maritbet girişmaritbet
Konut projesi yapacaklara uzman uyarısı!

Konut projesi yapacaklara uzman uyarısı!

Universal21’in Yönetici Ortağı Monica Anca Skorochod, yeni konut projesine başlayacaklar için tavsiyelerde bulundu.

2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü Raporu'na göre Türkiye'de üç ayrı kaynaktan doğan toplam konut ihtiyacı 2023 yılına kadar 7,5 milyon adet. Bu ihtiyacın 4 milyonu nüfus artışlı ve kentleşme kaynaklı, 2 milyonu ise kentsel dönüşümden geliyor.

Oluşan bu talep yatırım yapmak isteyen firmaların iştahını kabartıyor ancak yanlış seçimler ve yatırımlar firmalara para, zaman ve emek kaybettiriyor. Peki bir projeye başlamadan önce doğru projeyi üretmek için neler yapılması gerekir? 

Türkiye'nin lider emlak konut proje pazarlama şirketi Universal21'in Yönetici Ortağı Monica Anca Skorochod anlatıyor:

Projenizin konsepti olmalı

Her şeyden önce iyi bir proje konsepti geliştirmelisiniz. Konseptinizde hedef kitleyi iyi ve doğru belirlemeniz gerekir. Her kitleyi mutlu edemezsiniz. Örneğin orta düzeyde geliri olan bir aileyi hedefliyorsanız, aileler artık “başını sokacak” bir yer aramıyor. Bir “yaşam alanı” arıyor. Çocukları için park, oyun alanı, eşleri için alışveriş, fitness, çarşı, spor salonu, spor sahası vs. gibi sosyal etkinlikler arıyor. Eğer ağırlıklı 1+1  olacaksa, öğrenciler, çocuksuz aileler, bekarlar, yatırımcılar, özel amaçlı konut edinen zengin işadamlarını hedeflemeniz gerekir.  Zengin, prestij arayan kitleyi hedefliyorsanız onlara göre özel seçenekler sunmanız gerekir. 

Doğru lokasyon tercih edilmeli

Universal21'in Yönetici Ortağı Monica Anca Skorochod, bir inşaat projesinde en önemli noktanın “lokasyon”un doğru seçilmesi olduğunu belirtiyor. Anca Skorochod, lokasyonu doğru seçmenin projenin başarısını da beraberinde getireceğini kaydederek, o lokasyonun hangi fiyattan elde edildiği ve oranın nasıl geliştirileceğinin de önemli olduğunu ifade ediyor.  

Bununla birlikte yaptığınız konutların yatırımcılara karlı olabilmesi için gelişime açık bölgeleri seçmeniz gerekir. Bulunduğunuz şehrin belediyesinin şehirle ilgili gelecek planlarını iyi bilmeniz gerekir. Çünkü belediyenin yapacağı bir proje konutunuzun değerini artırır. Büyük şehirlerde ulaşım çok önemlidir. Metro, tren, metrobüs, vapur gibi toplu ulaşım araçlarına yakın lokasyonlar daima tercih edilir. 

Bölgeye uygun proje geliştirilmeli

İnşaat çalışmalarında başlamadan önce diğer önemli bir konu da bölgeye uygun proje gerçekleştirmektir. Bölgenin demografik yapısına uygun olmalı projeniz. Eğer bu bir alışveriş merkezi ise dükkan-mağaza dağılımını ona göre belirlemelisiniz. Konut projelerinde de bölgede yatırım yapabilecek müşteri profiline uygun konutlar üretip, doğru fiyata bunu pazarlamak hayati derecede önemlidir. 

Kaliteli malzeme kullanılmalı

Konutta yaptığınız her şeyin kaliteli olması gerekir. Konutların yapımı esnasında kaba inşaat aşamasında kullanılan radye temel, perde duvar gibi sistemlerin uygulamaları ve beton mukavemetinin doğru seçilmiş olması konusunda emin olunmalıdır.  Eğer marka bir şirket olmak istiyorsanız, bir kere satış yaptığınız ve memnun olan müşterinizin sizin gelecek sigortanız olduğunu da bilmeniz gerekir.

