baharının etkilerini azaltarak, ekonomik açıdan giderek hızlanan bir toparlanma içine girmeye başlayan Kuzey Afrika'nın, yeniden Türk yapı sektörünün odağında yer aldığını vurgulayan Burcu Başer, sözlerine şöyle devam etti: “Kuzey Afrika'da yer alan Cezayir ve Fas, Türkiye'nin en çok inşaat malzemesi ihracatı gerçekleştirdiği ilk 20 pazar arasında yer alıyor. Cezayir yine Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında üstlendikleri projelerde ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Fas 10 yıl içinde 100 milyar dolar tutarında alt yapı projesi hayata geçirecek bir program açıkladı. Program kapsamında konut stokunun iyileştirilmesi turizm konaklama kapasitesinin artırılması, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve bölgesel bir ulaştırma hub'ı olmayı sağlayacak ulaştırma yatırımları gerçekleştirilecektir. Yine bölgede yer alan Tunus'ta ise ulaştırma, lojistik, eğitim ve sağlık alanında kamu yatırımları artmaktadır. Kamu ayrıca 2016 – 2020 için 50 bin adet sosyal konut projesi hayata geçirmiştir. Bölgenin yatırım projeleri ve inşaat sektörü harcamaları dikkate alındığında Türk inşaat malzemesi üreticileri ve müteahhitlik firmaları için sıcak bir pazar olduğunu gözlemliyoruz.” 

yapı fuarı

Projenin fuar sırasında düzenlenecek etkinlikleri kapsamında; “Kuzey Afrika - Türkiye İnşaat Forumu”nda Türkiye ve Kuzey Afrika'dan konunun üst düzey yetkilileri konuşmacı olarak yer alacak. Türk yapı sektörünün bölgedeki yatırım, işbirliği ve ihracat potansiyelinin değerlendirileceği toplantının ardından düzenlenecek “İkili İş Görüşmeleri” bölümünde, katılımcı firmalar ile alım heyetleri yeni iş ve işbirliği fırsatları için bir araya gelecek. 
Hedef Pazar: 2030 Ulusal Vizyon Programı ve 2022 Dünya Kupası projeleriyle dikkat çeken Katar…
Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Hedef Pazar Projesi”nde bu yıl Türk yapı sektörü için güçlü bir potansiyel oluşturan Katar değerlendirilecek. Değeri 299,7 milyar dolar olan 2030 Ulusal Vizyon Programı ve 2022 Dünya Kupasına yönelik spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarındaki birçok projeyle dikkat çeken Katar, Türk yapı sektörü için büyük bir potansiyel taşıyor. 

Proje kapsamında fuarda gerçekleştirilecek “Katar – Türkiye İnşaat Forumu”nda, Katar'dan gelecek olan üst düzey yetkililer, bölgenin inşaat sektörüne dair barındırdığı iş ve yatırım fırsatlarını, Türk yapı sektörü profesyonellerine aktaracak. Forum'un ardından gerçekleşecek “İkili İş Görüşmeleri”nde Katar'dan gelen alım heyetleriyle Türk yapı sektörü profesyonelleriyle bir araya gelecek. 

Yapı – Fuarı Turkeybuild İstanbul, 40. Yaşında!

İlki 1978 yılında düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ihtisas fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un bu yıl 40. yılını kutladıklarını belirten Burcu Başer, Fuarın düzenlendiği günden itibaren sektörle birlikte büyüyüp gelişerek bugün dünyanın 5 büyük yapı fuarı arasında yer aldığını belirtti. YEM Fuarcılık olarak, Yapı Fuarları – Turkeybuild kapsamında, Türk yapı sektörüne katkı sağlayan birçok etkinliğe imza attıklarını vurgulayan Başer, sözlerine şöyle devam etti:“40 yıldır Türk yapı sektörünün en büyük zirvesi olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar ve bilgi akışı sağlamayı kendine misyon edindi. Bu bağlamda Fuar'ın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında 7 yıldır Konuk Ülke/Bölge Projeleri'ni gerçekleştiriyoruz. Son iki yıldır bu etkinliklerimize Hedef Pazar Projesi'ni de dahil ettik. Bu yıl tüm bunların yanı sıra, yine geçtiğimiz yıl fuar sırasında düzenlediğimiz, sektöre bilgi akışı sağlamasını hedeflediğimiz “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” ile STK'lara ve katılımcılarımıza etkinliklerini gerçekleştirmeleri için tahsis ettiğimiz “Seminer ve Demo Alanı Etkinlikleri”ni de gerçekleştiriyor olacağız.

Bu yıl ayrıca fuarımızın tanıklık ettiği, gelişime katkıda bulunduğu, birlikte büyüdüğü yapı malzemesi sektörünün, 40 yıllık süreçteki serüvenini konunun uzmanlarıyla değerlendireceğimiz bir toplantımız da fuarda yer alacak.” 

Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu M'hamed Ifriquine, Tunus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohamed Faycal Ben Mustapha, Cezayir Büyükelçisi M. Lahssan Boufares, konuk ülkelerin devlet temsilcileri ve ticari heyet başkanları ile yapı sektörü liderlerinin katılımıyla gerçekleşecek olan “40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul”un açılışı 23 Mayıs 2017 Salı günü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi – Büyükçekmece'de gerçekleştirilecek. 

AÇILIŞ PROGRAMI

Tarih : 23 Mayıs 2017, Salı
Yer : Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi – Büyükçekmece, İstanbul /Batı 1 Girişi
Saat : 11.00 – 11.30 Açılış Konuşmaları
           11.30 – 11.40 Kurdela Kesimi
           11.40 – 12.30 Protokol Fuar Alanı Ziyareti

Program için tıklayınız!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı
  • 13.02.2023 09:51

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı

Katar, depremzedeler için taahhüt ettiği konteyner evlerin ilk bölümünü Türkiye' ...

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor
  • 22.09.2022 09:31

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor

Katar, 1 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında FIFA Dünya Kupası taraftarları h ...

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi
  • 23.08.2022 14:25

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi

Başkent Doha'da 2015'te inşası tamamlanan Eğitim Şehri Camisi, modern yapısı ve ...

'Katarlı yatırımcı Türkiye'yi seviyor'
  • 20.04.2017 17:24

'Katarlı yatırımcı Türkiye'yi seviyor'

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar'da, fuarı değe ...

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'
  • 20.04.2017 17:08

'Önemli olan Türk kültürünü sunan projeler üretmek'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Expo Turkey by Qatar fuarında, Emlaktasond ...

40. Turkeybuild İstanbul Yapı Fuarı başlıyor!
  • 04.03.2017 09:15

40. Turkeybuild İstanbul Yapı Fuarı başlıyor!

YEM tarafından bu yıl 40'ıncı kez düzenlenecek olan Turkeybuild İstanbul Yapı Fu ...