maritbet girişmaritbet
'İzmir'de konut satmak daha kolay!'

'İzmir'de konut satmak daha kolay!'

Malum İzmir, konut fiyat artışında Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 6'ncı sırada yer alıyor.

Dünya çapında 417 ofisi bulunan İngiliz emlak şirketi Knight Frank'in araştırmasına göre İzmir'deki konut artışı yüzde 16.5... 

Bu veri son dönemde oldukça hareketlilik yaşayan ve sürekli yeni projelerin başladığı İzmir gayrimenkul sektörünün aynadaki görüntüsü. Barındırdığı potansiyelle de yatırımcıların rotayı çevirdiği bir kent. Bunlardan biri de Reformist Yapı... Firmanın Genel Müdürü Selim Yetiş, “İzmir'de ev satmak daha kolay olduğu için yatırımlarımızı buraya kaydırdık” diyor. 

KALİTENİN MÜŞTERİSİ HAZIR

80'li yıllarda eğitim için gittiği Almanya'da önce inşaat malzemeleri alanında ticaret yapan ve daha sonra bu ülkede konut üreten Yetiş'le İzmir'deki yatırımlarını, kente bakışını ve gelecek planlarını konuştuk. 2010'da Türkiye'de de yatırım kararı aldıklarını aktaran Selim Yetiş, “İlk etapta İstanbul'da çalışmalarımız oldu. Daha sonra memleketim Bursa'da 2011'de 230 konutluk projeyi hayata geçirdik. Daha sonra 170 haneyi ikna ettiğimiz bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdik. Ancak Bursa'da konut fiyatları 150­250 bin lira arasında değişiyor. Ve çok hareketlilik yok. Oradaki çalışmalarımızı devrettik. Yeni arayışlara gittik ve 2012'de rotayı İzmir'e çevirdik. Bursa'da bin konut yapıp satacağımıza İzmir'de iyi fiyata 200 daire yapıp satalım istedik. Burada iyi fiyata kaliteli konutu satmak daha kolay” ifadesini kullandı.

Reformist Yapı

GECEKONDULAR REZİDANS OLUYOR

İzmir'de hayata geçirecekleri ilk proje olan ‘Olympus Residence' için 4 yıldır titiz çalışma yürüttüklerini paylaşan Selim Yetiş, “Bu butik bir kentsel dönüşüm projesi. Gecekonduları yıkıp rezidans yapıyoruz. Hans lükse layıksa, Hasan da layık diye düşünüyoruz. Çok zor bir alanda en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Diğer projelerimize referans olması adına İzmir'deki ilk projemize ayrı bir özen gösteriyoruz. Bayraklı Yamanlar'ı Mavişehir gibi düşünerek hareket ediyoruz. Bölgeyi değiştirmek adına çalışıyoruz. Yani Yamanlar'da ikinci bir Mavişehir yaratacağız. İlk proje yaptığımızda kimse bize inanmadı. ‘100 bin liraya bile daire satamazsınız' dediler. Ama şimdi 390 liradan başlayan fiyatlarla satış yapıyoruz. Önümüzdeki ay inşaat başlayacak ve talebe bakılırsa 3 aya daire kalmayacak” bilgisini paylaştı.

YENİ PROJELER YOLDA

İzmir'de önümüzdeki süreçte yeni projelerinin de olacağını aktaran Selim Yetiş, “Yine Yamanlar'da 80 konutluk projemiz olacak. Türkiye'de ses getirecek bir yapı. Dubai'de projelendirdik. Bunun dışında İzmir'in farklı noktalarında da projeler hayata geçireceğiz. İzmir'de büyümek istiyoruz. Şu an yurtdışında da çalışmalarımız devam ediyor. Polonya'da villa yapıyoruz” dedi.

2018'DE TESLİM

Selim Yetiş, 8 dönümlük arazi üzerine konumlandırılacak ve 2018 tamamlanacak Olympus Residence'da 48 dairenin yer aldığını belirterek, “Her biri 140 metrekare kullanım alanına sahip 3+1 daireler yer alıyor. Projede sakinlerin her türlü konfor ve güvenliğini düşündük. Bina ana giriş güvenliği, karşılama ve ön lobi uygulaması var. Projenin bir bölümünde de dükkanlar bulunuyor” diye konuştu.

Mete Tamer Ömür

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...