maritbet girişmaritbet
‘Konuta talep artıyor, fiyatlarda gerileme olmaz’

‘Konuta talep artıyor, fiyatlarda gerileme olmaz’

ERA Koordinatörü Mustafa Baygan özellikle şehir merkezlerinde konut talebinin fiyatları da tetiklediğini söyledi.

Yeni imar politikaları ve konut arzının yüksekliği gayrimenkulü en çok kazandıran yatırım aracı haline getirdi. Özellikle son 15 yılda oluşan yeni bölgeler ve bu bölgelerdeki gelişim potansiyeli İstanbul'u her geçen gün cazip hale getiriyor. İstanbul'daki bazı bölgelerde bu cazibenin gittikçe daha da artacağına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan “Son 15 yıla artan konut arzı, yeni bölgelerin ortaya çıkması, yeni imar politikaları ile birlikte geçmişten günümüze gayrimenkulün artık sadece bir barınma aracı olmaması aynı zamanda yatırımcısına ciddi gelirler sağlaması İstanbul'u cazip hale getirdi. Konut satışları artış trendinde bu da fiyatların artmasına neden oluyor. Bu döngü böyle devam ediyor. Bir yandan artan döviz girdi maliyetlerini artırıyor. Zam kaçınılmaz hale geliyor. Bu nedenlerle konut fiyatları gerilemez” dedi.

Beşiktaş ve Kadıköy revaçta

Mustafa Baygan'ın verdiği bilgiye göre; şehir merkezi olma özelliği taşıyan Beşiktaş, Şişli, Kadıköy gibi ilçelerde fiyatlar özellikle yukarı doğru çıkıyor.  Örneğin Beşiktaş bölgesinde yeni konut projelerinde fiyatlar metrekarede 10 bin dolara yaklaşmış durumda, yine Şişli'de bu fiyat 7 bin dolar civarı. Merkezi noktalarda fiyat yüksekliği ve amortisman sürelerinin uzunluğu ile birlikte İstanbul'un yeni yapılanan bölgeleri Avrupa yakasında Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Anadolu yakasında ise Pendik, Kurtköy, Tuzla ve Kartal yatırım yapılacak yegane bölgeler. Bu bölgelerde şehrin merkezi noktalarının aksine metrekare fiyatları 1.000-2.000 dolar arasında değişiyor. Bu bölgelerde amortisman sürelerinin de 15 yılın altında olması da ayrıca tercih nedeni. 

Kredi pazarı ev sahibi yapıyor

Geçmişte konut kredi pazarının küçüklüğünden dolayı ev alımının daha zor olduğunu hatırlatan Mustafa Baygan, şimdilerde kolay kredi imkanı ve hane halkının çalışması ile birlikte konut sahibi olmanın daha kolay hale geldiğini belirtti. Baygan “Bu noktada yine de yeterli bütçeye sahip olmayan ve bütçesine uygun yerlere yatırım yapmak isteyen yatırımcı sayısı çok fazla. Bu noktada özellikle yatırım yapılacak bölgenin analizi, satılık ve kiralık rayiçleri, amortisman süreleri ile birlikte şehrin gelişimi analiz edilmesi gereken bir süreç. Amacımız müşterilerini bir yatırım danışmanı gibi yönlendiren uzman kadrolar oluşturmak ve her ne olursa olsun yatırımcısına kazandıran bilgiyi insanlar ile paylaşmak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!
  • 17.05.2022 09:15

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" prog ...

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor
  • 01.12.2021 09:24

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; 'Zam gelecek’ beklentisiyl ...

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!
  • 03.11.2021 16:23

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!

Kamu bankaları, konut kredileri faiz oranlarında indirim yapınca bu durum beklen ...

Konut fiyatlarındaki artış medyanın gündeminde!
  • 18.09.2021 13:39

Konut fiyatlarındaki artış medyanın gündeminde!

2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık ev fiyatlarında yükselme meydana ge ...