maritbet girişmaritbet
Kurtköy’den sonra yatırımcının yönü Akfırat

Kurtköy’den sonra yatırımcının yönü Akfırat

Erguvan İnşaat Genel Müdürü Emre Maraşlı, yatırımcılar için Akfırat’ı tavsiye etti.

Dört yıl önce ilk projelerinin temelini atan Erguvan İnşaat, 100 bin metrekareye yakın inşaat alanı ve 900 konutluk portföyü ile Kurtköy'ün gelişimine katkı sağlıyor. “Burada ne olsun?” diye yatırımcıların fikrini sordukları 5. projeye başlayan Erguvan İnşaat, rotasını Akfırat'a çeviriyor. 

Hüseyin Belibağlı ve Erguvan İnşaat Genel Müdürü Emre Maraşlı, Wroof'un satış ofisinde bölgenin değerlemesini yaptılar.

Kurtköy'den sonra yatırımcının yönünü Akfırat'a çevirdiğini belirten Erguvan İnşaat Genel Müdürü Emre Maraşlı, “Akfırat 10 yıl daha böyle gider. Okurlarınıza gönül rahatlığıyla oradan yatırım yapmalarını tavsiye edebilirim. Enfes bir yer. Biz de aramalara başladık” şeklinde konuştu. 

Erguvan İnşaat olarak aşırı lüks A plus evler yapmamalarının gerekçelerini açıklayan Maraşlı, “Bence o evler Etiler ve Ulus gibi lokasyonda olur. Çok lüks evi Kocaeli'nde yapsanız bile A plus olmaz. Ama biz inşaat kalitesini yüksek yapmaya çalışıyoruz, kişi aldığında ‘Biterse oturabilirim' desin istiyoruz. Hem aileye, hem bekar yaşayanlara hitap etsin. Rahatlıkla kiraya verilsin” şeklinde konuştu. 

10 yıl sonrasının Etiler'i

“Burası çok özel bir yer olacak,10 yıl sonra burasının ismini yeni projelerin geliştirildiği haberler arasında duyamayacaksınız” diyen Maraşlı, arsa kalmadığı için yeni imarlaşmanın olmayacağına vurgu yaptı. Emlak danışmanlarının satış yapamayacağını ileri süren Maraşlı, “Burası Etiler gibi olacak. Yeni yapılaşma nasıl azaldıysa Kurtköy'de öyle olacak” dedi.

Yatırımlık seçenekler mevcut ama…

Yatırım yapılabilmesi için ucuz seçeneklerin piyasada olduğunu ileri süren Maraşlı, “Kullanmak için ev aradığınızda içinize sinen olmuyor. Oysa biz yatırımlık ve oturumluk evi uygun fiyata satıyoruz. Mesela Qbahçe'de oturum oranı yüzde 70'lerde. Biz yüzde 50 olarak planlamıştık. 1+1 konut alanlar hafta sonu gelip yazlık gibi kullanıyor, mangal yapıyor ve dostlarını ağırlıyor.” Diyerek kullanım örneği sundu.

Kurtköy'de satılık arsa kalmadı 

Kurtköy'de şu anda bile konut imarlı sadece 5 arsa kaldığını söyleyen Maraşlı, “Kalanların hepsi 10 dönüm civarındaki arsalar ve sahiplerini tanıyoruz. Artık onlar da son hareketlerini yapıyor” diye konuştu. 

Erguvan İnşaat olarak projelerini Kurtköy'ün en gözde lokasyonlarında geliştirdiklerini kaydeden Maraşlı, “Yenişehir ve Harmandere güzel parsellenmiş bölgeler. Buralarda 5 dönümden küçük arsalarda proje geliştirmek yasak. 15 yıl önce inşa edilen siteler bile böyle. Evler minimum güvenlikli sitedir. Tek ve garip binalar bulamazsınız” dedi.

Bölgenin seçkinliğinde imar izinlerinin belirleyici olduğunu işaret eden Maraşlı, “Kurtköy'ün iki tarafı orman ve refahı seviyesi yüksek. Türkiye'nin en az imarına sahip bulunuyor. Emsaller 0.60'dan başlıyor ve 1.50'ye kadar yükseliyor. Bu da az katlı, butik, yeşil alanların ağırlıkta olduğu, insani ve ferah projelerin geliştirilmesini getiriyor. Havası öyle serindir ki herkesin açık havuzu 3 ay çalışır, bizimki bir ay çalışır. Diğer zamanlarda insanlar üşür. Kartal'da oturmazsınız ama burada oturursunuz. En yakın iki bina arası İstanbul'da yasal sınır olan 8 metreye kadar düşüyor burada 40 metreden aşağı birbirine yakın bina yok. İnsanın ruhunu dinlendiren bir yer. Trafik gürültüsü ve araba sesi olmaz” dedi.

Yüksek katlar hayatın kalitesinden gidiyor

Yüksek katlı binalara eleştirilerini yönelten Maraşlı, “Şehir içinde binalar yükseliyor da ne oluyor? Hiç bir yol çalışmıyor, yaşam kalitesi düşüyor. Burada yollar trafik hiçbir zaman tıkanmaz, kaldırımları araba park edilecek kadar geniştir. Daha yoğun imar hakkı tanınsa daha kazançlı oluruz ama böylesi çok daha iyi” şeklinde konuştu. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, Loft Dragos'u anlatıyor
  • 21.04.2014 17:19

Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, Loft Dragos'u anlatıyor

Emre Maraşlı ile Sefa Demirbaş, yeni proje Loft Dragos'un detaylarını emlaktason ...

Sefa Demirbaş ve Emre Maraşlı WRoof'u anlatıyor
  • 18.11.2013 17:09

Sefa Demirbaş ve Emre Maraşlı WRoof'u anlatıyor

Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş ve Erguvan İnşaat Yönetim Kur ...

Erguvan Premium Residence’ta fiyata her şey dahil!
  • 06.03.2017 09:01

Erguvan Premium Residence’ta fiyata her şey dahil!

Erguvan Premium Residence'ta daireler içerisinde ankastre ürünler yer alırken, K ...

Erguvan İnşaat’tan konut alıcısına peşinat kolaylığı
  • 05.08.2016 13:13

Erguvan İnşaat’tan konut alıcısına peşinat kolaylığı

Markalı konut projeleri ile gündemde olan Erguvan İnşaat, satışı süren konut pro ...

Kurtköy’den sonra yatırımcının yönü Akfırat
  • 22.10.2015 16:34

Kurtköy’den sonra yatırımcının yönü Akfırat

Erguvan İnşaat Genel Müdürü Emre Maraşlı, yatırımcılar için Akfırat’ı tavsiye et ...

Kurtköy, Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü oluyor
  • 21.10.2015 12:11

Kurtköy, Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü oluyor

Kurtköy’ün geleceğini görerek yatırımlarını yönlendiren Erguvan İnşaat, 5 projen ...