maritbet girişmaritbet
Konut fiyatları 3 ayda yüzde 30 zamlanacak!

Konut fiyatları 3 ayda yüzde 30 zamlanacak!

Gerek dövizdeki artış gerekse seçimlerin ardından yaşanacak güven ortamı gayrimenkul fiyatlarını yüzde 30 oranında artıracak.

Uzmanlar, inşaat firmalarının şimdilik dolardaki artışı fiyatlarına yansıtmadıklarını belirtirken, "Ancak yılbaşından itibaren ister istemez bu artış ev fiyatlarına yansıyacak. Artış oranının ise yüzde 30 olacağını tahmin ediyoruz. Konutunu şimdi alan 3 ayda yüzde 30 kar sağlayacak" dedi.

ŞU AN ALIM YAPANLAR KARLI ÇIKACAK

Selim Gökdemir (Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): Dolarda yaklaşık bir yıl içinde yüzde 30 civarında bir artış oldu. Bu artış inşaatın ana malzemesi olan ve ithal edilen demir, çelik, çimento gibi malzemelerin de değerini yükseltti. Dolar ve euro karşısında Türk lirası ciddi değer kaybetti ama ekonominin kuralları çerçevesinde bu artışı mevcut yapı stoğuna yansıtmak çok zor. Şu an alım yapanlar doğru bir iş ve karlı bir alışveriş yapmış olur.

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI

Kenan Kalı (Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı): Artan döviz kurlarına bağlı olarak girdi maliyetleri yükseldi. Dolayısıyla bu artış ev fiyatlarına yansıyacak. Çünkü son bir yılda, dolar Türk lirasına oranla yüzde 30 değer kazandı. Müteahhitler ellerindeki stokların da tükenmesiyle birlikte ev fiyatları yüzde 20-30 oranında zamlanabilir. Bence ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenler için, ev almanın tam zamanıdır. Seçim sonucunda istikrar yakalanırsa, kent ekonomisi de daha dengeli bir seyir izleyecek.

EN İYİ YATIRIM GAYRİMENKUL

İdris Avcı (Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): Soru çok net, cevap da net. Gerçekten konut almanın şimdi tam zamanı. Neden derseniz eğer; Altın ve dolar yükseldi ve şu an değerini buldu. Daha fazla artacağına inanmıyorum. Fakat gayrimenkul her geçen yıl değer kazandırıyor. O nedenle yatırımcı için en iyi olanak gayrimenkul. Zaten yatırımcıların bir kısmı da bunu görüp gayrimenkule yöneldi.

KARLI ÇIKACAKLAR

Münir Tanyer (Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): Tüm yatırım uzmanlarının belirttiği gibi ben de dövizdeki artışın yılbaşından sonra fiyatlara yansıyacağı ve bunun yüzde 30 civarlarında olacağı düşüncesine katılıyorum. Çünkü doların yükselmesi doğrudan demir fiyatlarını, dolaylı olarak da akaryakıt ücretlerini olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla inşaat fiyatları ister istemez artacak. Şimdi konut almanın tam zamanı aslında. Konut ihtiyacı olanlar yılbaşına kadar konutları almalarını tavsiye ediyorum; mutlaka karlı çıkacaklardır.

FİYATLAR YÜZDE 30 ARTACAK

Tahsin Şahin (Katal İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü): Son bir kaç aydır konut piyasası sakindi. Ancak bence yılbaşını bile beklemeden seçimin hemen ertesi günü yani 2 Kasım'dan itibaren gayrimenkul fyatları yüzde 30 artacaktır. Bunun farkında olan ve piyasayı takip eden yatırımcılar ise şimdiden alımlara başladı. Seçim sonucunda sandıktan istikrarın çıkmasıyla da satışlar katlanarak artacaktır. Küçük yatırımcılar da sağlam firmalardan marka projelere temel aşamasında girsinler. Onlar da bu avantajları kaçırmamış olur.

YILBAŞINDAN SONRA FİYATLAR ARTACAK

Metehan Kavuk (Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı): Bu yıl inşaat firmaları gelen zamları konut fiyatlarına yansıtmadı. Dolar ve eurodaki artışı biz gayrimenkul firmaları ne yazık ki yansıtamıyoruz. Sebebi ise arz-talep dengesini sağlamak. Çünkü zamları yaparsak sektör durma noktasına gelebilir ama bu zamlar ancak yılbaşına kadar bekletilebilir. Yılbaşından sonra fiyatlar hızlı bir şekilde zamlanıp fiyatlar artacak. O açıdan fırsatlar kaçırılmamalı. Küçük yatırımcılar şimdiden kazanmaya başlayabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!
  • 03.11.2021 16:23

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!

Kamu bankaları, konut kredileri faiz oranlarında indirim yapınca bu durum beklen ...

Konut fiyatlarındaki artış medyanın gündeminde!
  • 18.09.2021 13:39

Konut fiyatlarındaki artış medyanın gündeminde!

2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık ev fiyatlarında yükselme meydana ge ...

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ
  • 14.01.2012 11:44

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ

Konut fiyatlarında %6,3 artan fiyatlar Türkiye’yi 4. Sıraya yerleştirdi ...

KONUT FİYATLARI ARTACAK!
  • 05.01.2012 17:30

KONUT FİYATLARI ARTACAK!

Konut piyasası hareketlendi. Fiyatlar % 10-15 artacak. ...