maritbet girişmaritbet
Kira geliri beyan süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı

Kira geliri beyan süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sürenin 31 Mart'a kadar uzatıldığı ifade edildi.

Kira gelir beyanında 1 Mart'ta başlayan süre uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sürenin 31 Mart'a kadar uzatıldığı ifade edildi.

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden kişileri, banka, PTT, sigorta şirketleri gibi kurumlar üzerinden yaptıkları denetlemelerle çok rahat belirleyebiliyor.   

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, daha önce Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, geçen sene itibarıyla her bir konut için 3 bin 600, iş yeri için 29 bin lirayı aşkın kira geliri elde edenlerin beyanda bulunmak zorunda olduğunu söylemiş ve bu miktarların üzerinde kira geliri olanların beyannameleri istisna oranlarını düştükten sonra vermeleri gerektiğini dile getirmişti.

VERGİ DAİRESİNE GİTMEDEN DE ÖDENEBİLECEK 

Kira gelirini beyan etmeyenlerin, açıklanmayan miktarın iki katına kadar ceza ödeme ihtimali söz konusu. Birden fazla konutu olanların sadece bir kez istisna oranından yararlanabileceğini anlatan Kolçak, şöyle konuşmuştu:

"Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanlar beyan vermeli. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesecek. Ceza kesilenler, devletin verdiği 3 bin 600 lira istisna oranından da faydalanamayacak. Yaklaşık 1,5 milyon kişi, kira geliri beyanı verecek. Beyan verecek mükellefler, vergi dairesine gitmeden, internet üzerinden 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' sayesinde bu işlemi gerçekleştirebilir."

Yorum Yaz