maritbet girişmaritbet
Konut projelerinde 3 boyutlu tanıtım dönemi

Konut projelerinde 3 boyutlu tanıtım dönemi

Konut projelerinde maketten tanıtımın yerini, yeni nesil 3 boyutlu tanıtım ve pazarlama teknikleri alıyor.

 


3DLocationEarth.com'un inşaat ve yapı firmalarına sunduğu bu uygulama sayesinde, ticari ya da özel konut projeleri, tüm detaylarıyla harita üzerindeki gerçek yerinde 3 boyutlu olarak tanıtılabiliyor.
3DLocationEarth.com Yöneticisi Aybars Görpe, firmaların ürettikleri ticari veya özel konut projelerini çoğunlukla satış ofislerindeki maketler üzerinden tanıtıp pazarladıklarını belirtti.
 
Hali hazırda firmaların bir çoğu tarafından uygulanmakta olan maket üzerinden tanıtım ve satış modelinin, potansiyel müşterilerin projenin bulunduğu satış alanına gelmesini gerektirdiğini ifade eden Görpe, bu şekilde firmaların ancak sınırlı bir kitleye projelerini bire bir tanıtabildiğini söyledi.
Görpe, ''3DLocationEarth ise inşaat firmalarına, 3 boyutlu tanıtım ve pazarlama fırsatları sunuyor. İnşaat firmasının planları üzerinden projenin 3 boyutlu modellemesini gerçekleştiriyor, sonra da projeyi, Google Earth tabanlı yazılımımızla, harita üzerindeki gerçek yerine konumlandırıyoruz'' dedi.
 
Sadece binaları değil, projenin çevresinde yer alan peyzajı da 3 boyutlu olarak modellediklerini, ayrıca söz konusu 3 boyutlu modellemeye yürüyüş modunu da eklediklerini, uygulama sonucunda, inşaat projesini tüm iç ve dış detaylarıyla harita üzerindeki gerçek yerine yerleştirdiklerini ifade eden Görpe, şunları kaydetti:
''Ardından, uygulamayı kullanan inşaat firmasına, onun istediği şekilde bir alan adı tahsis ediyoruz. Örneğin; www.3dlocationearth.com/gulinsaatgibi. Bu sayede, firmanın veya projenin tanıtıldığı internet sitesinin teknik kapasitesini zorlamadan, projenin internet üzerinden 3 boyutlu olarak tanıtılmasına imkan sağlıyoruz. Bizim 3DLocationEarth.com üzerinden haritada konumlandırdığımız inşaat projesi, Google Earth tarafından da kendi sistemlerine aktarılıyor. Bu sayede, inşaat projesi, hem firmanın kendi internet sitesi üzerinden, hem 3DLocationEarth.com'dan ve hem de en önemlisi Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak dolaşılabiliyor.
 
Müşteri tur efekti sayesinde, proje etrafında tur atabilecek. Yürüyüş Modu özelliğini kullanarak, sanki o anda gerçekten oradaymış gibi projenin içinde dolaşabilecek, daireleri, odaları gezebilecek. Hatta dairenin odalarının manzarasını, günün hangi saatinde nereden güneş aldığını dahi görme şansına sahip olacak.''
 
''UYGULAMA SEKTÖR TARAFINDAN RAĞBET GÖRMEYE BAŞLADI''
Bu uygulamanın inşaat&yapı firmaları için sağladığı en önemli avantajın, oldukça düşük fayda/maliyet oranı ile dünyanın her yerinden görülebilme imkanı olduğuna işaret eden Görpe, uygulamayı kullanan inşaat firmaların, projelerinin, sadece kendi internet sitesini ziyaret edenler tarafından değil, aynı zamanda Google Earth'e girenler tarafından da 3 boyutlu olarak incelenebilme ayrıcalığına sahip olduğunu, bunun ise o projenin dünyanın her yerinden görülmesi anlamına geldiğini belirtti.
 
Aybars Görpe, ''Şu anda proje tanıtımları klasik olarak maketler, kataloglar ya da fotoğraflar eşliğinde gerçekleştirilirken, bu uygulama sayesinde, ticari ya da özel konut projeleri, tüm detaylarıyla harita üzerindeki gerçek yerinde 3 boyutlu olarak tanıtılabilmektedir'' diye konuştu.
 
Uygulama yeni olmakla birlikte, sektör tarafından duyulmaya ve rağbet görmeye başladığını dile getiren Görpe, ''Yakın dönemde Gül İnşaat'ın; Vista Residence, Hilal Konakları, Yasemin Konakları, Pelican Hill, Florya Saklıbahçe Konakları, Günyüzü evleri gibi konut projeleri ile Historia AVM, Metroport, Flyİnn, Capacity alışveriş merkezlerini 3 boyutlu olarak modelledik ve harita üzerinde konumlandırdık. Yine geçtiğimiz günlerde, Enka İnşaat'ın çeşitli projelerini yapmak üzere kendileriyle el sıkıştık'' şeklinde konuştu.
 
2.500'Ü AŞKIN 3 BOYUTLU BİNA
Görpe, 3DLocationEarth.com'un şu anda Google Earth üzerinde 2.500'ü aşkın 3 boyutlu binası yer aldığını, bunun ciddi bir sayı olduğunu, dünya genelinde bu rakama ulaşabilen bir başka firma bulunmadığını söyledi.
Günümüzün rekabet koşullarında ayakta kalmak ve başarılı olmak için fark yaratmak ve bu farkın da hedef kitleler tarafından fark edilmesi, görülmesi gerektiğini vurgulayan Görpe, 3DLocationEarth.com'un, özellikle inşaat ve yapı firmalarına, fark yaratan projelerinin, herkes tarafından fark edilmesi için yeni nesil tanıtım ve pazarlama fırsatları sunduğunu kaydetti.
 
Görpe, 3DLocationEarth.com'un, gayrimenkulden turizme, perakendeden inşaata kadar ürün ve hizmet sunulan tüm sektörleri, 3 boyutlu dünyada bir araya getirmeyi amaçladığını, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların, 3DLocationEarth.com'a ücretsiz üye olarak, sitede yer alan kategoriler arasında 3 boyutlu arama yapabildiklerini söyledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz