maritbet girişmaritbet
Konut alıcısı küçük evlere yöneldi!

Konut alıcısı küçük evlere yöneldi!

AzelGrup Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, konut alıcısının tercihlerinin değişmesiyle küçük dairelere olan talebin arttığını belirtti.

Yaşam şartlarının değişmesiyle konutta farklı tercihlere yönelen konut alıcısı daire alırken daha küçük dairelere yatırım yapmaya başladı.  

Yaşam şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor. Amerika ve Avrupa'da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye'de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı. Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, “Türkiye'de artık küçük daireler tercih ediliyor” diye konuştu. 

Toplumun yapısı ile birlikte tüketim alışkanlıklarının değiştiğini kaydeden Aslantaş, “Mütahitler de küçük konut üretmeye yöneliyor. Bireysel yaşama isteği, küçük aile yapısı, konforlu ama ekonomik yaşam arzusu gibi pek çok nedenle küçük konutlar talep ediliyor. Isı tasarrufu, temizlik kolaylığı gibi nedenler de küçük konutları cazip kılıyor. Zorlaşan yaşam koşulları bireyleri hayatı daha kolay ve pratik hale getirecek tedbirlere yöneltiyor. Minimum metrekareden maksimum fayda sağlanmak isteniyor ” dedi. 

 Azel Kule'nin  ileri teknoloji ve konfor odaklı bir proje olduğunu belirten Aslantaş, Azel Kule'yi küçük konut ihtiyacını göz önünde bulundurarak tasarladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Gördük ki küçük daireler daha fazla talep görüyor. İç alanlarda metrekareleri küçültürken, alışılanın çok dışında 90 metrekareyi bulan teras alanları oluşturduk. Bu konutlar çok beğenildi. Hem rahat, pratik, konforlu bir yaşam alanı hem de bahçe olarak bile kullanılabilir ölçüde büyük teraslar… Bu yeni trend konut üreticilerinin mimari anlayışını da tamamen değiştirecek.”

Yatırımcının da gözdesi

Rakamsal anlamda da daha erişilebilir olan küçük konutların yatırımcının da gözdesi olduğunu belirten Aslantaş, “Daha uygun fiyat, daha kolay kiraya verilebilir ve daha yüksek getirisi var. Ayrıca satma düşüncesi olduğunda satışı çok daha kolay gerçekleşiyor.” dedi.

Günlük yaşam kültürünün konut tercihine etkisine vurgu yapan Aslantaş, şu bilgileri verdi:
“Bütün olarak tüm ihtiyaçlara cevap verebilen bir proje sunuyorsanız evin metrekaresi zaten ikinci planda kalıyor. Bireyler yaşadığı alanda sadece asansörü kullanarak fitness, havuz, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsa; balkonunda teras bahçesinde de uzun vakit geçirebiliyorsa evdeki iç alanların ölçüsü ikinci planda kalıyor. Azel Kule'de bunlara büyük önem verdik. 90 metrekareyi bulan teraslar neredeyse ev büyüklüğünde. Artık insanlar açık havada bahçe ve balkonunda zaman geçiriyor. Sosyal alanlar yanında sunulan imkanlar da çok önemli. Evde bir yardımcıya gereksinim bile duyulmayacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Sunset İncek Ankara'ya yenilik getirecek'
  • 07.08.2018 16:13

'Sunset İncek Ankara'ya yenilik getirecek'

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan Ankara’da yük ...

Ankaralıların konut tercihi 4+1 dairelerden yana!
  • 27.03.2018 09:51

Ankaralıların konut tercihi 4+1 dairelerden yana!

İpektaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek, Ankara'da yaşayan vatandaşl ...

Potansiyel konut alıcısı, daha büyük yatak odası istiyor
  • 26.03.2018 15:18

Potansiyel konut alıcısı, daha büyük yatak odası istiyor

‘Potansiyel Konut Alıcısı Büyüteç Altında-İstanbul Raporu’, sektörde merak edile ...

Ankara'da büyük konutların yerini 1+1 ve 2+1’ler aldı
  • 21.12.2017 13:46

Ankara'da büyük konutların yerini 1+1 ve 2+1’ler aldı

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz “Türkiye’de başta Ankara ve İstanbul ...

Konut alıcısı küçük evlere yöneldi!
  • 17.03.2015 11:07

Konut alıcısı küçük evlere yöneldi!

AzelGrup Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, konut alıcısının tercihlerinin ...

Küçük konutlara talep artıyor!
  • 02.02.2015 10:44

Küçük konutlara talep artıyor!

Büyük kentlerde yükselen modern konut kulelerinde, daha az maliyetle konforlu ya ...