maritbet girişmaritbet
Karma konut projeleri, popüler caddeleri bitirdi!

Karma konut projeleri, popüler caddeleri bitirdi!

AVM ve alışveriş caddesi olan konut projeleri hızla artarken, İstanbul'un popüler buluşma noktaları boşalmaya yüz tuttu.

İstanbul'un en ünlü, en gözde, en işlek, en popüler en en en olan ne varsa bünyesinde barından caddeleri bir bir mağaza kapatıyor. Elbette İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi'nden bahsediyoruz. Gittikçe kalabalıklaşan ve ciroları artan bu caddelerdeki mağazalar, mal sahiplerinin hırsına yenik düştü. Daha fazla kazanmak isteyen dükkan sahipleri kiraları hızla yükseltince, bunun üstesinden gelemeyen esnaf sırayla kepenk indirdi.

Ünlü caddelerdeki mağazaların kapanmasına bir sebep de elbette dev konut projelerinin kendi içlerinde oluşturdukları yeni düzen. Karma konut projeleri arttıkça İstanbul'un merkezi lokasyonunda yer alan meşhur caddelere talep azaldı. Bu karma projelerdeki dükkanlar için adeta 'Kahraman bakkal süpermarkete karşı' gibi bir yarış başladı. Kapısının önünde her istediğine ulaşabilen müşteri, uzak diyarlara gitmeyi lüzum görmedi. Kimi konut projesi kendi bünyesinde mini veya dev bir alışveriş merkezi barındırırken, bir diğeri alışveriş caddesindeki dükkanlarıyla sakinlerine dilediğine ulaşabileceği markaları getirtti.

Hal böyle olunca İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi'nde alışveriş yapmak bir yana dursun, şöyle bir turlamak bile o kadar çekici görünmüyor. 

brandium avm

Şimdiye kadar yaşamın başladığı 1.873 konutluk Vadistanbul, 1.749 konutluk Akkoza, 3.189 konutluk Batışehir, 3 bin 100 konutluk Ağaoğlu My World Europe, 1,555 konutluk Bulvar İstanbul, 2,200 konutluk Nish Adalar, 1,500 konutluk Varyap Meridian, 505 konutluk Corridor, 3,531 konutluk Tema İstanbul, 1,600 konutluk Akasya Acıbadem, 820 konutluk Trendist Ataşehir, 1,150 konutluk Brandium Ataşehir gibi projeler kendi bünyelerinde barındırdıkları dükkanlar ve mağazalar ile sakinlerinin her ihtiyacını cevaplıyor.

Alışveriş caddesi veya merkezinin bulunduğu konut projeleri bir nevi şehir içinde şehir havasına bürünüyor. Konut sakinleri için herşeyi elinin altına taşıyan bu özellik, yatırımcının aldığı gayrimenkule de ekstra prim anlamını taşıyor. Özellikle alışveriş caddesindeki dükkanlar, AVM'lerden sıkılmış bir güruha da hizmet ediyor.

emaar square meydan
 
Önümüzdeki dönemde teslim edilecek olan 1000 konutluk Emaar Square, 718 konutluk Onur Park Life, 2 bin 519 konutluk Nlogo, 1800 konutluk Future Park İstanbul, 1,401 konutluk Sea Pearl Ataköy, 1,381 konutluk Metropol İstanbul cadde dükkanları, karma kullanım yapılarıyla şimdiden hem oturumcunun hem yatırımcının dikkatini çekti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karma konut projeleri, popüler caddeleri bitirdi!
  • 01.11.2016 15:02

Karma konut projeleri, popüler caddeleri bitirdi!

AVM ve alışveriş caddesi olan konut projeleri hızla artarken, İstanbul'un popüle ...