maritbet girişmaritbet
Kira getirisinde en cazip ülke Türkiye oldu

Kira getirisinde en cazip ülke Türkiye oldu

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında yatırımın kira gelirleriyle karşılanması sıralamasında, 13 yılda geri dönüşün sağlanmasıyla ilk sırada yer aldı.


Avrupa ülkelerinde konuta yapılan yatırımın kira gelirleri ile karşılanmasını öngören rapor açıklandı. Emlak sektörünün önemli haber portallarından GdeEtotDom.ru'ya göre, 13 yılda kira gelirleri ile emlak değerini yakalayan Türkiye ilk sırada yer aldı. Çalışmada, son 12 ayın kira gelirleri ve konut maliyet fiyatları metrekare üzerinden değerlendirildi. Ancak araştırmada emlak vergileri ve konut giderleri gibi diğer etkenler dikkate alınmadı. Toplam 92 yılda ancak kira gelirleri ile emlak değerini yakalayabilen Monaco, ev sahipleri için en geç gelir getiren ülke oldu. 34 yılla Fransa sondan ikinci ve 32 yılla da Andorra ve İsveç üçüncü sırayı paylaştı. Hırvatistan ve İtalya ise 30 yılla listede dördüncü sırada yer aldı.

Rusya, Danimarka, Lüksemburg, Polonya ve İspanya gibi ülkelerle dokuzuncu sırayı paylaştı. Bu ülkelerde emlak sektörüne yatırım yaparak kira geliri elde etmek isteyen gayrımenkul sahipleri, yatırımlarının karşılığını ancak 19 yılda alabiliyor. Türkiye ise sıralamada kira geliri bekleyen yatırımcılar için en cazip ülke oldu. Türkiye'de emlak sektörüne yatırım yapanlar paralarını 13 yılda geri alabiliyor.

 

Kaynak: Sabah Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz