maritbet girişmaritbet
Konut sektörü temsilcileri faiz indirimini değerlendirdi

Konut sektörü temsilcileri faiz indirimini değerlendirdi

Konut sektörü oyuncuları bankaların ardı ardına konut kredisinde faizleri indirmesini değerlendirdi.

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ: Konut satışları artacak, yatırımlar hız kesmeden devam edecek

doğan dağ

İnşaat sektörünü canlandırmak ve yatırımların artarak devamını sağlamak için Emlak Konut GYO öncülüğünde başlayan ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz' kampanyası ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bankalara konut kredi faiz oranlarının aşağı çekilmesi çağrısında bulunmasıyla bankalarda harekete geçti. Sadece inşaat firmalarının ve hükümetimizin desteğiyle değil, bankalarında konut kredi faiz oranlarını indirmeleri gerektiğini vurgulamıştık. Konut kredisi faiz oranlarını indirmek için ilk adımı Ziraat Bankası attı ve diğer bankalarda destek vermeye başladı. Bankaların indirimiyle yatırımcıların üzerindeki faiz yükü azalacak. Vatandaşlarımızın daha kolay konut sahibi olabilmesi için; inşaat firmaları, hükümetimiz ve bankaların birlikte elini taşın altına koyması gerekiyordu. Bu olumlu gelişmelerle birlikte herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesinden mutluluk duyuyoruz. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörümüzün desteklenmeye devam etmesiyle hem konut satışları artacak hem de yatırımlar hız kesmeden devam edecektir.

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan: 2015 satış rakamlarını geçeceğiz

mustafa baygan

Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile önce kamu bankaları sonrasında diğer bankların konut kredisi faiz indirimlerinin sektöre yansıması olumlu olacaktır. Aslında bu, bankaların çok önceden yapması gereken bir hareketti. Bununla beraber tapu haraçlarının indirimi de eklendiğinde son 2 ayın durgunluğunu atmış olacağız. Ülkemizde % 25 peşinat kuralı tüketicilerin ve bankaların rahat bir şekilde kredi kullanmasını sağlayacaktır. ABD'deki 2008 krizi bu nedenle bizde yaşanmaz. Birinci el projelerde yapılan kampanyanın ikinci ellerde de olmasının, gayrimenkul danışmanlığı sektörüne katkısı çok olacaktır. Bundan sonra iş bize yani gayrimenkul danışmanlarına düşüyor. Bölgemizin suyunu sıkarak tüm müşterilerimizin ihtiyacını karşılamayız. Faiz oranlarının düşmesi ile 2016 yılının II. yarısının çok iyi olacağına ve 2015 satış rakamlarını geçeceğine inancımız tam. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!
  • 17.05.2022 09:15

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" prog ...

Konut kredisi kullanımı ne kadar oldu?
  • 25.03.2022 09:12

Konut kredisi kullanımı ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istat ...

Konut kredisi hacmi 300 milyar TL'yi aştı!
  • 18.02.2022 09:01

Konut kredisi hacmi 300 milyar TL'yi aştı!

Tüketici kredileri tutarı, 11 Şubat itibarıyla 856 milyon lira artarak 778 milya ...

Konut kredisi kullanımı 275 milyar TL seviyelerinde seyrediyor!
  • 05.02.2022 09:23

Konut kredisi kullanımı 275 milyar TL seviyelerinde seyrediyor!

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 7,4 milyar lira artarak 5 tri ...