maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş’tan Bahçelievler’e yeni metro ve stat müjdesi

Kadir Topbaş’tan Bahçelievler’e yeni metro ve stat müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler’e yeni metro ve stat yapılacağının müjdesini verdi

Bahçelievler'de açılış ve hizmetlerin tanıtım törenine katılan Başkan Kadir Topbaş, yapılacak 2 yeni metro hattının ilçenin ulaşımını rahatlatacağını belirterek, Kocasinan'a da içinde otoparkın yer aldığı ve pazar da kurulabilecek modern bir stat sözü verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bahçelievler İlçesine Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Açılış ve Toplu Tanıtım Töreni”ne katıldı. Şirinevler Fetih Caddesi'nde düzenlenen törene İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Ünal Kaçır, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, 676 milyon 337 bin lira yatırımla Bahçelievler'i ayağa kaldırdıklarını, ilçeye metrobüsü ve tramvayı getirerek Kabataş'tan Söğütlüçeşme'ye kadar tüm ana akslara bağladıklarını söyledi. Büyük sorun oluşturan Tavukçu Deresi'ni ıslah ederek sel baskınlarına ve kötü kokulara son verdiklerini hatırlatan Kadir Topbaş, açılışı yapılan Bahçelievler kültür merkezinin de İSMEK kurs merkezi, konferans salonu, tiyatro salonu, 2 adet cep sinema salonu ve Alo 153 Çağrı Merkezi ile dört dörtlük bir tesis olduğunu ifade etti.

Tramvayla tanışan Bahçelievler'e 2 ayrı metro hattı

İstanbul ve Bahçelievler'e 10 yıl boyunca hizmet etmenin en büyük dertleri olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, yeni projelerin müjdesini de verdi. “İstanbul metro-kent oluyor” diyen Topbaş, “Şimdi inşallah Bahçelievler'den İstanbul'un istediğiniz noktasına metrolarla ulaşabileceğiniz bir sistem getiriyoruz. Dünyada kendi öz kaynaklarıyla metro yapan belediye yok. Ayrıca bu kadar kısa sürede metro yapan ülke de yok” dedi.

Metrobüsün yoğunluğu sebebiyle Ulaştırma Bakanlığı ile yapacakları 25 kilometrelik Bakırköy - Avcılar - Beylikdüzü - Büyükçekmece Metro Hattı ile 9 kilometrelik Bakırköy İDO İskelesi - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın Bahçelievler'e de hizmet vereceğini anlatan Topbaş, “Bahçelievler'e metro geleceğinin hayalini bile kurabilir miydiniz?” ifadelerini kullandı.

İstanbul genelinde 143 kapalı spor salonu yaptıklarını, şimdi 60 tanesinin daha inşaatının devam ettiğini dile getiren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bahçelievler'e de Başkanımız Osman Develioğlu'nun talebiyle 2 tane kapalı spor salonu daha yapacağız, toplamda 62 olacak. Biz 70 olsa 100 olsa yine yaparız. Hizmet bizim işimiz. Bizim sevdamız vatanımıza milletimize hizmet etme sevdası. Kocasinan top sahasının olduğu yere de çok güzel bir stat yapacağız. Altında katlı otopark olacak. Tavan yüksekliğini biraz fazla tutarak buradaki pazarı da oraya taşıyacağız. İnsanlarımızın trafik sorunu önemli ölçüde çözülürken yağmurda, soğukta, karda vatandaşlarımız sokak pazarında sıkıntı yaşamayacak. Fetih Parkı altına da otopark yapıyoruz. Biz proje adamıyız, nereye nasıl bir hizmet gerekiyorsa hemen planlayıp yaparız. Her alanda bir numara olmak için çalışıyoruz. İstanbul'un ve ülkemizin yarınları çok daha güzel olacak.”

İHA

Yorum Yaz