maritbet girişmaritbet
Konutta yeni dönem

Konutta yeni dönem

Artık konut üreticilerinin işi proje üretip satmakla sınırlı değil. Şirketler satış sonrası hizmetlere de ağırlık verdi

 

Kaynak: Selma ŞENOL / BUGÜN

Artık konut üreticilerinin işi proje üretip satmakla sınırlı değil. Şirketler satış sonrası hizmetlere de ağırlık verdi.


Binaya imalattan kaynaklanan hatalara karşı 20 yıla kadar, bina içi tesisata 5 yıllık garantiler sunuluyor. Ağaoğlu garanti süresini ömür boyuna çıkararak yeni bir sayfa açıyor. Garanti süresince tamiratlar bedelsiz karşılanıyor.

Gelişen konut sektöründe tüketicilere artık konut aldıkları projede yaşam başladıktan sonra hizmet de sunuluyor. Özellikle markalaşmış ya da markalaşma yolunda olan şirketler müşteri memnuniyetini ön planda tutmak için satış sonrası hizmetlere ayrı önem veriyor. Bu kapsamda "müşteri sorun çıkarsa muhatap bulabilmeli" diyen konut üreticileri projelerine betonarme sistem, çatı, tesisat, kaplama gibi inşaata ilişkin imalat hataları için  20 yıla kadar, musluk, klozet gibi bina içi tesisata da 5 yıllık garantiler veriyor. Hatta Ağaoğlu gibi firmalar bu garanti süresini ömür boyu olarak ilan ediyor. Garanti süresince çıkan sorunlar, bedelsiz olarak çözümlenirken, kullanıcı hatasından kaynaklanan sorunlara da uygun maliyetlerle çözüm bulunuyor.
 
Ağaoğlu konut garantisinde de çıtayı yükseltti. Bünyesinde satış sonrası teknik hizmetler adında 80 kişilik büyük bir ekip kuran şirket, binalara imalat hatasına karşı ömür boyu garanti sunuyor. Ağaoğlu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tuncel, bir çok inşaat şirketinden farklı olarak, satılan konutun sadece yasal garanti süresince değil ömür boyu Ağaoğlu garantisinde olduğunu söyledi. Verilen teknik hizmetlerin imalattan kaynaklı eksikliklerle sınırlı kalmadığını anlatan Tuncel, teknik hizmetlerin sıhhi tesisattan, elektriğe, mekanikten perde, korniş montajına kadar çeşitlilik gösterdiğini, destek ekibinin 7/24 call center altyapısıyla hizmet verdiğini açıkladı. Tuncel, "İnşaat işi işçilerle yürütülüyor. Dolayısıyla eksiklikler ve hatalar hep olacaktır. Müşteriler sorun çıkmasından değil, sorun karşısında muhatap bulamamaktan şikayet eder" dedi.

SIVADAKİ ÇATLAĞA ANINDA ÇÖZÜM
Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da çatı kaplaması, duvar gibi alanlarda imalattan kaynaklanan sorunları 30  yıl boyunca bedelsiz çözdüklerini, eğer sorun tüketici kullanımından kaynaklanıyorsa onu da maliyetine karşıladıklarını açıkladı. Binadaki tesisata, ürün markasının ömrü kadar garanti sunduklarını belirten Durbakayım, "Musluğun ömrü 5 yıl ise 5 yıl boyunca tadilatı gerçekleşiyor. Ama duvarda kaplamada  sorun varsa 20-30 yıl boyunca müşterimize destek oluyor, anında çözüm buluyoruz" dedi.

Ayrıca site yönetimine de el atan konut üreticileri, satış sonrası hizmetler için de ayrı şirketler kuruyor. Müşterilerin tadilattan özel organizasyonlara, dekorasyon seyahat planlamasına, havuz bakımından ev içi bakıma kadar her türlü ihtiyacı bir şirket aracılığıyla karşılanıyor. Bu hizmetler kimi şirketlerde site yönetimi sıfatıyla verildiği için aidat karşılığında alınıyor, kimi projelerde ise site sakinleri kullandığı hizmetin bedelini ödüyor.
 
Sadece konut değil, yeni bir yaşam sattıklarını anlatan Durbakayım, birçok projedeki yaptıkları ticari birimlerin kiraya verilmesinden elde edilen geliri site yönetimine bıraktıklarını ifade etti. Durbakayım şunları söyledi:

 "Son 5-6 yıldır satış sonrası teknik hizmet anlayışını daha da geliştirdik. Alışılagelmiş daire satışını, 'yaşam alanı, yeni bir hayat anlayışı' satışı olarak geliştirdik. Projelerimizi yapıp sattıktan sonra bina güvenliğinin yanında yaşayanların da güvenliğini sağlamak için Teknik Güvenlik markası oluşturduk. Ayrıca site sakinlerinin daha huzurlu yaşamaları için site yönetim hizmeti veren Aktif Yaşam markası doğdu. Bu iki firmamız, güvenlikten bahçe bakımına, küçük çaplı onarımlardan resepsiyon hizmetlerine kadar bir çok kolaylık sunuyor."

Hektaş'ın Çekmeköy'deki İdealistkent projesinde de evler 5 yıl boyunca garanti altında. Evlerin her türlü iç ve dış yapı sorunuyla ilgili olarak firmanın teknik ekibi site sakinlerine hizmet veriyor. Hasanoğlu İnşaat Banu Evleri'nde bulunan 5 yıl boyunca imalat kaynaklı her türlü sorunu çözüyor. Sorunun kullanım hatasından kaynaklanması durumunda da problemin çözümü konusunda yardımcı oluyor.

ARKADAŞA DOĞUM GÜNÜ ÇİÇEĞİ
Şirketler sadece verdikleri garantilerle değil sundukları ekstra hizmetlerle de müşterilerine yeni bir yaşam vaad ediyor. Binalarda görünmeyen kusurlara karşı 5 yıl garanti sunan Dumankaya, ayrıca Pusula hizmeti ile de satış sonrasında evde çıkan teknik aksaklıklardan, doğum gününde arkadaşa gönderilen çiçeğe kadar her konuda müşterilerin yanında yer alıyor.
 
Müşteri Hizmetleri Direktörü Berrin Löker, Dumankaya Pusula hizmetlerini asistan hizmetleri, e-dairem, gayrimenkul değerleme, konut destek, dizayn destek başlıkları altında topladıklarını anlattı. Löker, "Pusula ile müşterilerimiz evlerin dekorasyonundan kiralanmasına, taşınmalarından seyahat planlamalarına, tıbbı desteğe, konser rezervasyonuna kadar tüm hizmetlere tek bir yerden erişerek kolayca faydalanabiliyor" diye konuştu. Ayrıca e-dairem servisi ile konut alan tüketiciler konutların yapım aşamalarını web adresinden takip edebiliyor.
 
Sektörde ilk olarak Teknik Danışmanlık Servisi'ni kuran Sinpaş GYO; yine ilk olarak Kentsel Hizmetler adı altında profesyonel site yönetimi şirketini kurdu. Sinpaş GYO Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Gökhan Ataç, bu hizmetle hem müşteri memnuniyetini sürdürdüklerini hem de projelerin değerinin yükselmesini sağladıklarını söyledi. 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz