maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm GKS Yapı'dan soruluyor

Kentsel dönüşüm GKS Yapı'dan soruluyor

Bağcılar Güneşli’nin geleceğini yirmi yıl önceden görerek bölgeyi üs edinen GKS Yapı, markalı konut liginde üst sıralara sıçrıyor.

GKS Yapı, 20 yıllık tecrübesi ile İstanbul'un yeni yıldızı Güneşli'de boy gösteriyor. Kuruluşundan bu yana yüzlerce konut teslimatı yapan GKS Yapı, bölgenin firması olarak biliniyor. İtibarını sermaye edinen GKS Yapı, satış sonrası hizmetleri aksatmıyor. 

Oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı

“İşin zor tarafını tercih ettik” diyerek sözlerine başlayan GKS Yapı Yönetim Kurulu BaşkanıHasan Hüseyin Göksu; Birikim ve deneyimini kentsel dönüşümden yana kullanmayı tercih ettiklerini ve bunu aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ifade ediyor. Yaptığı konutları bu açıdan çok daha anlamalı ve değerli olarak nitelendiren Göksu, “Çünkü şehir içinde modern mimarinin ve mühendisliğin getirdiği tüm teknolojiyi imal ettiğimiz konutlara yansıtıyoruz.  Yeni ve nefes alınabilir konutlar üretiyoruz. Malzeme seçimindeki hassasiyetimiz gerek kalite gerek estetik acıdan hemen göze çarpıyor” diye konuşuyor.

İnşaat sektöründe 20 yılı geride bıraktıklarını ve 200 bin metrekare inşaat teslim ettiklerini söyleyen Göksu şu anda da 150 bin metrekare halen şantiyesi devam eden işler bulunurken, yaklaşık 150 bin metrekarelik inşaat alanı olan üç proje için görüşmelere devam ediyor. Toplamda bu rakam 500 bin metrekarelik inşaat alanına ulaşırken GKS Yapı bundan sonrada İstanbul'un merkezi noktalarında kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini söylüyor. 

Çekirdekten yetiştiler

Pendik'te Kiptaş Aydos Villalları, Eyüp, Bahçelievler ve Bağcılar'da hasılat paylaşımı ve kat karşılığı olarak farklı konut projeleri geliştirdiklerinin altını çizen Göksu, bu arada farklı alanlarda da faaliyet göstererek ticari gayrimenkuller geliştirdiklerini ve iş merkezleri inşa ettiklerini dile getiriyor. 

İmalatı devam eden 150 bin metrekarenin 100 bin metrekaresinin iş merkezi olduğunu söyleyen Göksu'ya göre diğer üç proje konut olarak devam ediyor.

GKS Yapı'nın devam eden projeleri: 

1- Göksupark Göztepe: 
Göksupark Göztepe'de 4 blokta 240 konut var. Yüzde 50 oranında kat karşılığı yapılıyor. 8 dönüm arsanın üzerinde 12 bina vardı. İnşaat alanı 24 bin metrekare. Diğer parseller alınarak dönüşüm yapıldı. Mahmutbey Metro İstasyonu'nun karşısında yer alıyor. Kapalı yüzme havuzu, kapalı otopark ve sosyal donatı alanlarına önem veren nefis bir aile sitesi oluşturuldu. Orada ayrıca komşuluk ilişkilerini güçlendirecek 300 metrekarelik bir salona yer verildi. Düğün, nişan, sünnet, cenaze ve özel günlerde toplanılacak bir salon oldu. Sırf bu salonun varlığı için daire alımı yapanlar bile oldu. Projenin yüzde 65'i yeşil alana ayrıldı. İleri mühendislik hizmetleri ile inşa ediliyor. Şu anda projenin yarısı satıldı. Lansman fiyatından metrekaresi 3 bin 750 - 4 bin lira civarında satışlar devam ediyor. Maliyetler yükseldiği için yakında fiyatı artıracak. Projenin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Yıldız Teknik Üniversitesi rektörünün katıldığı bir törenle atıldı. Ocak 2015'te inşaat başladı. Teslimleri Ocak 2017 olarak planlanırken Sn Bakanımız Güllüce bu süreyi 18 aya indirdi. Biz de gerekeni yaparak sözümüzde duracağız. 

2- Göksulife:
Göksulife Güneşli Merkez'de yer alıyor.  Arsası için 8 bina yıkıldı. Kat karşılığı yöntemi ile 100 konut ve dükkanlardan oluşan bir karma proje olacak. 3 bin metrekare arsa üzerine 15 bin metrekare inşaat alanı gerçekleştirilecek. Güneşli değeri sonradan anlaşılan bir yer. Konut alıcıları değerini yeni anlamaya başladı. Göksulife bölgedeki teknolojik, markalı ilk konut projesi. Tam Güneşli meydanda yer alıyor. Burada da konutların yüzde 50'si satılırken Haziran 2016'da teslim edileceği açıklandı. 

