maritbet girişmaritbet
Karmod, 'Acil Yerleşim Üniteleri'ni sundu!

Karmod, 'Acil Yerleşim Üniteleri'ni sundu!

Karmod Prefabrik, Acil Yerleşim Üniteleri hakkında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencilerine bilgi verdi.

Özellikle deprem gibi doğal afetler sonrası barınma ihtiyacına acil cevap verebilmek adına geliştirilen Karmod Prefabrik imzaslı Acil Yerleşim Üniteleri, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde ele alındı. 

Konuya ilişkin Karmod Prefabrik Üretim Müdürü Fatih Özdemir tarafından gerçekleştirilen sunuma, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Acar ve 4. sınıf öğrencileri katıldı. Sunumunun ardından Özdemir, bir öğrencinin "Acil Yerleşim Ünitelerinde Islak Zemin Çözümleri" konulu çalışması hakkında da görüşlerini paylaşarak katkıda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Özdemir, prefabrik yapı sektörünün sahadaki aktörleri ile üniversitenin, Acil Yerleşim Üniteleri gibi spesifik bir konuda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Hızlı üretim ve kurulum gerektiren Acil Yerleşim Üniteleri'nde süreyi daha da kısaltacak mimari dokunuşlara ihtiyaç duyduklarını belirten Özdemir, Türk prefabrik yapı sektörünün dünyada önemli bir konuma geldiğini ifade etti.

Özdemir, Türkiye'nin bu alandaki kalitesinin dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde tanındığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sektör olarak daha iyi konuma gelebilmemiz için geleceğin mimarlarından fark yaratacak tasarımlar içeren mimari dokunuşlara ihtiyacımız var. Bu günkü gündemimiz olan Acil Yerleşim Üniteleri'nde bu durum daha da önem kazanıyor. Çünkü deprem, sel gibi tabi afetler ve savaş durumunun yol açtığı mülteci göçlerinde oluşan konut sorununun çok kısa sürede ve hızla giderilmesi gerekiyor. Biz Karmod olarak kendi Ar-Ge'mizin ürün geliştirme süreçlerinde tam demonte yeni nesil konteyner modelini üreterek belirli bir hızlı üretim ve kurulum avantajını yakaladık. Mevcut durum olası mimari dokunuşlarla çok daha iyi duruma getirilebilir."

Karmod Prefabrik Üretim Müdürü Fatih Özdemir, Acil Yerleşim Üniteleri alanında proje geliştirecek genç mimarlara, uluslararası nakliye standartlarını düşünerek hızlı üretim ve kurulum avantajı sunan estetik tasarımları hedeflemeleri önerisinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karmod Prefabrik, Peru'da şantiye yapılarını tanıttı
  • 26.04.2018 10:27

Karmod Prefabrik, Peru'da şantiye yapılarını tanıttı

Karmod Prefabrik, Güney Amerika ülkelerinden Peru'da madencilik ekipmanları fuar ...

Karmod Prefabrik, Ürdün'de mültecilere okul kurdu
  • 22.04.2018 10:30

Karmod Prefabrik, Ürdün'de mültecilere okul kurdu

Karmod Prefabrik, Ürdün'de Zaatari Mülteci Kampı'na 6 binadan oluşan prefabrik o ...

Karmod Prefabrik Filistin'de hazır konut inşa etti
  • 11.04.2018 13:37

Karmod Prefabrik Filistin'de hazır konut inşa etti

Karmod tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Filistin'in Batı Şeria bölgesi ...

Karmod Prefabrik, Nijerya'da mülteci barınma kampı kurdu
  • 02.04.2018 11:55

Karmod Prefabrik, Nijerya'da mülteci barınma kampı kurdu

Karmod Prefabrik, Nijerya'da Birleşmiş Milletler (BM) için mülteci barınma kampı ...

Karmod Prefabrik 2017'de 111 heyet ağırladı
  • 03.01.2018 14:18

Karmod Prefabrik 2017'de 111 heyet ağırladı

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Karmod Prefabrik olarak 2017 yılında 48 ülkede ...

Karmod, Benin Havaalanın'na yemek üretim ofisi kurdu
  • 20.12.2017 16:35

Karmod, Benin Havaalanın'na yemek üretim ofisi kurdu

Karmod Prefabrik, Batı Afrika ülkelerinden Benin'de havaalanına yemek üretimi ge ...