maritbet girişmaritbet
Kadastroda sayısal teknolojiye geçilecek

Kadastroda sayısal teknolojiye geçilecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kadastro çalışmaları 3 yıl içinde sayısal ortama aktarılacak

 


Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğünün 163'üncü kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada Tapu ve Kadastro Genel  Müdürlüğü'nün son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini söyledi.  2002 yılına kadar yapılan tüm kadastro çalışmalarının yüzde 65 civarında olduğunu belirten Demir, şunları söyledi:
 
“7,5 yılda yüzde 35'lik kadastrosu yapılmayan yerlerin çalışmaları tamamlandı. Bunlar yapılırken çok önemli nokta bu yapılan çalışmalar, sayısal ortamda da kullanılacak, kullanıma açacak şekilde bitirmiştir. Bu çalışmaların bitirir bitirmez 2010 yılı içinde geçmişte yapılan yüzde 65'lik bölümün sayısal ortamda yapılmamış o çalışmaları da şu anda yenileme faaliyetlerine hızlı bir şekilde girmiştir. 2002 yılına kadar yapılan yüzde 65'lik kısmın tamamı 2010, 2011 2012 yılında sayısal ortama aktarılacak. Yani yaklaşık 82 yılda yapılan çalışmalar 3 yılda, yeni teknolojilere göre yenilemiş olacak."
 
Tapu kadastronun geçmişine çok önem vererek sahip çıktığını anlatan Demir, tüm tapu arşiv ciltlerinin sayısal ortama, hem orijinaliyle, hem Türkçe aktarıldığını ve tüm bu belgelerin restore edilerek teminat altına alındığını kaydetti.
 
Gayrimenkulle ilgili tüm gelişmeleri kayıt altında almada Türkiye'nin çok iyi bir noktada olduğunu belirten Demir, "Dünyada en kısa sürede mülkiyet değişimini gerçekleştiren kuruluş Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüdür" diye konuştu.
 
TAKBİS 2011'de bitecek
Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi Projesinin (TAKBİS) hızlı bir şekilde devam ettiğini bildiren Demir, 2011 yılında projenin biteceğini ve tüm kayıtların elektronik ortamda yapılacağını söyledi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı ise tapu müdürlüklerinde yıllık ortalama 7 milyon işlem yapıldığını ve 15-20 milyon insana hizmet verildiğini söyledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz