maritbet girişmaritbet
Konut alırken dikkat etmeniz gerekenler!

Konut alırken dikkat etmeniz gerekenler!

İster ikinci el, ister yapım aşamasında ya da sıfır konut alın, mutlaka dikkatli olmanız gereken bazı konular vardır

Ev sahibi olmak hepimizin hedeflerinden biridir. İster ikinci el, ister yapım aşamasında ya da sıfır konut alın, mutlaka dikkatli olmanız gereken bazı konular vardır. Konut alımı sırasında önceden düşünmeniz ve araştırmanız gereken bu konulan sizlerle paylaşmak istedim.


Konut seçiminde ilk düşünülmesi gereken konu, alacağınız konutun amaca uygunluğudur. Yatırım amaçlı mı, yoksa oturmak için mi konut alıyorsunuz? Eğer yatırım amaçlı alıyorsanız, az maliyetle yüksek getiri almak sizin için en önemli unsurdur. Eğer amacınız satın aldığınız konutta yaşamak ise, konutun bulunduğu çevre ve kalitesi, çocuğunuz varsa okula mesafesi, aracınız varsa otoparkının olup olmadığı gibi etkenler seçiminize yön verecektir.
 

Beğendiğiniz konutu alırken yetkili kişiden tapu fotokopisini isteyin ve ilgili Tapu Müdürlüğü'nden kontrolünü yapın; mutlaka genel inşaat projesini inceleyin ve gördüğünüz daire ile projede yer alan bağımsız bölümü karşılaştırın.
 

Araştırmanız gereken bir diğer konu da, , tapu kaydında konut üzerinde herhangi bir ipotek, haciz gibi kısıtlılık halleri bulunup bulunmadığı olmalı. Eğer ki bu gibi sorunlar karşınıza çıkarsa satın alırken çeşitli problemlerle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Konut deprem öncesi yapı ise, mutlaka açık adres ile Bayındırlık İskan Müdürlüğü Hasar Tespit Bölümü'nden hasar durumunu öğrenin.
 

Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da, konut içinde ikamet eden kiracı ise, konutu satın almadan önce mutlaka kira sözleşmesini okumanızı öneririm.
Bunun yanı sıra konutun elektrik, su, doğalgaz, aidat gibi borçlarını da satın almadan önce araştırın.


Son olarak alacağınız konut, proje aşamasında ise mutlaka inşaat firmasının özgeçmişini araştırın; daha önce yapmış olduğu projeler, teslim tarihleri ve firmanın maddi durumunu iyice öğrenin.
 

Yazıma son vermeden önce ister sıfır ister ikinci el konut alın, güvendiğiniz bir gayrimenkul danışmanından mutlaka destek alın derim.

Selin AYDIN / [email protected] - Posta

  • Etiketler:

Yorum Yaz