maritbet girişmaritbet
Koalisyona 3. köprü ve 3. havalimanı ayarı!

Koalisyona 3. köprü ve 3. havalimanı ayarı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜMSİAD iftar programında koalisyon şartlarını açıkladı.

Koalisyon mesajı veren Erdoğan, "3. Havalimanı'nı yaptırmayacaklarmış, 3. Köprü'yü durduracaklarmış. Ne demek o? Büyük projeleri rafa kaldırmayı amaçlayan bir koalisyon görüşmesi yapmak isteyenler, karşılarında beni bulur" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Seçim sonuçları her ne kadar tek parti iktidarını mümkün kılmamış olsa da, milletimizin Türkiye'nin son 12 yıldaki kazanımlarını koruma konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Ancak bölgemizde yaşanan hadiselerin seyri, ülkemizi hızlı karar alma ve bunları güçlü şekilde uygulama mecburiyetiyle karşı karşıya bırakıyor. Rutin dediğimiz, belirli bir şekilde kendi kendine yürüdüğü sistem, bugün karşı karşıya olduğumuz meselelerin çözümü için yeterli değildir. Türkiye, kendisiyle birlikte yakın çevresi ve tüm dünyayı derinden etkileyecek kararlar almak durumundadır. Bunun için de her şeyden önce millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, ortak değerler, ortak gelecek planları üzerinde ve mümkün olan en geniş mutakabatla tesis etmek gerekiyor."

"ENERJİ KAYBINA MİLLET RIZA GÖSTERMEZ"

"Biliyorsunuz, Türkiye yeni bir hükümet kurma sürecinde. Cumhurbaşkanı olarak Anayasada tarafıma verilen yetkilere uygun olarak, yine Anayasada verilen yöntem çerçevesinde bu süreci kolaylaştırmak için elimden geleni yapıyorum, yapacağım. En büyük partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verdim. Yeni hükümetin bir an önce kurulmasını samimiyetle diliyor ve bekliyorum. Şayet bu üç günlük ilk tur görüşmelerden sonuç alınamazsa, Ramazan Bayramı'ndan sonra süreç devam edecektir. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin önemli kararlar alabilecek ve bunları güçlü şekilde uygulayabilecek bir hükümete ihtiyacı var. Koalisyon hükümetinin bu anlayışla oluşması gerekiyor. Birbiriyle ve diğer makamlarla didişme halindeki partilerin koalisyonu, Türkiye'ye fayda değil, zarar getirir. Böyle bir zaman ve enerji kaybına milletimiz rıza gösteremez. Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya, kendi sorumluluğunu bırakıp başka partilere akıl vermeye kimsenin hakkı yoktur. Hele hele Cumhurbaşkanlığı makamı ve külliyesi üzerinden bu meseleyi tartışmak, sorumluluktan kaçmanın en sakil şeklidir. Cumhurbaşkanı olarak şahsımın Anayasaya aykırı tek bir işlemi, tek bir eylemi yoktur. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesiyle birlikte, yine Anayasa sınırları içinde kalmak kaydıyla yeni bir dönemin başladığını hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Kampanyada da söylemiştim; alışıldık bir Cumhurbaşkanı olmayacağım. Anayasanın, yasaların verdiği yetkiyi de sonuna kadar kullanacağım demiştim. Yaptığım iş budur. Artık Cumhurbaşkanı, diğer görevlerinin yanı sıra millete karşı da doğrudan sorumludur. Bu gerçeği görmek, anlamak istemeyenler, en başta milletin iradesine karşı saygısızlık ettiklerini bilmelidirler. Cumhurbaşkanı'nın şahsını sevmek, sevmemek ayrıdır, onun devlet ve millet nezdindeki konumuna saygı göstermek ayrıdır. Bu ikisini birbirine karıştıranlar, kişisel husumetlerini ve siyasi çıkarlarını ülkenin ve milletin menfaatlerinin önüne koyanlar, er geç bunun hesabını halka vereceklerdir."

"KARŞILARINDA BENİ BULURLAR"

"Eğer bir koalisyon hükümeti kurulacaksa, milletin burada yer alacak partilerden, geriye doğru değil, ileriye doğru neler yapacaklarını duymak, bunun emarelerini görmek istiyor. Eğer ille geçmiş 12 yıl üzerinden bir koalisyon tartışması yapılacaksa, bu sürede eksik kalmış bulunan, daha iyisi ortaya konabilecek olan işler üzerinde durulmalıdır. Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırma tartışmalarıyla başlayan bir koalisyon görüşmesi, karşısında herkesten önce beni bulur. Ne demek o ya? Ne demek o? Üçüncü havalimanını yaptırmayacaklarmış. Böyle bir mantık olabilir mi? Üçüncü köprüyü durduracaklarmış. Ne demek o? Değerli kardeşlerim, bunların zaten ömürlerinde dikili bir ağacı olmadı. Hâlâ aynı anlayışla, hâlâ aynı yaklaşımla yola devam ediyorlar. Milletimizin birliğine, beraberliğine, toprak bütünlüğümüze, tarihi ve kültürel yakınlığımız olan coğrafyalardaki kardeşlerimize tavır almaya yönelik her girişim karşısında beni bulur."

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün detayları
  • 22.08.2016 10:32

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün detayları

26 Ağustos'ta kullanıma açılacak olan İstanbul'un 3. Köprüsü Yavuz Sultan Selim' ...

3.köprü ihalesi ertelendi
  • 28.03.2012 13:25

3.köprü ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a inşa edilecek 3.köprü için açılan ihaleyi 15 gün ...

3. köprü çalışmalarında sona gelindi!
  • 17.08.2015 15:23

3. köprü çalışmalarında sona gelindi!

ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde b ...

3. havaalanı, arsa fiyatlarını yüzde 100 artırdı!
  • 21.07.2015 17:31

3. havaalanı, arsa fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

Üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa fiyatları uçuşa geçti. ...

Koalisyona 3. köprü ve 3. havalimanı ayarı!
  • 14.07.2015 09:30

Koalisyona 3. köprü ve 3. havalimanı ayarı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜMSİAD iftar programında koalis ...

3. Havaalanı inşaatında sürpriz aile!
  • 12.06.2015 10:13

3. Havaalanı inşaatında sürpriz aile!

Restoran işinde beklediğini bulamayan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Emi ...