maritbet girişmaritbet
Klimacıları üzen proje!

Klimacıları üzen proje!

Yeni inşa edilen konut projeleri yalıtım çalışmaları ile de öne çıkıyor...

İklim değişikliği ile mücadelede büyük rol oynayan enerji tasarrufu için konut projeleri yalıtıma daha fazla özen gösterirken, enerji tüketimini azaltmanın yanı sıra mevsim koşullarına uygun iklimlendirme ile yaşam kalitesini artırıyor.

Başkent Ankara'nın yeni gözde yerleşim merkezlerinden Beytepe'nin en yüksek noktasında inşa edilen Parktepe Evleri'ni hayata geçiren Şahika Grup Yapı'nın ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, “Konumu itibariyle kentin en yüksek bölgelerinden birinde inşa ettiğimiz projemizde kullandığımız yalıtım sayesinde klimasız iklimlendirme konforu sunuyoruz” dedi.

Küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin etkisi daha fazla hissedilirken, iklim değişikliği ile mücadelede büyük rol oynayan enerji tasarrufu için tüm sektörler üzerine düşen rolü başarıyla sürdürmek için çalışıyor. Bu konuda yeni inşa edilen marka konut projeleri yalıtıma daha fazla özen gösterirken, enerji tüketimini azaltmanın yanı sıra mevsim koşullarına uygun iklimlendirme ile de yaşam kalitesini artırıyor.

Başkent Ankara'nın yeni gözde yerleşim merkezlerinden Beytepe'nin 1150 rakımla en yüksek noktasında inşa edilen Parktepe Evleri de iklimlendirme çalışmalarına özen gösteren projelerden biri…

Projeyi hayata geçiren, LEMA Grup ve FERTAŞ AŞ işbirliğiyle kurulan Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, yalıtımın yaşam kalitesini artırmak için en önemli özelliklerden olduğunun altını çizerek, “İklimlendirme son yıllarda tüm inşaatların yapı taşlarından sayılıyor. Kışın sıcak, yazın da serin konutlar için olmazsa olmaz yalıtım, aynı zamanda enerji tasarrufu için de önemli” dedi. 

parktepe evlerinin otopark girişi ve konuşan insanlar

Bu anlayışla Parktepe Evleri'nde de yalıtımla ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını vurgulayan Altuntaş, “Havaların mevsim normalleri üzerine çıktığı şu günlerde herkes serinlemenin yollarını arıyor. Konumu itibariyle kentin en yüksek bölgelerinden birinde inşa ettiğimiz projemizde kullandığımız yalıtım sayesinde klimasız iklimlendirme konforu sunuyoruz. Klimacılar bu habere biraz üzülecek ama özellikle serinlemek için Parktepe Evleri'nde ekstra bir cihaza gerek olmayacak” ifadelerini kullandı.

Altuntaş, gelişmiş ülkelerde standart uygulama haline gelen izolasyon sisteminde, su borusunun geçtiği her yerde yalıtım yapıldığının altını çizerek, şunları söyledi:
“Parktepe Evleri'nde de iç balkon ve banyolar dahil tüm ıslak zeminlerde izolasyon var. Bunun yanında kullandığımız doğramaları da ciddi test sürecinden geçiriyoruz. Alman test laboratuvarlarında rüzgar, su, dayanıklılık ve darbe testlerine maruz bırakılan doğramalar istediğimiz değerde çıkmazsa, en kaliteli marka bile olsa o doğramayı kullanmıyoruz. Doğramada kör kasa çok önemlidir. Biz galvanizli sac levhalardan yaptırdığımız kör kasaları, yurt dışından özel getirttiğimiz izolasyon bantlarıyla sarıyoruz. Bu bantlar, ısı, su ve rüzgar kaçaklarını engelliyor.”
Tüm çalışmaların Parktepe'de genel giderlerin düşmesine de yardımcı olacağını bildiren Altuntaş, iklimlendirme konusunda önemli tasarrufa imza atılacağının altını çizdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Parktepe Evleri'nde yaşam ekimde başlıyor
  • 07.09.2016 10:09

Parktepe Evleri'nde yaşam ekimde başlıyor

Beytepe’de hayata geçirilen Parktepe Evleri’nde, konut sahiplerinin evlerine kav ...

Alman ekolü Parktepe Evleri'ne taşındı
  • 27.11.2015 09:34

Alman ekolü Parktepe Evleri'ne taşındı

Başkent Ankara’nın yeni gözde merkezlerinden Beytepe’de inşa edilen Parktepe Evl ...

Gurbetçi rotayı yeniden memleketine çevirdi
  • 15.09.2015 11:25

Gurbetçi rotayı yeniden memleketine çevirdi

Yurtdışında “bir gün yeniden dönme” umuduyla çalışan gurbetçiler, birikimlerini ...

Parktepe ‘inşaat orkestrası’ hayalleri inşa ediyor!
  • 19.08.2015 12:13

Parktepe ‘inşaat orkestrası’ hayalleri inşa ediyor!

Ankara Beytepe’de inşa edilen Parktepe Evleri, sağlam, detaylı ve estetik dış ya ...

Klimacıları üzen proje!
  • 15.07.2015 10:03

Klimacıları üzen proje!

Yeni inşa edilen konut projeleri yalıtım çalışmaları ile de öne çıkıyor... ...

Parktepe Evleri'nde Hacker mutfak kullanıldı!
  • 12.06.2015 10:44

Parktepe Evleri'nde Hacker mutfak kullanıldı!

Parktepe Evleri, kadınları Alman kalitesini tasarım ve teknolojiyle bütünleştire ...