3- Göksutower: 
Göksutower Güneşli'de yer alan 2 parselden oluştu. 2 bin metrekare üzerine 10 bin metrekare inşaat alanı gerçekleştirilecek. Tek blok üzerine yükselecek olan projede 65 konut ve 10 dükkan yer alacak.

4-Ticari gayrimenkul projesi:
Taahhüt işi olarak gerçekleştiriliyor. Mahmutbey'de 100 bin metrekarelik iş alanı ve fabrika inşa ediliyor.

GKS Yapı'nın görüştüğü projeler: 

Dört projenin yanısıra bölgenin en ileri gelen firması olan GKS Yapı'ya proje teklifleri de yağıyor. Bunların da yine kentsel dönüşüm projeleri olduğuna dikkat çeken Göksu, yine üç proje ile görüşmelerini aralıksız yürütüyor.

1- Bağcılar Güneşli'ye 400 konutlu proje geliyor

Bağcılar Güneşli'de 400 konutlu proje için görüşmeler devam ediyor. Arsası 10 bin metrekare. İnşaat alanı 50 bin metrekare olacak. 127 hak sahibinin yüzde 80'i ile anlaşıldı. En geç yılın üçüncü çeyreğinde inşaata başlanacak. 

2- Güneşli'ye bir kez daha karma proje yapacak

Güneşli'nin merkezi bir lokasyonunda 20 dönüm arsa üzerine karma proje geliştirilecek. Arsanın bir kısmı satın alındı. Halen çalışmalar devam etmekle beraber yaklaşık 110 bin metrekarelik inşaat alanı olması planlanıyor. İş merkezleri, otel ve konut yapılacak.

3- Kentsel dönüşümden vazgeçmeyecek

Bağcılar'dan bir türlü kopamayan GKS Yapı 80 kadar hanenin bulunduğu ada bazlı bir dönüşüm projesinin çalışmalarını da sürdürüyor. Arsa sahiplerinin yarısına teklifler yapıldı. Burada sadece 170 civarında konut inşa edilecek. İş yeri olmayacak. İnşaat alanı 17 bin metrekare olarak hesaplanıyor.

Temiz işten yanalar

Kendi yaptıkları işlerde her şeyin tamam olmasına özen gösterdiklerini belirten Göksu, “İnşaat tamamlandığında kirli bölge kalmasına izin vermiyorum. Bunun için kurduğum inşaat temizleme ekibim var. Bundan başka hukuki ve mali hiçbir eksiklik bırakmadan konut alanlara huzurla yaşayacakları bir evin anahtarını teslim ediyorum” diye konuşuyor.

Kentsel dönüşümde bürokrasinin yavaş işlediğine dikkat çeken Göksu, “Vatandaş ve müteahhit aslında kentsel dönüşüme hazırmış ve bir kıvılcım bekliyormuş. Hazır olmayan kurumlarmış ama onların da elini taşın altına koyması gerekiyor. Çünkü bürokratik engellerin aşılması zor oluyor. Örneğin kira desteği kesildiğinde vatandaş inşaat firmalarından istiyor. Biz işi bırakıp bu tür sorunlarla uğraşmaktan imalatı aksatır olduk. Burada işi bırakıp vatandaşın gönlünü almaya çalışıyoruz” diyor.

Deprem milli egemenliği tehlike altında bırakır

Dönüşümün mantığının temelde mantığı çok güzel ve iyi olduğunun altını çizen Göksu, “İstanbul'da deprem olasılığı her geçen gün yükseliyor. Böyle bir depremde Türkiye'nin milli egemenliği bile tehlikeye girebilir. Bu noktada devlet çok iyi düşündü. Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşümünde beraber gelmesi ve birbirine uyumlu olması gerekir” dedi.

Çağırıcı Başkan'a teşekkürler

“Devletin burada gelir kaybı olduğu düşünülmesin” diye devam eden Göksu, “Bir tıkanma oldu. Rantsal dönüşüme bence geçilemedi. Aslında vatandaşın binasının yenilenmesi bile kazançtır. Bağlı bulunduğumuz Bağcılar Belediyesi'ne buradan teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm harcını talep etmediği gibi elinden gelen her türlü desteği sağladı. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizlere yol açıcı oldu” dedi.

Dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor

İnşaatın başlaması ile bitmesi arasında bölgede ciddi bir istihdam ve ekonomik canlanmaya neden olduklarını gözlemlediğini belirten Göksu, bunun dışında devlete her kalemde vergi verdiğini söylüyor. Bir miktar harcı vermemesine karşın KDV, SSK primi ve diğer vergilerin muntazaman ödendiğini kaydeden Göksu, “Belediyelerden harç kaybı var ama devletin vergi kazancı bundan çok daha fazla. Önünün tıkanması doğru değil” diye konuştu.

