maritbet girişmaritbet
Körfez'in sahil güvenliği Türk mühendislere emanet!

Körfez'in sahil güvenliği Türk mühendislere emanet!

MÜSİAD'ın Katar fuarı önemli işbirliklerine sahne oldu.

Ares Tersanecilik, Katar için üreteceği 17 sahil güvenlik botunda ASELSAN'ın silah sistemlerinin kullanılması için mutabakat yaptı. Böylece Körfez'in sahil güvenliğine tamamen Türk mühendisler imza atmış olacak.

High Tech Port by MÜSİAD ile Katar'a çıkarma yapan Türk savunma sanayi firmaları birbirinden önemli anlaşmalara imza attı. Ares Tersanecilik, Katar için üreteceği 17 sahil güvenlik botunda ASELSAN'ın silah sistemlerinin kullanılması için mutabakat yaptı. Böylece üretilecek botlarda Türk mühendislerinin payı zirve noktasına ulaşmış oldu. Ares Tersanecilik Murahhas Müdürü Kerim Kalafatoğlu, 5 yıllık bir ihale sürecinden sonra 2014'te imzaladıkları Katar İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı projesi kapsamında 17 botluk paket için silah sistemlerinde ASELSAN'ı tercih ettiklerini dile getirdi. Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de iki şirket arasında atılan imzaların hem savunma sanayisi şirketleri arasındaki güçbirliği hem de dışarıya yapılan ihracatta milli bir şirketin aktif rol alması açısından önemli olduğunu vurguladı. 

50 ÜLKEYE SATIŞ 

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken de Ares Tersanecilik ile birlikte Katar Sahil Güvenlik Komutalığı'nın ihtiyaçlarının karşılanması için işbirliğine gideceklerini söyledi. Eken, şirketin ABD, Hollanda, Uruguay, Pakistan, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 50 ülkeye yüksek teknoloji ürünü satma başarısı gösterdiğini belirterek, "Geçen yıl 1 milyar 26 milyon dolar ciro yaptık. Bunun 211 milyon doları ihracat faaliyetlerinden elde edildi. Katar Deniz Kuvvetleri 12.7 milimetre Stabilize Makineli Tüfek Platformu (STAMP) ve 30 milimetre Stabilize Top Sistemi'ni tercih etti" diye konuştu. 

BAKAN GÖNÜL'DEN 'OFFSET' ÇIKIŞI

HIGH Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen 19. Uluslararası İş Forumu'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, askeri şirketlerdeki teknolojinin çoğunun "offset" sayesinde olduğunu belirterek, "'Ben sizden mal alırım ama siz de benden sanayi malı alacaksınız' şartını koyuyoruz" dedi. Gönül, Türkiye'de 'offset'in yüzde 50 uygulanması halinde işadamlarının iş hacimlerinin yüzde 50 artabileceğini dile getirdi. IBF Başkanı Erol Yarar da üniversite ile entegre olamamış bir sanayinin kesinlikle gelişemeyeceğini söyledi. 

TÜMOSAN ALTAY İÇİN AVUSTURYALILAR'LA EL SIKIŞTI

Tümosan muharebe tankı Altay'ın güç grubu ihalesinde güç grubunun geliştirilmesi ve tanka entegrasyonu için teknik destek sağlaması için Avusturyalı AVL List GmbH ile anlaşma yaptı. Açıklamayı KAP'a yapan şirket mart ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile 190 milyon euro tutarında 54 ay süreli geliştirme projesi sözleşmesi imzalamıştı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok
  • 06.04.2023 12:16

Milli hava araçlarının "keskin gözlerinden" kaçış yok

ASELSAN tarafından geliştirilen milli İHA'ların elektro-optik keşif, gözetleme v ...

ASELSAN'da hava ve füze savunma sistemi mesaisi
  • 03.04.2023 14:22

ASELSAN'da hava ve füze savunma sistemi mesaisi

Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, Cumhurbaşkanlığı Sav ...

Türkiye'nin teknoloji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor
  • 13.03.2023 15:56

Türkiye'nin teknoloji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor

Türkiye, sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) ele ...

Samsun'da elektrikli otobüsler şehir içi yolcu taşımaya başladı
  • 13.09.2022 16:56

Samsun'da elektrikli otobüsler şehir içi yolcu taşımaya başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ASELSAN ve TEMSA iş birliğinde üretilen elektri ...

Samsun'da hizmet verecek elektrikli otobüslerin test süreci başladı
  • 29.07.2022 17:09

Samsun'da hizmet verecek elektrikli otobüslerin test süreci başladı

Samsun'da hizmet verecek olan ve pillerini ASELSAN'ın yapacağı yerli üretim elek ...