Projenin satışında fiyat önemli

Bir projenin satışında fiyat seçenekleri ve ödeme şekli hayati önem taşır. Fiyatınızın aynı özelliklere sahip diğer projelerden pahalı olmaması gerekir. Fiyatı artırmak istiyorsanız projeye ekstra, sadece projenize özel katma değer oluşturacak unsurlar eklemeniz gerekir. Ödeme şekli, taksit seçenekleri de önemlidir.

Banka ve sigorta şirketleriyle ortak çalışmalar yapılmalı

Projenizde işbirliği yapan banka ve sigorta şirketlerinin müşteri datasını hedef alan doğrudan pazarlama çalışmaları ve özel kampanyalar yürütebilirsiniz. (Mailing, SMS, kitleye özel event, kitleye özel kampanya vb.) Kredi ödeme sigortası gibi müşterilerinize özel hediye promosyonlar tasarlayabilirsiniz. Banka müşterileri için özel finansal kampanyalar tasarlayabilirsiniz. Banka kanallarını etkinleştirebilecek prim sistemleri tasarlayabilir ve bankacıları projenizi tanıtmaları için teşvik edebilirsiniz. Bankaların özel bankacılık müşterilerini hedef alan tanıtım ve kampanyalar geliştirebilirsiniz.

Projenin satış ekibi iyi seçilmeli

Bir inşaat firmasının en önemli ekibi aynı zamanda firmanın yüzü de olan satış ofislerinde çalışan satış – pazarlama elemanlarıdır. Firmalar milyonlarca dolar yatırım yaparak geliştirdikleri projeleri satmak için yine ciddi anlamda reklam ücretleri ödeyerek satış ofislerine müşteri çekmeye çalışmaktadırlar, gelen müşteriler o elemanlar ile görüşmektedirler. Maalesef bu konuda eğitim olmadığı içinde firmalar bu konuda yetişmiş eleman bulamazlar ve büyük maliyetler ile yaptıkları projeleri bu ehil olmayan kişilere teslim ederler.

Universal 21 İstanbul gayrimenkul konut projeleri piyasasındaki en çok satış yapan pazarlama şirketlerinden biri olarak biliniyor. Çok uluslu bir şirket olan Universal 21, yerel ve uluslararası piyasada birçok konut projesinde binlerce gayrimenkulün satışını üstlenmiş. İstanbul'u birkaç yıl önce dünya çapındaki yatırımcılara tanıtmış ve toplam kira yönetimi – kira garantili daire satışı sistemini uygulamaya başlamış. Bu sistemde, yatırımcı tarafından alınan gayrimenkuller döşeme ve dekorasyonu yapılmış şekilde anahtar teslim olarak sunulmuştur. Siz de firmalara sundukları ücretsiz proje analizi ve strateji belirleme hizmetleri sayesinde milyonlarca TL'lik yatırımınızı güvenceye alabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancıya konut satışı nasıl yapılır?
  • 25.04.2015 09:31

Yabancıya konut satışı nasıl yapılır?

Universal21 Yönetici Ortağı Monica Anca yabancılara ev satmanın ciddi bir iş ol ...

Konut sektörü büyüdükçe, istihdam da artıyor!
  • 24.04.2015 14:49

Konut sektörü büyüdükçe, istihdam da artıyor!

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, inşaat sektöründe yüzde 4,5 ve inş ...

İnşaattan ev almak mantıklı mı?
  • 22.04.2015 16:45

İnşaattan ev almak mantıklı mı?

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, inşaattan ev almak ile ilgili önem ...

"Türkiye'nin petrolü gayrimenkulüdür"
  • 16.04.2015 12:18

"Türkiye'nin petrolü gayrimenkulüdür"

Türkiye, yabancı yatırımcıların en çok ilgi duydukları ülkeler listesinde başı ç ...

Konut alırken inşaat firmasının önemi nedir?
  • 26.03.2015 12:31

Konut alırken inşaat firmasının önemi nedir?

Universal21’in Yönetici Ortağı Philip Skorochod, konut satın alırken inşaat sahi ...

Konut yatırımı yapacaklara uzman uyarısı!
  • 19.03.2015 14:11

Konut yatırımı yapacaklara uzman uyarısı!

Universal21’in Yönetici Ortağı Philip Skorochod, konut durum tespitinin ne olduğ ...