Dikkatli bir sürüş gerekiyor

Çok küçük müdahalelerle yolu açılacak konuların duvara tosladığını söyleyen Göksu, “Önceki uygulamalarda vatandaşın kendi mülkü üzerinde vergisini ödeyemediğinden veya başka kanallardan tapularının üzerinde takyidatlar ve hacizler var. Vatandaşın bunu ödeme gücü yok. Müteahhit nasıl ve niye ödesin? Bu noktalarda tıkanmalar oluyor. Bazen 100 bin liralık dairenin üzerinde 1 milyon liralık haciz çıkıyor. Kentsel dönüşüm burada duvara tosluyor. Tapu daireleri bu noktalarda re'sen hareket etmeli. Tapu dairesinde vatandaşın eğer bir takyidatı var ise kendi hissesinde kalan kısımların re'sen toplanacak ve müteahhide vermesi gereken anlaştığı oranı temiz bir şekilde devredecek. Bu bir yönetmelik ile yapılabilecek bir şey. Tapu daireleri yürütebilir. Aksi takdirde kentsel dönüşüm ölü doğar. Bu noktada zor durumda kalan hane sahipleri ve müteahhit firma olur. Birde bu durumun kat irtifakı kurulması aşamasında çıkıyor. İnsanların evlerini yıkıp yatırım yapıyorsunuz. Kat irtifakı kurarak satışa başlayacağınız sırada yine tıkanma oluyor. Devlet bu konuda sorumluluğu üstlenmeli” diyerek yol gösteriyor. 

Kentsel dönüşümde idealist davrandık

Hep vatandaşa yakın olduklarını söyleyen Göksu, “Bakir alanlarda proje geliştirebilirdik. İdealist davranarak kentsel dönüşümün olması gerektiğine inandık. Tecrübemiz bu alanda birikti. Markalaşarak devam etmek istiyoruz. Her işimizi yüzde 100 mutabakat ile yaptık” dedi.

İstanbul haricinde farklı illerden de konut üretimi teklifler geldiğine işaret eden Göksu, “Biz 20 yıldan beri GOP, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar'ın yerlisi olduk. Herkesin tanıdığı ve güvendiği bir konumdayız. Gelen teklifleri kârlı gördüğümüz takdirde değerlendirmeye alıyoruz. Bundan sonra markalı konut kategorisinde hacmi daha yüksek projeler geliştireceğiz. Bunları gerçekleştirecek gücümüz, inancımız, finansımız, idealimiz ve teknik kadromuz var” şeklinde konuştu.

Herkes Fikirtepe'yi yakından takip ediyor

Fikirtepe'deki gelişmeler kentsel dönüşümde belirleyici olduğunu gündeme getiren Göksu, “Fikirtepe'de yaşananları herkes takip ediyor. Vatandaş devletin ne karar vereceğini bilemiyor, çekincesi var. Kafası karışık. Daha önce yüzlerce konut teslim etmemize rağmen dönüşüm projelerinde örnek görmek istiyor. Bize de çok teklif geliyor. Akışa bakarak hareket edeceğiz. Merkeze yakın lokasyonlarda dönüşüm işlerine bakacağız. İstanbul'da bina stoku yorgun ve güvensiz. Büyük alanlarda güvenilir firmalarla büyük dönüşümler yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

İletişim Bilgileri
www.gksyapi.com
(212) 489 0 457

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşüm ekonomiye cansuyu veriyor
  • 09.04.2015 17:40

Kentsel dönüşüm ekonomiye cansuyu veriyor

Ekonominin en önemli sektörü olan inşaatın ayakta durması için kentsel dönüşüm p ...

Kentsel dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor
  • 09.04.2015 17:37

Kentsel dönüşüm ekonomiyi canlandırıyor

Bağcılar ve Güneşli bölgesinin en önde gelen inşaat firması GKS Yapı, kentsel dö ...

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi
  • 09.04.2015 17:31

“Değerli olsun” dedi, kentsel dönüşüme yöneldi

Bağcılar Güneşli bölgesini üs edinen GKS Yapı peş peşe gerçekleştirdiği projeler ...

GKS Yapı hangi kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor?
  • 09.04.2015 17:24

GKS Yapı hangi kentsel dönüşüm projelerine imza atıyor?

Bu zamana kadar İstanbul’un merkez ilçelerinde pek çok konut projesi inşa eden G ...

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı
  • 09.04.2015 17:18

GKS Yapı oyunu kentsel dönüşümden yana kullandı

Güneşli merkez olmak üzere Bağcılar’da peşpeşe projeler gerçekleştiren GKS Yapı, ...

GKS Yapı üç yılda 500 bin metrekareye ulaşacak
  • 09.04.2015 17:13

GKS Yapı üç yılda 500 bin metrekareye ulaşacak

Çeyrek yüzyıla yaklaşan inşaat ve konut tecrübesini kentsel dönüşüm alanında değ ...